bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Američki zapad - 16 dana
Šifra aranžmana39537
Datum polaska 2.10.2018
Datum povratka17.10.2018
Boravak 16 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
UslugaNoćenje
Cijenaod 25.460,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
39537Zagreb2.10.201817.10.201816 dana25460,00

Opis programa

Putovanje Američki zapad avionom - 16 dana

LOS ANGELES - GRAND CANYON - MONUMENT VALLEY - BRYCE CANYON - NP ZION - LAS VEGAS - DEATH VALLEY - NP SEQUOIA - SAN FRANCISCO

1. dan: ZAGREB - LOS ANGELES
Polijetanje iz Zagreba u 06:40 /slijetanje u Frankfurt u 08:15 h. Nastavak letom za Los Angeles u 10:15 h s dolaskom u 13:15 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, početak razgleda grada. Večera, noćenje.

2. dan: LOS ANGELES
Slobodno za doručak. Slijedi razgled ovog megalopolisa, prijestolnice filmske industrije, fascinantnog prometa i luksuznih trgovina. Šetnja downtownom, financijskim središtem grada: Civic centrar, Cily Hall (gradska vijećnica), katedrala, Palača pravde, koncertna dvorana Walt Disney, Dorothy Chandler Pavillion (dvorana u kojoj se često održava dodjela Oskara). Slijedi četvrt El Pueblo, najstarija u gradu, španjolska naseobina iz 1781.godine iz koje je izrastao ovaj velegrad. Vožnja do Hollywooda, sa svojim slavnim bulevarima i kinematografima. Šetnja pločnikom slavnih (walk of fame). U nastavku razgleda vožnja kroz četvrt Beverly Hills poznata po vilama bogatih i slavnih, kao i po luksuznim trgovinama u ulici Rodeo Drive. Dan ćemo završiti u Santa Monici, točnije na plaži na kojoj završava slavna cesta - road 66. Slobodno vrijeme za večeru, povratak u hotel, noćenje.

3. dan: LOS ANGELES - WILLIAMS (cca 750 km)
Slobodno za doručak. Napuštamo grad, vožnja prema Arizoni do mjestašca Williams, nazvanog "Mali dragulj Arizone", kroz koji prolazi famozna Route 66. Grad dostojno odaje počast toj legendarnoj cesti: ulice su pune trgovina sa suvenirima route 66. Ta je cesta otvorena dvadesetih godina prošlog stoljeća i bila prva poveznica Chicaga s Kalifornijom. U vrijeme velike ekonomske krize 30-tih godina tom cestom su tisuće osiromašenih Amerikanaca kretali ka zapadu u potrazi za poslom i boljom budućnosti. Slobodno vrijeme za večeru i odmor. Noćenje.

4. dan: GRAND CANYON
Cjelodnevni izlet u Grand Canyon. Središte svih aktivnosti je Grand Canyon Village smješten u središtu nacionalnog parka, na cca 2.500 metara n.v. Tu polaze autobusi kojima se posjećuju sve panoramske točke na rubu samog kanjona. Razglede započinjemo u visitor Centru i Mather Pointu, slijedi šetnja uzduž Rim Traila pa preko Yavapai Pointa sve do Bright Angel Trailheada. U popodnevnim satima nastavljamo prema istoku (Hermit Rest) .Odmor i užitak u jednom od najljepših zalazaka sunca u Hopi Pointu. Slobodno vrijeme za obroke. Povratak u hotel /motel na noćenje.

5. dan: SEDONA
Gradić okružen brdima crvenih stijena zanimljivih imena poput Katedrale ili Lonca za kavu. Razgled slikovite "Katedrale" kao i dvorca Montezuma nazvanog po astečkom kralju koji ga je navodno dao sagraditi (znanstveno netočno). Utvrdu uklesanu u stijeni su gradili pripadnici naroda Sinagua u predkolumbijsko vrijeme i koristili kao utočište između 1100 g. i 1425. godine. Povratak u Sedonu, slobodno za večeru, noćenje.

