bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Šri Lanka i Maldivi - 11 dana
Šifra aranžmana393038
Datum polaska 1.12.2018
Datum povratka11.12.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 12.400,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
393038Zagreb1.12.201811.12.201811 dana12400,00

Opis programa

Putovanje na Šri Lanku i Maldive avionom - 11 dana

Garantirani polazak!

01. dan: ZAGREB - DOHA

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Dohu u 16h15 na liniji QR218. Slijetanje u 23h45.

02. dan: DOHA - COLOMBO - SIGIRIYA - DAMBULLA
Nastavak leta za Colombo u 01h55, na liniji QR664. Po slijetanju u 09h20 vožnja u pravcu Dambulle. Po dolasku razgled hramova koji su na listi UNESCO-a. Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova, jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta na svijetu, sa različitim kipovima Bude - poznati 14 - metarski kip. Vožnja do hotela - smještaj, večera, noćenje.

03. dan: SIGIRIYA - MATALE - KANDY
Doručak nakon kojeg slijedi uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke. Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Na putu za Kandy odlazak u Matale - posjet velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja. Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine. Nastavljamo za Kandy, zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke. Grad se nalazi na 500m nm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .
Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

04. dan: KANDY - PINNAWALA - KANDY
Doručak te vožnja do Pinnawale - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a o kojima se brinu stariji slonovi. Povratak u Kandy. Posjet muzeju dragog kamenja i hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. U njemu se održava kulturni show sa tradicionalnim plesovima. Večera, noćenje.

05. dan: KANDY - PERADENIYA - NUWARA ELIYA
Nakon doručka odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 5000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ,“gradu svjetlosst”, a uz put ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku. Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Obilazak mjesta a potom smještaj u hotel, večera, noćenje.

06. dan: NUWARA ELIYA - BERUWELA
Nakon doručka vožnja prema obali - smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za opuštanje na plaži. Večera, noćenje.

07. dan: BERUWELA -GALLE-BERUWELA
Doručak i odlazak do mjesta Galle, glavni grad južne pokrajine.Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti  izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Posjet muzeju Tsunami te vožnja čamcima do otoka cimeta. Povratak u hotel, večera, noćenje.

08. dan: BERUWELA - COLOMBO - MALE
Doručak te polazak prema Colombu, najvećem i službeno glavnom gradu Šri Lanke. Panoramski razgled grada i prijevoz na aerodrom. Let za Male. Po slijetanju prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje.

09. dan: MALDIVI
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Večera, noćenje.

10. dan: MALE - DOHA
Doručak. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Sobe su raspoložive do 12h00. Let za Dohu u 20h20. / slijetanje u 23h20

11. dan: DOHA - ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 01h50/ slijetanje u  06h00.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
01.12.
First Minute cijena 12.400
Redovna cijena 12.900
Zrakoplovne pristojbe 2.900

First Minute cijena vrijedi do 01.08. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.100 kn 

Doplata za puni pansion na Maldivima: 390 kn    

Doplata za AI na Maldivima: 980 kn

Uključeno: avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku tijekom ture po Šri Lanki (ne ide na Maldive), razglede i ulaznice prema programu, prijevoz brodom aerodrom Maldivi-hotel-aerodrom, jamčevinu

Nije uključeno: aerodromske pristojbe ( cca 2.900 kn - točan iznos na dan pisanja karte), napojnice za lokalnog vodiča i vozača 35 USD (plaća se na licu mjesta), trošak vize-35,00 USD.