bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Ekvador i Galapagos - 11 dana
Šifra aranžmana392763
Datum polaska 17.10.2018
Datum povratka27.10.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 25.450,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392763Zagreb17.10.201827.10.201811 dana25450,00

Opis programa

Putovanje na Ekvador i Galapagos avionom - 11 dana

01. dan, 17.10.: ZAGREB - AMSTERDAM
Sastanak na aerodromu 2 sata prije leta. Polijetanje za Amsterdam na liniji KL1942 u 15h25 / slijetanje u 17h30. Odlazak do hotela javnim prijevozom. Smještaj u sobe. Noćenje.

02. dan, 18.10.: AMSTERDAM - QUITO 
Doručak te odlazak na aerodrom javnim prijevozom. Let za Quito na liniji KL751 u 10h00 / slijetanje u 14h40. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje u hotelu.

03. dan, 19.10.: QUITO (2850 mnm)
Nakon doručka odlazak u 22 km udaljen „Mitad del mundo“ (središte svijeta). Tu je francuska misija geodeta 1751. god. označila liniju ekvatora (po kojem je i država dobila ime). Spomenik i aleja poprsja tih ličnosti podignuta je u znak sjećanja na tu misiju. Moći ćete birati između posjeta etnografskom muzeju ili muzeju Intinan (poznat po imenu „Sunčevo putovanje“ koji vas vodi kroz svijet andske vizije svemira, kulture i tradicije ). Povratak u Quito.Ručak, nakon kojeg slijedi razgled kolonijalnog povijesnog središta grada, čije ime kečuanski Qui-To znači "mjesto u središtu svijeta". Uvršten je u UNESCO-vu svjetsku baštinu 1978.god. Razgled: trg neovisnosti, predsjednička palača,katedrala, neke od mnogobrojnih crkvi iz 16. i 17. st.- medju njima crkva Sv. Franje (najstarija u Quitu i najveći religiozni kompleks u Južnoj Americi). Prije povratka u hotel, imat ćete priliku upoznati se sa procesom proizvodnje čokolade. Jedinstvena klima omogućuje savršeno okružje za uzgoj najkvalitetnijeg cacaa na svijetu-Cacao Arriba. Degustacija čokolade. Povratak u hotel. Noćenje.

04. dan, 20.10.: QUITO - ANTISANA - RIOBAMBA (2754mnm)
Doručak te odlazak do vulkanskog područja Antisana. Put nas vodi do haciende okružene spektakularnim krajolicima na 3000mnm. Ovdje je svoje stanište pronašlo više od polovice andskih kondora te drugih vrsta ptica koje ovdje obitavaju. Klimatski uvjeti u regiji su ekstremni sa niskim temperaturama, malo oborina, vjetrom, niskom razinom kisika, ali jedinstveni biljni i životinjski svijet koji se ovdje može vidjeti, se prilagodio tim uvjetima. Nekoliko ugroženih i rijetkih vrsta flore i faune se može naći ovdje. Upoznat ćete čuvenu pticu Curiquingue i ponešto saznati o Chuquiragui „cvijetu penjaču“ koji se koristi u medicinske svrhe. Ručak (box lunch). Na putu prema Riobambi, posjetit ćete Posadu de Urbina station koja se nalazi na najvišoj točki andskog gorja odakle se pruža pogled na 2 vulkana: Chimborazo i Carihuairazo. Po dolasku u Riobambu, smještaj u hotel. Večera, noćenje.
 
05. dan, 21.10.: RIOBAMBA - ALAUSI - DEVIL'Snoise train - INGAPIRCA (3100 mnm) - CUENCA (2535 mnm)
Rani doručak nakon kojeg  krećete na uzbudljivu vožnju željeznicom "Vražji nos". Radi se o jednoj od najtraženijih turističkih atrakcija u zemlji, a ovaj dio željezničke pruge se smatra i najtežim na svijetu, zbog izazova tijekom gradnje. Da bi se savladala ogromna vertikalna stijena zvana " Vražji nos", jedino rješenje je bilo izgradnja cik-cak pruge. Vožnja vlakom pruža spektakularan pogled na ekvadorski krajolik. Nastavak puta do mjesta Ingapirca, najznačajnijeg arheološkog lokaliteta carstva Inka u zemlji, sagrađenog za vladavine Inke Hayana Capac (početkom 16. st.).Unatoč brojnim istraživanjima, i danas je misterija čemu je služio ovaj kompleks: da li je to bila utvrda, centar astronomskih promatranja ili hram posvećen Suncu i Mjesecu. Nastavak vožnje za Cuencu. Ručak, noćenje.

06. dan, 22.10.: CUENCA
Doručak i razgled kolonijalnog grada,izvornog naziva “Sv.Ana od 4 rijeke Cuence”. UNESCO ga je svrstao u svjetsku baštinu. Iako je na velikoj nadmorskoj visini Cuenca ima čitavu godinu ugodnu proljetnu klimu (prosjek 21C). Građena je na ostacima starog Inka naselja.Grad Cuencu od 1975. god. krasi titula interameričkog središta zanatstva i narodne umjetnosti - poznat po visokoj kvaliteti rukotvorina kao što su veziva, nakit, keramika i poznati “Panama šeširi”, tipični simbol Ekvadora.Posjetit ćete muzej i tvornicu “Panama šešira”. Brojne crkve, kuće i palače kolonijalne arhitekture (17 st.)  grad čine pravim biserom među kolonijalnim gradovima Južne Amerike. Ručak, noćenje.

07. dan, 23.10.: CUENCA - NACIONALNI PARK EL CAJAS - GUAYAQUIL
Nakon doručka spuštamo se s visina prema Guayaquilu,najvećem gradu Ekvadora. Prolazimo nacionalnim parkom El Cajas u kojem se smjenjuju kišne šume, 200-tinjak jezera razbacanih među planinskim vrhovima, stjenoviti mjesečev krajolik.. Nastavljamo vožnju prema Guayaquilu, ekonomskom središtu Ekvadora i najznačajnijoj luci. Osnovao ga je 1537. god. Francisco de Orellana. Ručak. Tijekom razgleda, između ostalog, vidjet  ćete Kristalnu palaču, katedralu, park Seminario - jedino mjesto na svijetu gdje u kojem kopnene iguane žive u centru grada. Smještaj u hotel, noćenje.

08. dan, 24.10.: GUAYAQUIL - OTOČJE GALAPAGOS - SANTA CRUZ
Nakon doručka prijevoz do zračne luke. Let do Galapagosa. Po dolasku u zračnu luku, nakon inspekcijske kontrole i plaćanja ulaznice u park, odlazak prema rezervatu El Chato.To je jedno od najboljih mjesta za promatranje velikih kornjača u njihovom prirodnom okruženju. Naići ćete i na druge životinje i ptice - zebe, bijele čaplje…Vidjet  ćete i neobične geološke formacije - vulkanske špilje nalik tunelima. Galapagos je otočje vulkanskih otoka (13 velikih i 17 manjih), geološki jako mlado sa velikim brojem endemskih vrsta koje je prvi izučavao Charles Darwin. Ručak nakon kojeg slijedi  posjet istraživačkom centru “Charles Darwin”, osnovan 1964. god. u svrhu očuvanja čuvenih kornjača, kako bi bile spašene od sigurnog istrijebljenja. Prijevoz do hotela,noćenje

09. dan, 25.10.: SANTA CRUZ - cjelodnevni izlet na jedan od obližnjih otoka
Obilasci su podložni promjeni od strane Nacionalnog parka otoka. Prijevoz do gata i vožnja do jednog od otoka. Izlet koji uključuje ručak će vam omogućiti da otkrijete fascinantnu floru i faunu arhipelaga. Otok BARTOLOME je mladi otok, zapravo ugasli vulkan na kojem se mogu vidjeti brojni vulkanski oblici i zbog toga ga neki smatraju najljepšim u arhipelagu. To je dom tisućama morskih ptica, a odavde dolaze najpoznatije fotografije Galapagosa (šiljata stijena nastala izviranjem magme iz mora..) Na otoku je i stanište kolonije pingvina. Otok SEYMOUR je poznat po svojim velikim kolonijama različitih vrsta ptica.Ističe se muški brzan sa svojim crvenim "vrećicama" kojima privlače ženke u vrijeme parenja; plavonogi pelikani.. Otok PLAZAS je stanište jedne od najvećih kolonija morskih lavova, te žutim i crvenim kopnenim iguanama.

10. dan, 26.10.: SANTA CRUZ - GUAYAQUIL - AMSTERDAM
Doručak, a potom prijevoz u zračnu luku Baltra - let za Guayaquil. Nastavak leta za Amsterdam na liniji KL755 u 18h40.

11. dan, 27.10.: AMSTERDAM - ZAGREB
Slijetanje u 13h15. Nastavak za Zagreb u 15h05 sa dolaskom u 16h55.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska - 17.10.
min. 15 osoba min. 10 osoba
First Minute cijena 25.450 27.200
Redovna cijena 26.150 27.900
Zrakoplovne pristojbe 3.150 3.150

First Minute cijena aranžmana vrijedi za rezervacije do 01.08. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.300 kn

Uključeno: prijevoz avionom na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima (lokalna kategorizacija-tourist class, u Amsterdamu hotel 3*), na bazi usluga prema programu, sve prijevoze i razglede prema programu, oprema za ronjenje,lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelj puta, jamčevina

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe cca 3.150 (točan iznos na dan pisanja karte), ulaznica za Galapagos Nacionalni park 100 USD (plaća se na licu mjesta), kontrolna karta za ulazak na Galapagos 20 USD (plaća se na licu mjesta).

Dobro je znati
jezik: španjolski
el. napon: 110 V, potreban adapter
klima: Ekvador – kontinentalna, ima toplu, vlažnu klimu sa mogućom kišom.Temperature od 15 - 25 C.
Galapagos – suhi period, temperature od 19 – 28. Mogući podnevni kraći pljusak
cijepljenje: nije potrebno
ponijeti: kremu sa visokim faktorom za zaštitu od sunca , pokrivalo za glavu, mali sklopivi kišobran ili kabanicu, udobnu vodootpornu obuću, laganu i udobnu odjeću, ali i vestu i jaknu
valuta: USD
kupovina: rukotvorine, nakit živih boja
viza: nije potrebna