bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Uskrs na Baliju - 10 dana
Šifra aranžmana004384
Datum polaska 14.4.2022
Datum povratka23.4.2022
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 8.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
004384Zagreb14.4.202223.4.202210 dana8990,00

Opis programa

Uskrs na Baliju avionom - 10 dana

1. dan: ZAGREB - DOHA • 14 04 2022
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 14:00 sati. Prijava na let Qatar Airways za Denpasar via Doha. Polazak zrakoplova u 16:30 sati na liniji QR 218. Dolazak u Dohu u 22:55 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: DENPASAR / BALI • 15 04 2022
Nastavak leta prema Denpasaru u 02:05 sati na letu QR 962. Noćni let.
Slijetanje u Zračnu luku u Denpasaru u 16:45 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

3. - 8. dan: BALI • 16 04 – 21 04 2022
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani za odmor i uživanje u čarima ovog tropskog raja. U cijeni aranžmana uključena dva cjelodnevna izleta: Kintamani tura i Besakih tura te jedan poludnevni izlet Nezaboravni zalazak sunca. Na navedene izlete krenut ćete u pratnji pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku te lokalnog vodiča na engleskom jeziku – točne dane polaska na izlete dobit ćete prije polaska na putovanje!
Ako poželite, vrijeme možete popuniti i fakultativnim sadržajima od kojih preporučujemo rafting na rijeci Ayung (40 – 68 USD), vožnju biciklima po otoku i posjet tradicionalnoj balinežanskoj obitelji, ručak uključen (oko 55 USD). Fakultativni izleti plaćaju se na licu mjesta pratitelju putovanja.

9. dan: DENPASAR / BALI – DOHA • 22 04 2022
Doručak u hotelu i slobodno vrijeme do polaska kasnog transfera za Zračnu luku Denpasar. Po dolasku na Zračnu luku prijava na let QR 1334 za Dohu.

10. dan: DOHA - ZAGREB • 23 04 2022
Polazak zrakoplova za Dohu na liniji QR 1334 u 01:15 sati po lokalnom vremenu. Noćni let. Dolazak u Dohu u 05:35 sati. Nastavak leta iz Dohe za Zagreb u 08:30 sati na letu QR 217. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 13:20 sati po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska - 14.04.2022.
First Minute cijena Redovna cijena
Hotel 5*
Anvaya Beach Resort
Kuta
8.990 9.490

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Doha – Denpasar – Doha – Zagreb – aviokompanija QATAR AIRWAYS – ekonomska klasa (dozvoljena količina prtljage 1 kofer predane prtljage do 30 kg po putniku + 1 kofer ručne prtljage do 7 kg po putniku)
• smještaj u 5* na bazi na bazi 7 noćenja s doručkom
• povratni transfer od aerodroma do hotela
• 2 cjelodnevna i 1 poludnevni izlet na Baliju (više informacija o izletima nastavno)*
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu - 2.690 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu - 2.490 kn
• doplata za fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta)
• izlazna taksa za Indoneziju koja se plaća po odlasku s Balija – 15 USD po putniku
• putno osiguranje

Višekrevetne sobe na upit!

INFO O LETOVIMA:
14.04. – QR 218 – ZAGREB – DOHA  – 16:30 – 22:55
15.04. – QR 962 – DOHA – DENPASAR  – 02:05 – 16:45
*ARNK*
23.04. – QR 1334 – DENPASAR – DOHA – 01:15 – 05:35
23.04. – QR 217 – DOHA – ZAGREB  – 08:30 – 13:20

IZLETI UKLJUČENU U CIJENU ARANŽMANA:
LJEPOTE KINTAMANIJA, cjelodnevni izlet, 8 sati
Bali je poznat po tradicionalnim plesovima. Jedan od njih je ples Barong i Kris koji predstavljaju borbu dobra i zla. Posjet selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selu Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na jezero Batur i aktivni vulkan Batur, te sveti izvor Tampaksiring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.
MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet, 8 sati
Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.
NEZABORAVNI ZALAZAK SUNCA, poludnevni izlet, 5 sati
Uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova - kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu! A pružit će se i prilika za osvježenje kokosovim mlijekom!

*Na navedene izlete krenut ćete u pratnji pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku te lokalnog vodiča na engleskom jeziku – točne dane polaska na izlete dobit ćete prije polaska na putovanje. Trenutno je ovo plan izleta koji bi se trebali realizirati ali u slučaju drugačijih okolnosti vezane za COVID-19 izleti će biti modificirani i zamijenjeni adekvatnim te ćete o tome biti obaviješteni prije polaska na putovanje tj. prilikom uplate aranžmana o trenutnoj situaciji!

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske  viza za Indoneziju / Bali nije potrebna u normalnim uvjetima van COVID-19 situacije – više informacija dati ćemo Vam prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska dolaska na Bali te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

VAŽNA NAPOMENA
Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 12. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ako se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj: 078620055045 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj: 298625000069, uplaćeno kod Croatia osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):

Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR), 1 USD = cca 13 IDR
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike.
Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.
Odjeća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.
Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela: nasi goreng - pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate - pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana. Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
http://www.indonesia-tourism.com
http://www.indonesia.travel
http://www.indonesiatourismboard.com
Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tokom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 - 29 °C.