bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kuba i odmor u Varaderu - 9 dana
Šifra aranžmana271205
Datum polaska 25.10.2018
Datum povratka2.11.2018
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb/Venecija
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 11.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
271205Zagreb/Venecija25.10.20182.11.20189 dana11790,00

Opis programa

Putovanje na Kubu i odmor u Varaderu avionom - 9 dana

Garantirani polazak 25.10.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB - EUROPSKA ZRAČNA LUKA - HAVANA  let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija - uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zračnih luka u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN HAVANA doručak, ručak, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA

Doručak. Razgled Havane, glavnog grada Kube, ćemo započeti kod zidina de El Morro. Pravu sliku Kube ćemo doživjeti u staroj gradskoj jezgri prepunoj lijepih, kolonijalnih zgrada. Razgled znamenitosti kao što su: katedrala San Cristobal, Trg revolucije, predsjednička palača, Centralni park, Capitol i sveučilište. Obilazak Muzeja ruma, najljepše barokne kubanske palače - Los Capitanes Generales i bara La Bodeguita del Medio u kojem poslužuju osvježavajući koktel Mojito. U večernjim satima predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA doručak, ručak, noćenje
KUBANSKE CIGARE

Doručak. Vožnja prema dolini Vinales, koja je zbog tradicije proizvodnje duhana i jedinstvenog krajolika zaštićena od strane UNESCO-a. Predstavlja najljepše prirodno područje Kube. U regiji Pinar del Rio se proizvodi najbolji duhan, a imati ćete priliku vidjeti i mnoge plantaže na kojima se koriste tradicionalne tehnike uzgoja. Nakon ručka, razgled prapovijesnog murala dužine 180 m kojeg je 1961 godine na stijenama Sierra del Vinales naslikao Diego Riviera. Nedaleko od Vinalesa se nalazi podzemna špilja. Nakon razgleda, slijedi povratak u Havanu u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN HAVANA - COJIMAR - FARMA KROKODILA-CIENGUEGOS doručak, ručak, noćenje
STARAC I MORE I FARMA KROKODILA

Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar, popularne luke opisane u romanu „Starac i More“ poznatog E. Hemingway-a. Nakon razgleda, odlazak do njegove vile Finca u gradiću San Francisco de Paula, koja je danas preuređena u muzej. Ručak. Slijedi vožnja na jug Kube, prema »Zaljevu svinja«. Po dolasku na poluotok Zapata, nastaviti ćemo do Guame. Obilazak farme krokodila. Nastavak vožnje do gradića Villa Guama, muzeja na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika - naroda Tainos. Vožnja s brodom do sela koji je izgrađen na 12 otočića s 32 kipa Tainos naroda, u prirodnoj veličini. Ručak. Slijedi vožnja do gradića Cienfuegos na obali Karipskog mora. Nazivaju ga „biser juga“, njegove zgrade su nevjerojatne, kao i botanički vrt. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN CIENFUEGOS - TRINIDAD - CIENFUEGOS doručak, ručak, noćenje
KOLONIALNI TRINIDAD

Doručak. Razgled Cienfuegosa. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom kolonialnog gradića Trinidad, koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i Muzeja Romantico. Obilazak znamenitog bara Chanchanchara i kušanje istoimenog pića. Nakon ugodne šetnje ulicama baroknog Trinidada, slijedi povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. DAN CIENFUEGOS - SANTA CLARA - VARADERO doručak, ručak, noćenje
CHE GUEVARA

Doručak. Vožnja prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do Parka Vidal i Muzeja revolucije, gdje se nalazi i mauzolej poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu na bazi all inclusive usluge.

7. DAN VARADERO all inclusive
ODMOR NA RAJSKIM PLAŽAMA

Usluga all inclusive. Odmor i uživanje na jednoj od najpopularnijih kubanskih plaža. Očekuje vas bijeli pijesak i prekrasne uvale. U okolici se nalaze golf igrališta, brojni hoteli i restorani. Uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet s brodom, na ronjenje, golf.

8. DAN VARADERO - HAVANA - EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let
POSLJEDNJI KOKTEL CUBA LIBRE

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA - OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 11.790 kn* min. 25 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.080 kn*

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn *

• Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (16.160 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 3* u Havani i Cienfuegosu, smještaj u hotelu 4* u Varaderu, obroke prema programu (polupansioni u Havani i Cienfuegosu, all inclusive u Varaderu), prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.610 kn, vizu/turističku kartu, fakultativne izlete: Tropicana Cabare show 100 EUR, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

POPUSTI: dijete do 12. god u pratnji dvije odrasle osobe 12%, treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s dodatnim krevetom 620 kn.