bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Kuba - 9 dana
Šifra aranžmana181047
Datum polaska 2.10.2020.
Datum povratka10.10.2020.
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 9.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
181047Zagreb2.10.2020.10.10.2020.9 dana9790,00

Opis programa

Putovanje na Kubu avionom - 9 dana

Havana - Viñales - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero

Vrijednost više: hotel 4* u Havani i 5* u Varaderu, noćenje u Trinidadu u casas Particulares, uključeni ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu

Garantirani polazak!

1. dan, Zagreb - Pariz - Havana
Dolazak putnika u Zračnu luku Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova i sastanak s pratiteljem. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 12.50 sati s dolaskom u 14.55 sati. Nastavak leta prema Havani u 16.40 sati (Avio kompanije Air France). Dolazak u Havanu u 20.35 sati prema lokalnom vremenu. Dobrodošli na Kubu! Dočekat će Vas lokalni vodič koji će Vam dati informacije o Havani iz prve ruke. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Kao glavni grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi, a uskoro će proslaviti svoju 500 – tu obljetnicu. Organizirani prijevoz  klimatiziranim autobusom do hotela u Havani. Prijava u hotel. Piće dobrodošlice. Noćenje.

2. dan, Havana
Doručak u hotelu. Organizirani cjelodnevni razgled grada s ručkom i sat vremena vožnje u old timerima (uključeno u cijenu programa). Vožnja kroz Miramar, Vedado, Trg Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje, Prado, Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom. Slijedi Gran Theater, Parque Central, Malecon. Završetak vožnje u staroj Havani. Slijedi pješački razgled stare Havane, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i Plaza San Francisco, na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej Ruma, zdravica. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan, Havana - Pinar del Rio - Havana
Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani izlet prema Pinar del Riu, gradu na zapadnom dijelu Kube. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane a otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara i zaustavljanje na Horizontes los Jazmines; vidikovcu s pogledom na planinu Mogotes, te posjet pretpovijesnom muralu. Posjet tvornici cigara i Casa de Benito ili Casa de Veguero, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana. Ručak. Nakon ručka ulazak u špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka i vožnja čamcem u njoj. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, Havana - Cienfuegos - Trinidad
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz “La Caridad” u Santa Clari i “Sauto” u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se  Palacio de Valle, palača doline građena od 1913.-te do 1917.-te godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka kroz slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran u centru. U večernjim satima, dolazak u Trinidad gdje je organiziran smještaj u privatnim apartmanima ili sobama koje na Kubi nazivaju casas Particulares. Noćenje.

5. dan, Trinidad - Santa Clara - Varadero
Nakon doručka odjava iz soba i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. Stoljeća). Uske popločane ulice, njezine dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara Mausoleumu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all incusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave.  Večera i noćenje.

6-7. dan, Varadero - odmor u hotelu ili odlazak na fakultativne izlete*
Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara. Bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja zapadnim i središnjim dijelom otoka. Noćenje.

8. dan, Varadero - Havana - Pariz
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz u zračnu luku u Havani. Do transfera u dogovoreno vrijeme, kofere možete ostaviti u za to predviđenoj prostoriji i do odlaska koristiti hotelske usluge iako niste u hotelu. Dolazak u Zračnu luku u Havani, prijava na let prema Parizu u 22.55 sati (Avio kompanije Air France).

9. dan, Pariz - Zagreb
Dolazak u Pariz u 14.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 21.05 sati (Air France). Dolazak u Zagreb u 23.00 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
02.10.
First Minute cijena 9.790
Redovna cijena 10.290
Zrakoplovne pristojbe 2.390

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

Cijena aranžmana uključuje: zrakoplovnu kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u standard sobama u hotelima 4* (3 noćenja s doručkom u hotelu u Havani, 1 noćenje u privatnom smještaju s doručkom – sobe sa kupaonicom, tuš, wc u Trinidadu, 3 noćenja u hotelu 5* u Varaderu, obroke prema programu (4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu , all inclusive usluga tijekom 3 noćenja u hotelu u Varaderu), sve transfere prema programu, izlete, razglede, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (podložno promjeni od strane avio kompanije), turističku kartu za Kubu za hrvatske državljane (450 kn), osobne troškove, putna osiguranja – obavezno, te sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

Ostale doplate: turistička karta 450 kn, napojnice 45 eur (plaćanje na licu mjesta)

FAKULTATIVNI IZLETI (uz nadoplatu, prilikom rezervacije u agenciji):

Jeep Safari: 595 kn
Pick-up u hotelu, transfer do jeep depoa gdje ćete preuzeti svoja terenska vozila. Vožnja jeepom na više od 150 kilometara avanture; preko rijeka, off road puteva… Ronjenje na Playa Coral (oprema uključena), posjet špilji Saturn, slogobodno vrijeme za plivanje, kupanje. Razgled grada Matanzasa – grada mostova velike kulturne vrijednosti. Nastavak razgleda Doline, I boravak na Ranchu Gaviota koji uključuje: koktel dobrodošlice, posjet seoskoj kući I farmi, tipični kubanski ručak. Vođeni razgled usjeva I farme. Slobodno vrijeme za jahanje ili sportove na jezeru. U popodnevnim satima 30-minutna vožnja gliserom po rijeci Canímar- zaštićenom području koje pruža pogled na zelenilo I vegetaciju Kube. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel.

Napomene: *cijene se odnose na 4 osobe u jednom vozilu, stranke koje voze moraju ponijeti vozačku dozvolu; terenci imaju standardni mjenjač (manualni); nadoplata za profesionalnog vozača: 40 CUC; osiguranje uključeno. Ukoliko dođe do oštećenja na vozilu zbog nemara, vožnje pod utjecajem droge ili akohola, stranci će se zaračunati nastali troškovi

Crucero del Sol: 755 kn
Pick up u hotelu, transfer do Marine; ukrcaj na brod I uživanje u ljepotama karipskog mora. Glazba i OPEN BAR: sokovi, pivo i kubanski kokteli uključeni u cijenu. Snack na brodu. 15-minutno interaktivno kupanje s delfinima! Slobodno vrijeme za snorkelling (ronjenje s maskom) na koraljnom grebenu. Odlazak u Cayo Blanco na ručak u riblji restoran. Slobodno vrijeme za kupanje u moru. U popodnevnim satima povratak u Marinu I transfer do hotela.

Napomene: *Svi izleti su na principu sharing basis (na istima će biti još putnika iz drugih hotela); uključena zaštitna oprema I oprema za ronjenje i jedrenje; zboga razloga vezanih uz treniranje dupina, u određenim razdoboljima plivanje s dupinima možda neće biti moguće (te će se cijena korigirati na licu mjesta)

Sugar Tour: 335 kn
Pick up u hotelu, transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas, razgled. Posjet Muzeju María de Rojas. Kratko zaustavljanje radi razgleda i fotografiranja na Jose Antonio Echeverría Square.  Povratak u hotel.

Napomene: *Šećerni mlin nije u pogonu; gostima na poklon Rum Mulata set (dvije bočice u kartonskoj kutiji) za odrasle i paketić lokalnih slatkiša za djecu

Sugar, tobacco and rum tour: 550 kn
Pick up u hotelu i transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas. Razgled Cárdenas te odlazak na ručak. Posjet „kućama“ ruma (La Casa del Ron), prezentacija proizvodnje ruma i degustacija ruma. Posjet „kućama“ cigara, prezentacija motanja cigara i sparivanje ruma i cigara.