bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Meksiko - 10 dana
Šifra aranžmana273230
Datum polaska 8.4.2022
Datum povratka17.4.2022
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 15.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
273230Zagreb8.4.202217.4.202210 dana15990,00
273230Zagreb18.11.202227.11.202210 dana15990,00

Opis programa

Putovanje u Meksiko avionom - 10 dana

Vrijednost više:  hoteli 5*, uključena 4 ručka i all inclusive usluga u Cancunu, uključen razgled Istanbula

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - MEXICO CITY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.10 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.25 sati, odlazak na razgled Istanbula te po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci te nastavak leta prema Mexico Cityu u 21.35 sati na liniji TK181 (Turkish Airlines). Po dolaska u Mexico City u 3.40 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj i noćenje u hotelu.

2. DAN MEXICO CITY
Nakon kasnog doručka odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu). Noćenje.

3. DAN MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe - najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meksika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

4. DAN MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco - grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu, gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i ručak (uključen u cijenu). Povratak u Mexico City. Noćenje.

5. DAN MEXICO CITY – MERIDA – UXMAL – MERIDA
Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi u 10.55 sati na liniji AM515 (Aero Mexico). Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka (Pirámide del adivino), Guvernerove Palače (Palacio de Gobernador), Dvorište redovnica (Cuadrangulo de las Monjas) i Kuće kornjača (Casa de las Tortugas). Slijedi kasni ručak odnosno rana večera. Nakon večere odlazak na „Sound & Ligjht Show Uxmal“, a po završetku showa povratak u Meridu. Noćenje.

6. DAN MERIDA - XCAJUM CENOTE - CHICHEN ITZA - CANCUN
Nakon ranog doručka nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza, no prije dolaska u Chichen Itzu zaustavit ćemo se na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se nalaze na cijelom poluotoku Yucatan. Nakon ručka nastavljamo za Chichen Itzu gdje ćete vidjeti brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Po završetku razgleda nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel 5* na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

7. DAN CANCUN
Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Xel'Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

8. DAN CANCUN – (fakultativni izlet TULUM) – CANCUN
Nakon doručka slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili odlazak na fakultativni poludnevni  izlet u Tulum, jedno od najljepših mjesta meksičke rivijere, fascinantno po svojoj lokaciji, (autobusom oko 1,5-2 sata vožnje od Cancuna). Mjesto se originalno zove zid jer se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca s pogledom na Karibe. Posjet arheološkom lokalitetu s ostacima majanske civilizacije te mogućnost kupanja na jednoj od prelijepih plaža ovog područja  El Paraiso. Na nekim od tih djevičanskih plaža mogu se vidjeti i ogromne kornjače. Povratak u Cancun. Noćenje.

9. DAN CANCUN - ISTANBUL
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK181 (Turkish Airlines) u 9.20 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. DAN ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 5.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 7.05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 8.15 sati srednjoeuropskom vremenu.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
2021./2022.
08.04., 18.11.
First Minute cijena 15.990 kn

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

Cijena uključuje:
• prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb
• zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 2.980 kn)
• unutarnji let na relaciji Mexico City – Merida
• 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 5* (Hotel Barceló México Reforma  ili sl.)
• 1 noćenje s doručkom u Meridi u hotelu 5* (Hotel InterContinental Presidente Merida ili sl.)
• 3 noćenja s all inclusive uslugom u Cancunu u hotelu 5* (Hotel Krystal Cancún ili sl.)
• 4 ručka prema programu (Teotihuacan, Hacienda Vista Hermosa, Uxmal i Chichen Itza)
• grupne prijevoze i razglede prema programu
• ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
• razgled Istanbula i vizu za Tursku
• lokalnog vodiča na engleskom jeziku
• voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
• napojnice za vodiče i vozače 50 USD (plaćanje pratitelju putovanja)
• doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
• fakultativni izlet u Tulum 450 kn
• dodatne usluge, obroke i izlete
• putno osiguranje (preporučujemo)

Važne napomene
• Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr
• Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
• U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
• Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

KORISNE INFORMACIJE:

MEKSIKO
Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,4 kn; 1 EUR = cca 22 MXN
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: http://www.visitmexico.com
Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.