bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kina - 11 dana
Šifra aranžmana221855
Datum polaska 27.12.2018
Datum povratka6.1.2019
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 6.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
221855Zagreb27.12.20186.1.201911 dana6990,00

Opis programa

Putovanje u Kinu avionom - 11 dana

SHANGHAI - ZHUJIAJIAO - SUZHOU - HANGZHOU - NANJING - PEKING

1. dan, 27.12.2018., četvrtak ZAGREB - DUBAI 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera Hrvatske Pošte u 11,45 sati i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Dubai na liniji EK 130 (Emirates) s polaskom u 14,40 sati. Slijetanje u Dubai u 23,05 sati po lokalnom vremenu.

2. dan, 28.12.2018., petak DUBAI - SHANGHAI
Polijetanje zrakoplova na liniji EK 302 za Shanghai u 3,10 sati. Dolazak u Shanghai u 15,05 sati po lokalnom vremenu i obavljanje graničnih formalnosti. Odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Shanghaija i futuristički Pudong s igrom svjetala i neonskih reklama. Večera. Odlazak do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

3. dan, 29.12.2018., subota SHANGHAI
Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan,  30.12.2018., nedjelja SHANGHAI - ZHUJIAJIAO - SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u smjeru grada Suzhou koji datira iz 514. godine. Putem razgled vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Ručak (uz doplatu). Nastavak putovanja. Po dolasku u Suzhou smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan, 31.12.2018., ponedjeljak SUZHOU - HANGZHOU   
Doručak. U Suzhou postoji više od 60 vrtova koji su ostali netaknuti od vremena svog nastanka. Posjet jednom od vrtova, a potom slijedi vožnja brodom po kanalima grada čije bogatstvo predstavljaju pagode, kameni mostovi i svjetski poznata svila. Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak do grada Hangzhou. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje. SRETNA NOVA GODINA!

6. dan, 1.1.2019., utorak HANGZHOU - NANJING  
Doručak. Grad Hangzhou se smjestio južno od Shanghaija i na svojem proputovanju kroz Kinu u 13. stoljeću ga je Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Ručak (uz doplatu). Hangzhou je također poznat i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Poslijepodne odlazak do grada Nanjinga, smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

7. dan, 2.1.2019., srijeda NANJING - PEKING 
Doručak. Grad Nanjing, "južna prijestolnica" se smjestio na obali rijeke Yangtze i bivši je glavni grad Kine. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Slijedi odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Peking. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Svaka kabina sadrži 4 ležaja (ležajeve dodjeljuje prijevoznik). Noćna vožnja bez uključenih obroka.

8. dan, 3.1.2019., četvrtak PEKING 
Po dolasku u Peking u ranim jutarnjim satima slijedi odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Smještaj u hotel. Večera. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing, ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj možete pronaći lokalne kineske delicije i specijalitete. Noćenje.

9. dan, 4.1.2019., petak PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING
Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda - velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara s oko 20.000 osmatračnica, građenog tijekom punih 20 stoljeća, koji je inicijalno trebao obraniti Kinu od čestih upada nomadskih plemena sa sjevera u potrazi za pašnjacima. Zid je 1987. godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Ručak (uz doplatu). Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Večera i noćenje.

10. dan, 5.1.2019., subota PEKING
Doručak. Odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming koje se prostire na tri četvrtine cjelokupnog područja. Palačom dominira brdo Dugovječnosti i mnogobrojne pagode. Palača je služila carskoj dinastiji kao sklonište od ljetnih vrućina, a 1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Prošetat ćete pravom malom galerijom na otvorenom, oslikanim paviljonom s tradicionalnim kineskim motivima te vidjeti mramorni brod carice Cixi. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda odlaskom prema budističkom hramu Lama, najvećem i najbolje očuvanom u Pekingu. Hram je ukrašen muralima u tibetanskom stilu sa skulpturama buda, demona i bogova. Najveću pažnju u hramu privlači Maitreya Buda visok 18 metara, isklesan od jednog komada sandalovine. Večera. Slijedi transfer do zračne luke u Pekingu i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dubai na liniji EK 307 (Qatar Emirates) s polaskom u 23,40 sati.

11. dan, 6.1.2019., nedjelja PEKING - DOHA - ZAGREB
Dolazak u Dubai u 4,30 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji EK 129 s polaskom u 8,45 sati. Dolazak u Zagreb u 12,05 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
27.12.
First Minute cijena 6.990
Redovna cijena 7.590
Zrakoplovne pristojbe 2.950

First Minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta

DOPLATE - prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana (minimalno 15 putnika):
- Akrobatski show u Shanghaiju: 150 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu, transfere prema programu, smještaj u hotelima 4* (doručak u hotelima, večera u lokalnim restoranima prema programu), prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima prvog razreda u kabinama s četiri ležaja prema programu, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja, jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 2.950 kn - iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, kinesku vizu i trošak posredovanja, piće uz obroke, napojnice lokalnim davateljima usluga, osobne troškove, putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

Napomene:
* u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih (ukupno 30 EUR).
* za potrebe noćne vožnje u vlaku ponesite ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu.
* organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik.

DOBRO JE ZNATI:
KLIMA: od kontinentalne do suptropske; prosječna dnevna temperatura u ožujku/travnju: Shanghai 12°C, Peking 10°C
VREMENSKA RAZLIKA: +6 sati u odnosu na Hrvatsku
NOVAC: 1 EUR = oko 8 Yuana
JEZIK: kineski, vrlo slabo engleski
STRUJA/GSM: 220 V. Adapter potreban u nekim hotelima/GSM roaming VIPnet, T-mobile, Tele2
HRANA I PIĆE: u šangajskoj kuhinji prevladava slatkasti okus, u sečuanskoj ljuto, a pekinška je okusima najbliža hrvatskoj. Koristiti isključivo vodu u boci!
ODJEĆA: udobna i prozračna odjeća. Udobne cipele za hodanje
KUPOVINA:Svila, odjevni predmeti, igračke, kompjuterska oprema...
PRIJEVOZ: preporučujemo koristiti taksi za lokalni prijevoz
VIZA: Potrebna, molimo pitati u agenciji za detalje. (Za izradu vize potrebno je dostaviti putovnicu i originalne dokumente čitko i točno ispunjene)