bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kubanska tura - 9 dana
Šifra aranžmana012795
Datum polaska 28.9.2018
Datum povratka6.10.2018
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 15.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
012795Zagreb28.9.20186.10.20189 dana15190,00

Opis programa

Putovanje kubanska tura avionom - 9 dana

Havana, Cienfuegos, Trinidad, Topes de Collantes, Santa Clara, Varadero

Garantirani polazak!

1. dan: ZAGREB - PARIZ

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji AF 5075 u 09:00 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak leta za Havanu na liniji AF 946 u 13:50 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Havanu predviđen je u 18:10 sati. Prijevoz do hotela i smještaj. Večera i noćenje.

2. dan: HAVANA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Pješački razgled stare Havane. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania i Plaza Vieja. Odlazak do gradskog muzeja Captaines Generales a zatim u Bar La Bodeguita del Medio gdje možete kušati svjetski poznati koktel Mojito. Posjet izvana utvrdi El Morro Cabana Military koja je služila za obranu zaljeva od gusara te odlazak prema jednom od najdražih mjesta Ernest Hemingwaya, Floridita Baru. Tipičan kubanski ručak u lokalnom restoranu. Vožnja tuk tuk-om prema Muzeju ruma gdje ćete imati prilike kušati tri najveće kubanske delicije: kavu, rum i duhan te odlazak na Trg Revolucije odakle krećemo u razgled modernog dijela grada u legendarnim automobilima oldtimerima. Nakon razgleda povratak u hotel. U večernjim satima odlazak u tipični lokalni restoran na večeru. Nakon večere odlazak do utvrde La Cabana, gdje ćete prisustvovati povijesnoj ceremoniji Cañonazo, predstavi u kojem glumci izvode tradicionalni ritual iz 18. stoljeća koji je označavao zatvaranje gradskih vrata. Noćenje.

3. dan: HAVANA - CIÉNAGA DE ZAPATA - CIENFUEGOS
Nakon doručka, odlazak u Nacionalni park Ciénaga de Zapata koji se nalazi u kubanskoj provinciji Matanzas u srcu doline Montepinar. Posjet farmi krokodila. Vožnja do sela Taino gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom života ovdašnjih stanovnika. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme za uživanje i kupanje na plažama Karipskog mora. U poslijepodnevnima satima odlazak prema Cienfuegosu - „biseru Juga“. Panoramska vožnja i razgled grada, posjet teatru Tomas Terry - arhitektonskom dragulju iz 19. stoljeća, zatim odlazak do Palacio de Valla gdje ćete imati priliku uživati na terasi uz koktel i pogled na zaljev Cienfuegosa. Transfer do hotela, večera i noćenje.

4. dan: CIENFUEGOS - TRINIDAD
Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja prema Trinidadu. Po dolasku razgled grada Trinidada (povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a). Njegove kamene ulice, zgrade i obiteljske kuće autentični su primjerci kolonijalnog stila otoka. Posjet muzejima Palacio Cantero i Romantico. Odlazak u bar Canchanchara na piće od tradicionalne rakije, meda i limuna. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme za šetnju, kupnju suvenira i uživanje u ambijentu grada. Transfer do hotela, smještaj, večera i noćenje.

5. dan: TRINIDAD - TOPES DE COLLANTES - TRINIDAD
Doručak. Odlazak turističkim vozilom - vojničkim kamionima u rezervat Topes de Collantes. Vožnja kroz prekrasne prirodne krajolike flore i faune kubanskih planina, odlazak do vodopada El Rocio, mogućnost kupanja u prirodnom bazenu El Venado. Ručak u lokanom restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel i večera. Noćenje.

6. dan: TRINIDAD - SANTA CLARA
Doručak. Polazak prema Santa Clari, gradu od velikog značaja za kubansku povijest. Posjet Mauzoleju Che Guevara, nacionalnom spomeniku kubanske revolucije - oklopljenom vlaku. Panoramska vožnja ulicama i avenijama. Stanka za ručak u lokalnom restoranu i slobodno vrijeme za šetnju u parku Leoncio Vidal. Odlazak prema hotelu, večera i noćenje.

7. dan: SANTA CLARA - VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Varaderu uz stajanje u Fiesta Campesina. Nastavak putovanja prema Varaderu. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

8. dan: VARADERO - HAVANA
Doručak i slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 20:30 sati na liniji AF943.

9. dan: PARIZ - ZAGREB
Predviđen dolazak u zračnu luku Pariz je u 11:15 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:05 sati na liniji AF1560. Dolazak u Zagreb u 16:55 sati.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
28.09.
First Minute cijena 15.190
Redovna cijena 15.990
Zrakoplovne pristojbe 2.390

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.070 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Pariz - Havana - Pariz - Zagreb, 7 noćenja u hotelima 4* na Kubi, obroci prema programu (puni pansion, polupansion, AI), razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, svi transfer prema programu, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča na Kubi, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu - informacije su niže navedene, dodatne obroke, izlete, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno osiguranje.

OBVEZNE DOPLATE: obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe, napojnice ca 30 Eur po osobi - plaćanje na licu mjesta.

VIZA - TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

NAPOMENA:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
 
KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski.
Vremenska razlika: - 6 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR.
1 EUR = cca 1,20 CUC
Napon struje: 110 V, potreban adapter.
Viza: potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +53
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu.
Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena.