bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Sjeverna Indija - 10 dana
Šifra aranžmana271178
Datum polaska 27.10.2018
Datum povratka5.11.2018
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb/Ljubljana/Venecija
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 9.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
271178Zagreb/Ljubljana/Venecija27.10.20185.11.201810 dana9890,00
271178Zagreb/Ljubljana/Venecija24.11.20183.12.201810 dana9890,00

Opis programa

Putovanje Sjeverna Indija avionom - 10 dana

Garantirani polazak 27.10.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB - EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA - DELHI LET U PRIJESTOLNICU INDIJE let, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana - uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi.

2. DAN DELHI ŠOK I HARMONIJA U STAROM I NOVOM DELHIJU  doručak, večera, noćenje
Jutarnji dolazak i razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima iz raznih razdoblja. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi krase kolonijalne britanske zgrade kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Ovdje se nalazi i veličanstveni vojni spomenik »Vrata Indije«. Obilazak najveličanstvenijih zgrada starog Delhija - Crvene utvrde i najveće indijske džamije - Jami Masjid. Vožnja rikšama kroz stari dio grada Chandni Chowk bazar i razgled spomenika Mahatmi Gandiju-Raj Ghat, Ashoka Pillar, kompleksa Qutub Minaru u sklopu kojeg se nalazi najviši indijski minaret i mauzolej cara Humayuna, koji je služio kao model pri izgradnji Taj Mahala i hrama Birla. Večera i noćenje.

3. DAN DELHI - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR GRAD DUHOVA FATEHPUR I CRVENI GRAD JAIPUR  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja s kraćim pauzama u Jaipur, glavni grad države Rajastan. Usputni razgled Fatehpur Sikri - grada pobjede kojeg je izgradio Veliki Akbar. Grad je danas »grad duhova« s očuvanim veličanstvenim zidinama, palačama, mauzolejima i vrtovima. Nastavak putovanja u Jaipur kojeg nazivaju »crveni grad« zbog arhitekture u pretežito crvenoj boji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN JAIPUR PALAČA VJETROVA U JAIPURU  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače i muzeja. Krajem dana ćemo posjetiti Jantar Mantar zvjezdarnicu i razgledati Palaču vjetrova - Hava Mahal, simbol Jaipur-a. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. DAN JAIPUR - SIKANDRA - AGRA GROBNICA MOGULSKOG VLADARA U SIKANDRI  doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh, koji je u 17 stoljeću predstavljao glavni grad mogulske Indije. Danas je iznimno popularan zbog veličanstvene tvrđave i spomenika ljubavi - znamenitog Taj Mahala. Usputno zaustavljanje u Sikandri i razgled grobnice velikog mogulskog vladara Akbara. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN AGRA TAJ MAHAL, NAJLJEPŠI SPOMENIK LJUBAVI I REMEK DJELO INDIJSKE ARHITEKTURE  doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj je spomenik simbol vječne ljubavi kojeg je u znak svoje ljubavi prema svojoj supruzi izgradio veliki mogul Šah Jaha. Ovaj prekrasni, mramorni mauzolej, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Odlazak do obale rijeke Yamuna i Crvene tvrđave iz razdoblja kada je Agra bio glavni grad Indije. U tvrđavi su su živjeli svi veliki mogulski kraljevi. Okružena je visokim zidinama, unutar koji se nalaze brojne palače, dvorane i lijepi vrtovi. Večera i noćenje.

7. DAN AGRA - JHANSI - KHAJURAHO HRAMOVI KAMASUTRE U KHJURAHU  doručak, večera, noćenje
Rani doručak. Odlazak do željezničke stanice i ukrcaj na vlak prema Jhansi. Po dolasku, vožnja do grada Khajuraho. Nazivaju ga gradom erotskih hramova zbog nekoliko hinduističkih i džainističkih hramova u kojima su vidljivi raskošni i erotski reljefi. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN KHAJURAHO - VARANASI VJEČNI GRAD VARANASI  doručak, let, večera, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled istočnih i zapadnih hramova egzotične arhitekture koji su izgrađeni u vrijeme kraljevske dinastije Chandela. Od ukupno 85 hramova u »nagara« stilu, sačuvano je svega dvadeset hramova. Razgledati ćemo najljepše među njima, hramove Lakshamana i Viswanath. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u vječni grad Varanasi, koji je smješten uz svetu rijeku Ganges. Po dolasku, odlazak do Sarnatha, mjesta na kojem je Buda održao svoju prvu propovijed. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9. DAN VARANASI - DELHI - EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA doručak, noćenje, let
SVETA INDIJSKA RIJEKA GANGES

Nakon ranog doručka ćemo otići do svete indijske rijeke Ganges i promatrati hodočasnike tijekom izvođenja jutarnje molitve. Uz obalu se nalaze brojni hinduistički hramovi, pa ćemo razgledati hram Durgin i najpoznatiji gat Manikarnika na kojem se vrši spaljivanje mrtvih. Nakon nezaboravnog doživljaja, slijedi prijevoz u zračnu luku i let u New Delhi. Mogućnost odlaska na večeru prije prijevoza do zračne luke i leta prema europskoj/ azijskoj zračnoj luci.

10. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA - OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.890 kn* min. 25 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn*

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.280 kn *

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 12.940 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (lokalne kategorije), prijevoz vlakom na relaciji Jhansi-Khajuraho, unutarnje letove Khajuraho-Varanasi i Varanasi-Delhi s uključenim taksama, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, jahanje slonova do tvrđave Amber, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.880 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.850 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR, vizu, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Popusti: dijete do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe - na upit.