bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Burma - 10 dana
Šifra aranžmana392766
Datum polaska 16.11.2018
Datum povratka25.11.2018
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 13.980,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392766Zagreb16.11.201825.11.201810 dana13980,00

Opis programa

Putovanje u Burmu avionom - 10 dana

Garantirani polazak!

16.11. petak: ZAGREB - DOHA - NOĆNI LET

Polijetanje iz Zagreba u 09:05 h na liniji QR 216 za Dohu. Slijetanje u 16:35  h po lokalnom vremenu, nastavak putovanja u 20:00 h letom QR 918.

17.11. subota: YANGON
Slijetanje u 05:30 po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti transfer do središta grada. Slijedi razgled Sula pagode stare preko 2000 godina, kolonijalnog središta grada i kolosalnog ležećeg Bude (dužine 70 metara).Transfer do hotela i poslijepodnevni odmor u hotelskim sobama. Program razgleda nastavljamo u zalaz sunca posjetom čuvenoj pagodi Shwedagon, najsvetijem mjestu Myanmara (stara preko 2.500 g). Večera u gradu, noćenje u hotelu.

18.11.nedjelja:YANGON - BAGAN
Doručak (ili "cool-box" koji će putnici ponijeti iz hotela), transfer do zrakoplovne luke i jutarnji let za Bagan. Po slijetanju odlazak do živopisne tržnice Nyaung U na kojoj se prodaje voće, povrće, začini, suveniri... Razgled Bagana započinjemo  pagodom Shwezigon i njenom zlatnom stupom, slijede hramovi Htilominlo, Ananda, Manuha i Sulamani, najveći hram Dhamayangyi, hram Sulamani iz 12.stoljeća, samostan Natkaukkyaung sagrađen od tikovine. Posjet radionici za izradu predmeta od laka s mogućnošći kupnje. Zalaz sunca u dolini Bagan ostaje u trajnoj uspomeni. Večera u lokalnom restoranu, noćenje u Baganu.

19.11. ponedjeljak: BAGAN - Mt.POPA - MANDALAY
Fakultativno: mogućnost jutarnjeg leta balonom iznad Bagana, uz doplatu. Više informacija u agenciji. Po doručku slijedi polazak autobusom  do Mt.Popa - ugaslog vulkana poznatog kao "Dom duhova".Vožnja kroz ruralni krajolik uz zaustavljanja radi fotografiranja. Putnici koji žele mogu se popeti uz 777 stepenica do hrama na vrhu vulkana Mt.Popa odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu Bagana. Nastavak vožnje prema Mandalayu-drugom po veličini gradu u zemlji i zadnjoj prijestolnici burmanskog kraljevstva. Po dolasku večera u gradu, smještaj i noćenje u hotelu.

20.11. utorak: MANDALAY- AMARAPURA-SAGAING - MANDALAY
Doručak u hotelu, razgled Mahamuni Bude, jednog od najsvetijih prikaza bude u Burmi. Slijedi obilazak starog grada Amarapura («grad besmrtnih»). Ukoliko vrijeme dozvoli, u samostanu Mahagandayon pružit će nam se prilika promatrati ceremoniju objeda nekoliko stotina budističkih redovnika. U blizini su i tkaonice svilenih tkanina. Dolazak u Sagaing, brdo sa 700 samostana odakle se pruža pogled na dolinu rijeke Ayeyarwaddy. Povratak u Mandalay: posjet tradicionalnim obrtima kao što su klesanje u mramoru, izrada zlatnih listića... Posjet pagodi Kuthodaw (najveća knjiga na svijetu) i samostanu Shenandaw (Zlatna palača). Pred zalazak sunca posebnim vozilima uspinjemo se na Mandalay Hill odakle se pruža veličanstven pogled na Mandalay i okolicu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

21.11. srijeda: MANDALAY - HEHO - PINDAYA - JEZERO INLE
Doručak, transfer do zračne luke te polijetanje za  Heho (zračnu luku provincije Shan). Po slijetanju vožnja do Pindaye i uživanje u veličanstvenom brdskom krajoliku sa terasastim plantažama raznih usjeva. Posjet spiljama Pindaya koje su udomile prikaze 8094 buda. Nastavak prema jezeru Inle i usputno zaustavljanje kod samostana Shweyanpye (tipičan Šan samostan). Po dolasku do jezera večera, noćenje u hotelu.

