bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Indija i Nepal - 12 dana
Šifra aranžmana392433
Datum polaska 11.11.2018
Datum povratka22.11.2018
Boravak 12 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 13.090,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392433Zagreb11.11.201822.11.201812 dana13090,00

Opis programa

Putovanje u Indiju i Nepal avionom - 12 dana

01. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci, 2 sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h00.

02. dan: ISTANBUL - KATHMANDU
Slijetanje u 00h10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h45. Slijetanje u 11h25. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela - smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera,noćenje.

03. dan: KATHMANDU
Doručak, te razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Posebno je značajan kompleks brojnih kraljevskih palača. Razgled: Durbar Square,stara palača Hanuman Dhoka a potom odlazak za Pashupatinath (na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange), jedno od najsvetijih hinduskih svetišta u Nepalu - ulaz dozvoljen samo hindusima; zatim do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom (svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma). Razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath (stupa sagrađena prije više od 2500 godina). Povratak u hotel, večera, noćenje.

04. dan: KATHMANDU
Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Odlazak do stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat i kao grad umjetnika. Povratak u hotel. Tradicionalna večera u lokalnom restoranu.

05. dan: KATHMANDU - DELHI
Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Delhi. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, prijevoz do grada. Razgled starog Delhia: mošeja Jama Masjid (najveća u Indiji), vožnja pored Crvene utvrde, Raj Gath (memorijal Mahatma Gandhiu) - vožnja rikšama. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

06. dan: DELHI - NEMRANA - JAIPUR
Doručak i razgled novog Delhia: zgrada parlamenta; predsjednička rezidencija; India Gate - spomenik žrtvama 1.svjetskog rata, Qutab Minar jedan od najvećih minareta na svijetu i drugi najviši u Indiji, hram Birla-jedan od hindu hramova ili mandira koje je izgradila obitelj Birla , u različitim gradovima. Svi ti hramovi su veličanstveno izgrađeni, neki od njih u bijelom mramoru ili u pješčenjaku. Nakon razgleda vožnja u pravcu Jaipura. Usputno zaustavljanje u predivnom dvorcu Neemrana. Sagrađena 1464. godine, Neemrana spada u najstarije indijske palače-hotele. Na površini od 10 hektara stepenasto se uzdižu palače urezane u obronak brda pružajući prekrasan pogled. Godine 1986. ruševine te utvrde palače su obnovljene.Pauza za čaj i kolačiće, te vožnja u glavni grad Rajasthana.Smještaj u hotel, večera, noćenje.

07. dan: JAIPUR
Doručak.Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber,obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara.Utvrda izgleda impresivno, u cijelosti izgrađena od bijelog mramora i ružičastog pješčenjaka, sa vidljivim utjecajem  hinduističkog i muslimanskog načina ukršavanja.Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće). Slijedi razgled grada: Palača vjetrova (Hawa Mahal) - prekrasno pročelje s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike ; Jantar Mantar - najveća zvjezdarnica na svijetu izgrađena  od kamena i mramora; gradska palača sa izvanrednom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

08. dan: JAIPUR - NP RANTHAMBORE
Doručak  te vožnja prema nacionalnom parku Ranthambore, jednom od najvećih parkova u sjevernoj Indiji. Po dolasku smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak na džip safari. NP je poznat po bengalskim tigrovima i jedno je od najboljih mjesta u Indiji da ih se vidi u njihovom prirodnom staništu. Pitanje je sreće da li ćete ih uočiti, iako je najbolje vrijeme  za njihovo promatranje u studenom i svibnju. U parku se nalazi i mnoštvo drugih životinjskih vrsta poput leoparda, jelena, majmuna, ptica, krokodila.. Džungla je okružena kamenim grebenima, unutar koje se nalazi tvrđava Ranthambore iz 10. st., drevni hramovi i džamije, paviljoni za lovce te jezera s krokodilima. Park je danas zaštićeno područje i glavna atrakcija za turiste, fotografe i ljubitelje divljine. Povratak u hotel, večera, noćenje.

09. dan: NP RANTHAMBORE - FATEHPUR SIKRI-AGRA
Doručak. Na putu prema Agri,obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu), sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.:kombinacija indijske,iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada, podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja Akbara. Po dolasku u Agru razgled  Crvene tvrđave (1565.g.) u čijoj unutrašnjosti se nalaze palače, džamija, carske prijemne dvorane. Smještaj u hotel,večera,noćenje

10.dan: AGRA-DELHI-VARANASI
Doručak. Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim  je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz.Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema aerodromu Delhi - let za Varanasi. (Benares), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Na večer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

11.dan: VARANASI - DELHI
Doručak. Slijedi razgled: Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath - jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Gange.Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram popularno naziva Kashi Vishvanath Temple. Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora, simbolizira nepodijeljenu Indiju. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel, večera, noćenje.

12. dan: DELHI-ISTANBUL
Let za Istanbul na liniji TK 717 u 06h55 / slijetanje u 11h25. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 19h00. Slijetanje u 19h05.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
11.11.
First Minute cijena 13.090
Redovna cijena 13.590
Zrakoplovne pristojbe 2.200

First Minute cijena vrijedi do 01.08. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Uskoro garantirani polazak


Doplata za manji broj putnika: 1.400 kn            

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn    

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Kathmandu-Delhi-Varanasi-Delhi-Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4 * (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima),obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog  pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje: aerodromske pristojbe (cca 2.200 kn - podložne promjenama,točan iznos na dan pisanja karte), lokalnu  pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $), napojnice lokalnim vodičima i vozačima (cca 5 $  dnevno).

Viza za Nepal se dobiva u zračnoj luci u Kathmanduu - iznos od 25USD  se plaća na licu mjesta. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja .