bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Jordan - 6 dana
Šifra aranžmana341301
Datum polaska 22.2.2023
Datum povratka27.2.2023
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 6.590,00 kn (874,64 €)
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
341301Zagreb22.2.202327.2.20236 dana6590,00 kn (874,64 €)

Opis programa

Putovanje u Jordan zrakoplovom - 6 dana

AMMAN –JERASH- PLANINA NEBO- BETHANY - MADABA-MRTVO MORE – PETRA – WADI RUM – AQABA

Garantirani polasci!

Vrijednost više:
Odlični hoteli 4* na cijeloj turi, uključene sve večere, uključene sve ulaznice, uključen pustinjski jeep safari u pustinji Wadi rum, uključena beduinska večera u Wadi rum pustinji, uključeno jahanje konja u Petri, jedinstven doživljaj kupanja u Mrtvom moru! Lokalni vodič na hrvatskom jeziku! Pratitelj putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku

1. dan ZAGREB – ISTANBUL -AMMAN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 17:50 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 19:55 sati. Slijetanje u Istanbul u 00:15 sati.

2. dan AMMAN – JERASH – AMMAN
Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 01:45 sati. Slijetanje u Amman u 02:50 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Smještaj u hotel. Noćenje. Kasniji doručak te odlazak u razgled grada. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Poslijepodne odlazak do obližnjeg grčko – rimskg grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike sa Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan AMMAN- BETHANY – MRTVO MORE – MADABA -PLANINA NEBO – PETRA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Bethany – bilblijskom mjeastu na rijeci Jordan gdje je prema predaji mjesto Isusova krštenja. Nastavak vožnje do obala Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Upravo zbog saliniteta, svi posjetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovdje nemoguće potonuti! Ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima. Nastavak vožnje prema biblijskom gradu Madaba, znanoj i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je  Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog.  Za vedro vrijeme s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan PETRA – AQABA
Doručak. Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima polazak prema Aqabi, jedini jordanski grad na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan AQABA -WADI RUM PUSTINJA – JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU – AMMAN
Doručak. Slobodno vrijeme za obilazak prekrasne džamije te slobodno vrijeme za shopping začina i kozmetike na poznatoj tržnici. Predviđeno je i vrijeme za kupanje u predivnom Crvenom moru ( ovisno o vremenskim prilikama). Odjava iz hotela te slijedi odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Navečer imamo zajedničku večeru u beduinskom šatoru u samoj pustinji Wadi Rum uz tradicionalne spacijalitete te ispijanje čaja uz pogled na zvjezdano pustinjsko nebo. Napuštamo kamp te slijedi vožnja do Ammana te prijava za let za Istanbul.

6.dan AMMAN – ISTANBUL-ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 02:35h sati. Slijetanje u Istanbul u 06:00 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 08:00 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:15 po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Cijene po osobi u HRK/EUR:
datum polaska
05.01.2023.
22.02.2023.
First Minute cijena popunjeno 6.590/874,64
Redovna cijena popunjeno 6.990/927,73
Zrakoplovne pristojbe popunjeno 2.290/303,94

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

Cijena aranžmana uključuje:
Prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Amman- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
Smještaj u hotelu 4* u Ammanu na osnobi 1 noćenja sa doručkom i 1 polupansiona ( doručak + večera )
Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
Smještaj u Aqabi u hotelu 4* na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
Večera u Wadi Rum pustinji
Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu ( u autobusu wi fi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu )
Sve ulaznice prema programu
Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
Jeep safari u pustinji Wadi Rum
Pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
Jordanska viza
Organizaciju putovanja i jamčevina

Cijena aranžmana ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn/303,94 EUR ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.290 kn/ 171,21€
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezne doplate:
zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn/303,94 EUR  ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
izlazna taxa u Jordanu 15 USD
Osnovne napojnice cca 40 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )

Popusti:
dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 400 kn/53,09 EUR
odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn/ 26,54 EUR

Fakultativne  doplate, plaćanje na licu mjesta:
Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 25 USD
Krstarenje Crvenim morem sa brodom sa staklenim dnom cca 1 sat – 20 USD

COVID INFORMACIJE:

Od 1.3.2022. za ulazak u Jordan više nije potrebno PCR testiranje ni prije dolaska ni po dolasku u Jordan!

Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu.

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU
1 TK1056  05JAN  ZAGIST  2000 0010
2 TK 814  06JAN  ISTAMM   0220 0340
3 TK 815  10JAN  AMMIST   0235 0600 
4 TK1053  10JAN  ISTZAG   0815 0825
 
PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Hrvatskim državljanima za ulazak u Jordan potrebna viza koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. 

Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 MJESECI od zadnjeg dana boravka na destinaciji te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.