6. dan: GRAND CANYON - MONUMENT VALLEY (cca 360 km)
Nakon doručka nastavljamo vožnju prema Monument Valley u državi Utah. Usput se zaustavljamo na mjestima za razgled Grand Canyona: Grandview Point i Desert View Watchtower. Nastavljamo vožnju i nakon otprilike 100 milja stižemo u Monument Valley, smještenu u rezervatu Navajo indijanaca. U ovom spektakularnom krajoliku raznovrsnih monolitnih stijena snimljeni su najpoznatiji westerni s John Wayneom i Johnom Fordom. Nastavak putovanja dolinom koju obitavaju američki Indijanci uz zaustavljanja na mjestima gdje je priroda uz pomoć vremena oblikovala najneobičnije forme. Smještaj u gradiću Mexican Hat.

7. dan: PAGE - PANGUITCH
Polazak prema gradiću Page. Po dolasku razgled brane Glen Canyon na jezeru Powell i rijeci Kolorado, jedne od najviših brana na svijetu (220 metara). Nastavak vožnje prema Antelope kanjonu (Fakultativno: ulaz ovisi o vremenskim prilikama, za kišnih bujica kanjon je zatvoren). Širok jedva dva metra i dugačak oko 200 metara poznat je po fascinantnim formama sazdanih od tisuća nijansi pješčenjaka. Remek djelo prirode! (fotografija na prethodnoj stranici) Nastavljamo prema Panguitchu, gradiću na ulazu u park. Slobodni obroci, noćenje u motelu.

8. dan: PANGUITCH - BRYCE CANYON
Cjelodnevni posjet kanjonu Bryce. Trekking stazom koja prolazi uz različite kamene forme i šiljke, uz vegetaciju karakterističnu za visoko gorje. Panoramske točke povezane su stazama koje se prolaze bez teškoća. Ovisno o položaju sunca, mijenjaju se i boje okolnog stijenja. Najznačajniji vidikovci na putu su: Sunrise point, Sunset Point, Inspiration Point i Bryce Point. Silazak jednom od staza uz iščekivanje nezaboravnog zalaza sunca. Povratak u motel, noćenje.

9. dan: ZION NATIONAL PARK - VALLEY OF FIRE - LAS VEGAS
Polazak prema Las Vegasu čuvenom cestom 9 koja vodi od kanjona Bryce do NP Zion. Prolazak nacionalnim parkom Zion (Utah) dolinom kojom teče rijeka Virgin okružena djevičanskom vegetacijom. Dolazak u Valley of Fire-dolinu raznobojnih stijena, gotovo mjesečev krajolik posebne ljepote. Predvečer stižemo u Las Vegas, prijestolnicu igara na sreću i zabave. Arhitektonsko šarenilo koje ponegdje dovodi do apsurda susreće se s originalnim i kvalitetnim graditeljskim rješenjima. Prepustite se svjetlećim neonskim rijekama i uživajte u ludoj noći Las Vegasa. Noćenje u hotelu.

10. dan: LAS VEGAS
Slobodan dan za razgledavanje Las Vegasa. Možete se okušati u igrama na sreću, pogledati neku od brojnih predstava ili show programa, otići u shopping ili se jednostavno odmarati. Fakultativno: poludnevni izlet do obližnje slavne brane Hoover, remek djela graditeljstva, koju je u vrijeme ekonomske depresije dao sagraditi američki predsjednik Roosevelt.

11. dan: LAS VEGAS - DEATH VALLEY
Nakon doručka napuštamo Las Vegas i krećemo prema Death Valley (Dolina Smrti) na granici Nevade i Kalifornije. Posebno obilježje ovog lokaliteta je vrlo visoka temperatura koja ponekad prelazi 50 C. Radi se o najnižoj točki SAD-a (86 m ispod razine mora), suhom i vrućem mjestu koji mnogi nazivaju najužasnijom pustinjom na svijetu. Zaustavljanje na Dante's View s panoramskim pogledom na dolinu Smrti, nastavak vožnje do Zabriskie Point (još jedan vidikovac) do Badwatera, slanog jezera na dnu depresije. U poslijepodnevnim satima stižemo na Ranch Furnace Creek, smještaj u hotel/ motel, slobodno vrijeme za odmor i večeru. Noćenje.

