bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Oman - 8 dana
Šifra aranžmana041713
Datum polaska 5.10.2018
Datum povratka12.10.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 10.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
041713Zagreb5.10.201812.10.20188 dana10490,00

Opis programa

Putovanje u Oman avionom - 8 dana

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - MUSCAT
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Dolazak u Istanbul u 12.25 sati. Nastavak putovanja za Muscat na liniji TK774 (Turkish Airlines) u 18.35 sati.

2. dan: MUSCAT
Dolazak u Muscat u 00.30 sati. Nakon carinskih formalnosti doček lokalnog agenta i prijevoz do hotela u trajanju od cca. sat vremena. Po dolasku prijava u hotel i noćenje. Doručak i odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmetima iz osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Odlazak do muzeja Bait Al Zubair te prema Al Alam palači gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično Omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu u Muscatu.

3. dan: MUSCAT - NIZWA - BAHLA - JABREEN - MUSCAT
Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu - rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. g. Ya'rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya'rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak prema Bahli, središnjici keramike Omana. Posjetit ćemo Jabreen dvorac koji datira iz 1670. g. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan: MUSCAT - IBRA - SHARQIYA SANDS - WADI BANI KHALID - MUSCAT
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, voćnjake, palme datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

5. dan: MUSCAT - JABAL AL AKHDAR - MUSCAT
Doručak u hotelu. Odlazak prema Sl Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u Omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

6. dan: MUSCAT - QURIYAT - WADI TIWI - SUR - RAS AL HADD
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanjem u Suru, te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. U večernjim satima odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Hadd-u.

7. dan: RAS AL HADD - MUSCAT - ISTANBUL
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let TK 775 (Turkish Airlines) za Istanbul s polijetanjem u 1.25 sati.

8. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 5.45 sati. Nastavak putovanja na liniji TK1053 u 7.05 sati. Očekivano slijetanje u Zagreb u 8.20 sati po lokalnom vremenu.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
05.10.
First Minute cijena 10.490
Redovne cijene 10.990
Zrakoplovne pristojbe 2.490

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom u hotelu u Muscatu i 1 noćenja s doručkom u hotelu u Suru ili Ras Al Haadu, grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag, sve razglede i izlete prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, 4 ručka u lokalnim restoranima u Nizwi, Ibri, Jabal Akhdar i Quriyatu, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (plaćanje kod prijave, podložne promjenama); napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 USD (na licu mjesta).

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 3.100 kn, vizu za Oman 400 kn, dodatne usluge i obroke koji nisu navedeni, ručak 7.dan 200 kn, večera u libanonskom ili indijskom ili omanskom restoranu po osobi i večeri 220 kn, cijena za večeru u turskom restoranu po osobi večeri 350 kn (nije uključen transfer od/do hotela), paket putnog osiguranja (preporučujemo).

Viza: potrebna. Prilikom rezervacije potrebno je dostaviti kopiju putovnice i skeniranu fotografiju u boji dimenzija kao za putovnicu u jpg. formatu, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju.

Važne napomene:
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; http://www.mvep.hr
- rezervacije na letovima za grupna putovanja napravljene su po posebnim grupnim uvjetima koje propisuje avio kompanija te za svako odstupanje od tih uvjeta kompanija može teretiti agenciju, a agencija sukladno tome klijenta. Sjedala za grupni kontingent su uvijek u ekonomskoj klasi i unaprijed određena i agencija ih ne može mijenjati. Po izdavanju karte klijent može direktno s avio kompanijom dogovoriti promjenu sjedala na višu klasu uz odgovarajuću nadoplatu ili ga može sam birati u trenutku kad avio kompanija otvori on-line prijavu na let ili kod osobne prijave na let u zračnoj luci.

Korisne informacije:
Službeni naziv države: Sultanat Oman
Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
Glavni grad: Muscat
Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
Jezik: arapski
Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri... Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +968