bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kina - 10 dana
Šifra aranžmana046040
Datum polaska 5.10.2018
Datum povratka14.10.2018
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 8.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
046040Zagreb5.10.201814.10.201810 dana8490,00

Opis programa

Putovanje u Kinu avionom - 10 dana

Peking - Xi'an - Hangzhou - Suzhou - Shanghai

Garantirani polazak!

1. dan - Zagreb - Dubai

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacija polijetanje zrakoplova na liniji EK130 (Emirates) prema Dubaiju u 15.35 sati. Dolazak u Dubai u 23.05 sati.

2. dan - Dubai - Peking
Nastavak putovanja prema Pekingu u 3.55 sati na liniji EK306 (Emirates). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

3. dan - Peking - Veliki kineski zid - Peking
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10-16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na akrobatski show. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - Peking - Xi'an
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira / Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Dolazak u Xi'an, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

5. dan - Xi'an
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća - ratnici od terakote - 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - Xi'an - Hangzhou
Doručak i nakon odjave iz organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Shanghaia. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je kao jedno od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. dan - Hangzhou - Suzhou - Shanghai
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Suzhou, udaljen cca 180 km. Često ga nazivaju i „Venecija istoka“ ili „Kineska Venecija“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. Pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve Svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Shanghai, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan - Shanghai
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevarda, simbola starog i novog Shanghaia, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima - od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong smjestio se na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona i čuveni Oriental Pearl Toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan - Shanghai
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaia: Vrtovi sreće Mandarina Yu - sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasničniji vrt Shanghaia. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj četvrti, popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke.

10. dan - Shanghai - Dubai - Zagreb
Prijava na let za Dubai na liniji EK303 (Emirates) u 00.50 sati. Dolazak u Dubai u 4.55 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji EK129 (Emirates) u 08.15 sati. Dolazak u Zagreb u 12.20 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
05.10.
Redovna cijena 8.490
Zrakoplovne pristojbe 2.990

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Peking - Shanghai - Zagreb, - unutarnje letove u Kini Peking - Xi'an i Xi'an - Hangzhu,
- 7 noćenja s doručkom u hotelima 4*, obroke prema programu (doručak u hotelu, večere u loklanim restoranima)
- razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu,
- grupne transfere na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu,
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju,
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
- jamčevinu,
- troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 2.990 kn (obavezna doplata prilikom prijave),
- vizu za Kinu s uključenim posredovanjem 280 kn (redovna)
- dodatne obroke i izlete,
- napojnice za vodiče (obavezna doplata na licu mjesta),
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza.

Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama - konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu).

Obavezna doplata na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR.

Neobavezne doplate: Tang Dynasty Culture Show: 230 kn; Akrobatski show 195 kn.

Obavezna doplata kod prijave:
- pristojbe zračnih luka: cca 2.990 kn (podložne promjenama - konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu).

Obavezna doplata na licu mjesta:
- napojnice za lokalne vodiče i vozače: 40 EUR

Važne napomene:
VIZA: potrebna. Potrebni dokumenti: original putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci po ulasku u Kinu s najmanje jednom praznom stranicom; ispunjen obrazac, isprintan obostrano na jednom papiru (ukupno dva lista papira), čitko ispunjen velikim tiskanim slovima – MOLIMO SVAKAKO PAZITI NA FORMAT DATUMA gggg-mm-dd, jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine za putovnicu – zalijepljena na obrazac!
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kine i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Korisne informacije:
Službeno ime: Republika Kina
Geografski položaj: istočna Azija
Broj stanovnika: cca 1,343 milijarda
Glavni grad: Peking
Jezik: mandarinski i kantonski kineski
Religija: ateisti 60%, taoisti i budisti 30%, ostali 10%
Vremenska razlika: +6/+7 sati
Novčana jedinica: kineski yuan (100 CNY = oko 91 KN)
Kupovina: svila, čaj, vino i alkoholna pića, antikviteti, medicinski biljni pripravci napravljeni prema tradicionalnoj recepturi, predmeti od žada, porculana…
Čuvajte sve račune, a posebno one od medicinskih pripravaka, antikviteta te predmeta od zlata, srebra i žada jer ćete ih morati pokazati na carini prilikom izlaska iz zemlje.
Ukoliko kupujete antikvitete, imajte na umu da je zabranjeno iz Kine iznijeti predmete koji datiraju prije 1795. godine. Provjerite da predmet koji kupujete ima pečat od voska kao dokaz da je autentičan i da se smije izvesti. Predmete načinjene od rijetkih divljih životinja zabranjeno je izvoziti. Cjenkanje je uobičajeno. Preporučljivo je početi od 1 ponuđene cijene.
Hrana: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Šangaj (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Sezchuan (jako začinjena i ljuta hrana). Razlkuju se 4 regionalna tipa kuhinje: Peking/Mandarin/Shandong/Canton.
Napon struje: 220V/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, dobiva se u veleposlanstvu u Zagrebu. Mogućnost posredovanja agencije uz nadoplatu 80 kn. Potrebno je dostaviti agenciji putovnicu koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od početka putovanja, fotografiju i ispunjen formular. Cijena vize 250/450 kn.
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +86
Korisna web stranica: http://www.cnto.org
Klima: Zbog goleme površine i kompleksne topografije, ne postoji jedinstvena klima u Kini pa tako ni idealno vrijeme za posjet. Na sjeveru klima sliči susjednom Sibiru, dok je na jugu vruće i vlažno gotovo tijekom cijele godine. Sjeveroistok ima vruća, suha ljeta, ugodne jeseni i prilično hladne, uglavnom suhe zime. Proljeća su blaga, ali mogu biti kišna. Središnja obala ima povremene kiše u bilo koje doba godine, vruća i vlažna ljeta i hladne zime. Jug ima prilično oborina, duga suptropska ljeta i blage zime. Generalno, proljeće (ožujak – travanj) i jesen (rujan – listopad) su najugodniji za posjet.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15