22.11. četvrtak: JEZERO INLE
Nakon doručka u hotelu polazak na izlet motornim čamcima po jezeru. Dvosatna plovidba do Inn Dein-kompleksa pagoda koje se nalaze uz zapadnu obalu jezera. Tu se nalazi otprilike tisuću stupa koje datiraju iz 15.stoljeća. Neke od pagoda imaju u kamenu izrezbarene impresivne figure nebeskih bića. Samo jezero Inle nudi mnoge zanimljivosti: ribari koji veslaju nogom, kuće i samostani sojenice, ploveći vrtovi i naravno, radionice i trgovine proizvoda od svile, lotosa, laka. Večera. Noćenje u hotelu.

23.11. petak: INLE - HEHO - YANGON
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke Heho i polijetanje za Yangon. Po slijetanju transfer i smještaj u hotel. Posjet i kupovina na tržnici Bogyoke Aung San: nakit, proizvodi od laka, rukotvorine od drveta , srebra, slike...Razgled Botahtaung pagode uz rijeku Yangon. Šetnja do kineske četvrti gdje se u trgovinama na ulicama prodaju razni lokalni proizvodi. Oproštajna večera u nacionalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

24.11. subota: YANGON - DOHA
Jutarnji transfer u zračnu luku. Let za Dohu u 07:40 h (let QR 919) s dolaskom u 11:55 h. Polazak na trosatni razgled Dohe.Transfer do hotela. Večera i odmor u hotelu. Transfer u zračnu luku oko 23:00 h.

25.11.nedjelja: DOHA-ZAGREB
Polijetanje za Zagreb u 01:50 h (let QR 215) dolaskom u 06:00 h.

Cijene po osobi u HRK

datum polaska
16.11.
First Minute cijena 13.980
Redovna cijena 14.580
Zrakoplovne pristojbe 2.550

First Minute cijena vrijedi do 16.08. ili do popunjenja kapaciteta

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.980 kn

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovima prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona, ulaznice za lokalitete prema programu, transfere autobusom, vožnju motornim čamcima, lokalne vodiče i hrvatskog stručnog pratioca, hotelski smještaj i transfere, nosače prtljage u zračnim lukama Burme, poklone: tradicionalnu burmansku torbu pri dolasku i oproštajne poklone.

Obvezne doplate: aerodromske i druge takse: 2.550 kn (podložne promjenama), troškovi vize za Myanmar: 390 kn (uključeno i posredovanje pri izradi vize), napojnice: 5 USD dnevno (ukupno 40 US$)
Putnicima preporučamo putno osiguranje - dodatne informacije u agenciji.

DOBRO JE ZNATI:
Za putovanje nije potrebno cijepljenje.
Vremenska razlika: Maynmar-Hrvatska: + 5h 30 min ( u zimskoj polovici godine).
Električni napon: 220 volti.
Klima: od studenog do travnja vlada suho razdoblje s malo padalina i prosječnim temperaturama od 18 C do 32 C.
Novac: Kyat (1 EUR =  cca. 1.250 MMK,)
Kulinarstvo: meso, ribe, plodovi mora, povrće, riža i niz drugih majstorskih kombinacija raznih okusa i mirisa, otkrit će vam tajlandska kuhinja.
Kupovanje: rukotvorine od svile, pamuka, laka i papira, porculana, tikovine; nakit od dragog i poludragog kamenja ( žada), srebra i zlata.
Pribavljanje viza: najkasnije do 20 dana prije polaska , Opširnije informacije o proceduri zatražite u agenciji organizatoru putovanja koja preuzima i brigu oko  ishođenja viza za Burmu.