Grčka 2022.
Rodos je najveći i najistaknutiji otok Dodekaneskog arhipelaga. Otok sunca i zabave. Glavni grad Rodosa smješten je unutar i okolo zidina vrlo dobro očuvanog venecijanskog dvorca kojeg su sagradili Vitezovi Sv. Ivana. Dvorac je jedan od najistaknutijih primjeraka srednjevjekovne arhitekture te je, pored brojnih crkvi iz bizantinskog razdoblja, jedan od glavnih razloga popularnosti ovog otoka.
Na Kreti turisti imaju jedinstvenu priliku da utonu u svijet mitova i legendi, posjete mjesto gdje je rođen Zeus, okupaju se na Vai plaži (koja izgleda kao hawaiiska), obiđite ostatke Minojske palače, posjete sjedište Hipija – Matalu ili se provodite po noćnim klubovima u Hersonissosu ili Stalisu do ranih jutarnjih sati
Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji 1650. godine prije Krista, u kojoj je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Hoteli su uglavnom smješteni na istočnoj strani otoka, u Kamariju, dok je na zapadnoj strani gradić Thira, koji očarava svjetski poznatim plavo-bijelim izgledom i veličanstvenim pogledom.
Otok Kos ima 3000-godišnju, zanimljivu povijest, a njena ostavština vidljiva je i dan-danas: grčki hramovi, turske džamije, rimsko kazalište, asklepieion, jedna od prvih bolnica na svijetu i brojne druge zgrade pričaju o različitim okupatorima. Brojne posjetitelje otoka privlače prije svega više kilometara duge pješčane plaže, barovi i diskoteke, čista voda i cvijeće – Kos zovu i “plivajućim vrtom Egejskog mora” – i naravno, kristalno čisto more. Idealan kraj za šetnje uz obalu, a na svoje dolaze i ljubitelji vodenih sportova.
Najzeleniji otok u Egejskom moru, nadomak turske obale. Dugačke pješčano šljunčane plaže od kojih je najpoznatija Lemonakia, kristalno čisto more, piktoresni zaseoci u unutrašnjosti, tipična mala ribarska mjesta duž obale, velike borove šume gdje se miris borova nadaleko osjeti, predivni, vrlo plodni i bogati vinogradi daju jedinstvenu atmosferu i odaju sliku vrlo poželjne destinacije. Samos je idealna destinacija za obiteljski odmor, odnosno za mirniji odmor.
U prostranstvu južnog Egeja iz mora se uzdiže izuzetno mističan otok. Nama još gotovo nepoznat, neoskvrnjen i neotkriven, pa ipak, već nekoliko ljeta jedna od najomiljenijih odmarališnih destinacija europskih turista U trenutku kada dotaknete njegovo tlo osvojit će vaše srce raznolikim krajolikom i neobično ljubaznim domaćinima. Vrele zrake sunca vodit će vas na plaže, lijepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka.
Jedan od većih otoka Jonskog mora, čeka da vam ponudi mitove, romantiku, sanjivost, ugodu za sva osjetila.S kopnom je spojen malim pomičnim mostom, a oduševljava kristalno čistim morem, bijelim pijeskom, očaravajućom netaknutom prirodom, veličanstvenim plažama i uvalama.Razlozi za otkriti ga doista su nebrojeni - njegovu plažu Porto Katsiki mnogi smatraju najljepšom u Europi.S njegove istočne strane smješten je zeleni biser Scorpios - poznati otok Onassisa, jednog od najslavnijih brodograditelja 20. stoljeća.
Zbog pješčanih plaža i plićeg mora, obitelji s djecom će biti oduševljene ovim otokom; drugima će pak odgovarati skriveni zaljevi i spokojna mjestašca; šetači će uživati u dugim obalnim promenadama i dinamičnoj unutrašnjosti, roniocima u istraživanju brojnih špilja, ljubiteljima zabava u noćnom životu u odličnim klubovima, prije svega u Laganasu.
Grci i posjetitelji suglasni su u jednome: Kefalonija je zaista jedan od najljepših grčkih otoka. Gorje Ainos, koje se uzdiže usred otoka, svojom monumentalnošću dominira cijelom okolinom.Unatoč tome što je Kefalonija najveći i najljepši otok jonskog otočja, znala je zadržati autentičnost i svoj karakter. Najveće bogatstvo otoka velik je broj prekrasnih plaža. Najljepša plaža otoka i istovremeno jedna od najljepših u Europi je svakako Myrtos.Dio Kefalonije je i Itaka – mali otok veličanstvenstvene povijesti. Itaka, kojoj je drugo ime Odisejeva domovina, poznata je u cijelom svijetu.Lice prave Grčke ponekad je skriveno. Ali ne na Kefaloniji. Ovdje ćete ga upoznati
 
Bravo putovanja d.o.o.    |    Zrinjevac 14, 10000 Zagreb    |    telefon + 385 1 4855 054    |    telefaks + 385 1 4855 053