12. dan: DEATH VALLEY - SEQUOIA NATIONAL PARK
Slobodno vrijeme za doručak i polazak preko gorja Sierra Nevada prema Sequioa nacionalnom parku. Put prolazi uz velike stočne rančeve, pašnjake, plantaže pamuka i agruma. Monogobrojne poljoprivredne kulture svjedoče o plodnosti kalifornijske zemlje. Dolazak u Threee Rivers, nedaleko od ulaza u nacionalni park Sequoia. Slobodno za večeru, noćenje u motelu. Bryce Canyon, Arizona La Vegas, Nevada Sequoia NP, California

13. dan: SEQUOIA NATIONAL PARK - SAN FRANCISCO
Nakon slobodnog vremena za doručak polazak u obilazak NP Sequoia. Kao što mu i ime govori, glavna atrakcija parka su divovske sekvoje, najveća živa bića na zemlji. Ovo je drugi nacionalni park osnovan u SAD-u, odmah nakon NP Yellowstone koji je i najstariji nacionalni park na svijetu (ustanovljen 1872. godine). U poslijepodnevnim satima polazak za San Francisco. Vožnja kroz prostranu kalifornijsku dolinu čija poljoprivredna proizvodnja po kvantiteti i kvaliteti spada u vrh američke i svjetske produkcije. Ulazak u grad u kasnim poslijepodnevnim satima. San Francisco se smatra jednim od najljepših američkih velegradova, a njegov poseban topografski i geografski položaj čini ga posebno zanimljivim. Smještaj u hotel, slobodno za večeru i večernju šetnju gradom.  

14. dan: SAN FRANCISCO
Slobodno vrijeme za doručak, slijedi cjelodnevni razgled grada: Počinjemo šetnjom do trga Alamo, uz City Hall, Civic Center, Market Street, Union Square (gradsko središte), Downtown-komercijalno i gospodarsko središte grada s poznatim neboderima. Pokušat ćemo uskočiti u poznati stari gradski tramvaj koji vozi preko gradskih brežuljaka s kojih možete vidjeti panoramu grada. Posjet suvremenoj katedrali smještenoj na najvišoj točki grada, silazak pješice prema živahnim četvrtima Chinatown i Little Italy. Među ostalim provozat  ćemo se i najzavojitijom ulicom na svijetu (Lombard Street). Dan završava posjetom čuvenom mostu Golden Gate. Fakultativno: večernja plovidba brodom s veličanstvenim pogledom na grad i otočić Alcatraz, nekad poznatim zatvorom. Slobodno za večeru, noćenje u hotelu.

15. dan: SAN FRANCISCO - PREKOOCEANSKI LET
U prijepodnevnim satima posjet Golden Gate parku (šetnja kroz park ili vožnja biciklom), vožnja parkom Presidio (povijesni lokalitet od nacionalnog značenja), gradska plaža. Čuveni Fisherman Wharf, šetnica prepuna trgovina i restorana. Tu se nalazi i kolonija morskih lavova koji se neometano sunčaju na molu. Transfer do zračne luke. Polijetanje za Frankfurt u 15:00 h.

16. dan: FRANKFURT - ZAGREB
Slijetanje u Frankfurt u 10:55 h  i nastavak letom za Zagreb u 12:00. Dolazak u Zagreb u 13:20 h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U HRK: 25.460 kn

Doplata za aerodromske i druge takse: 3.290 kn (podložne promjenama do dana izdavanja karata)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 9.220 kn                    
 
Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovima na relaciji Zagreb - Los Angeles i San Francisco-Zagreb, smještaj u hotelima (u gradovima) ili motelima kvalitetne turističke klase (u nacionalnim parkovima) - bez obroka, prijevoz prema programu komfornim kombi vozilom, ulaznice za sve lokalitete navedene u programu, stručnog hrvatskog vodiča - pratioca.