bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Moskva i St. Peterburg - 7 dana
Šifra aranžmana003449
Datum polaska 13.12.2021
Datum povratka19.12.2021
Boravak 7 dana
Grad polaskaMoskva
PrijevozVlastiti
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 5.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
003449Moskva13.12.202119.12.20217 dana5290,00
003449Moskva3.1.20229.1.20227 dana5290,00
003449Moskva14.2.202220.2.20227 dana5290,00
003449Moskva21.3.202227.3.20227 dana5290,00

Opis programa

Putovanje Moskva i St. Peterburg - 7 dana

Vrijednost više: hoteli 4* u centru, uključena vožnja vlakom i posjet Ermitažu!

1. dan MOSKVA
Dolazak u Moskvu u vlastitom aranžmanu. Moguć transfer od zračne luke do hotela uz doplatu prilikom rezevacije putovanja ili individualni dolazak u hotel Azimut Smolneskaya 4* ili sličan. Sastanak dobrodošlice s vodičem/pratiteljem ture gdje će putnici uz piće dobrodošlice dobiti sve informacije o tijeku putovanja. Noćenje u hotelu u Moskvi.

2. dan MOSKVA
Doručak. Moskva jedan od najvećih gradova Europe smjestio se na istoimenoj rijeci u središnjem okrugu europske Rusije. Grad se počeo razvijati u 12. stoljeću, a tradicionalna moskovska arhitekstura s brojnim crkvenim zvonicima pozlaćenih kupola privlači posjetitelje, jednako kao i građevine i spomenici sovjetske ere. Gotovo stotinu parkova, brojni muzeji, galerije i kazališta privlače svojom ponudom brojne posjetioce.  Poludnevni razgled ruske prijestolnice: Crveni Trg s Kremljom - Kazališni trg s Boljšoj teatrom - sveučilište Lomonosov - posjet moskovskom metrou uključujući poznate bogato ukrašene stanice kružne linije s brojnim muralima, mozaicima i svjetiljkama. Poslijepodne moguć fakultativni razgled unutrašnjih dvoršta Kremlja uz posjet jednoj od kremaljskih crkvi (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja). Navečer moguć fakultativni izlet brodom ledolomcem po rijeci Moskvi (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja). Noćenje u hotelu u Moskvi.

3 . dan MOSKVA I IZLET SERGIJEV POSAD
Doručak. Moguć  fakultativni  cjelodnevni izlet u grad Sergijev Posad, jedan od starinskih ruskih gradova Zlatnog prstena okolice Moskve. Ovi su slikoviti autentični stari ruski gradovi pravi muzeji na otvorenom s jedinstvenim spomenicima ruske arhitukture. Posjet najvećem ruskom samostanu Trojstvu Sergijeve Lavre, središtu ruske pravoslavne crkve. Lavra je prekrasno obnovljena prilikom proslave 700 godina rođenja svetog Sergija Radoneškog. (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja). Putnici koji ne žele na izlet mogu iskoristiti slobodno vrijeme u Moskvi za posjete muzejima, kupovinu i osobne programe. Noćenje u hotelu u Moskvi.

4. dan MOSKVA - VLAK SAPSAN - St. PETERBURG
Doručak. Slobodno prijepodne u Moskvi za osobne programe. U podnevnim satima transfer na željezničku stanicu i ukrcaj na vlak velike brzine Sapsan. Polazak za St. Peterburg vožnjom kroz snježne krajolike uz rijeku Volgu.  Dolazak u St. Peterburg u večernjim satima. Transfer do hotela Sokos Vasilievsky 4* ili sličnog. Noćenje u hotelu u St. Peterburgu.

5. dan ST.PETERBURG
Doručak. Poludnevni razgled St. Petersburga, grada s 44 otoka i 540 mostova smještenog na obali rijeke Neve, grada kanala,  veličanstvene carske arhitekture, brojnih muzeja i crkvi, raskošnih plemićkih palača - sve to čini St. Petersburg jednim od najljepših gradove Europe: Admiralitet - trg Mira - Nevsky Prospekt - crkva Krvi Kristove  - otok Vasiljevski. Poslije podne posjet muzeju Ermitaž - jednom od najvažnijih svjetskih muzeja. Glavna zgrada muzeja je nekadašnja carska rezidencija Zimska palača. Muzejska zbirka koju su stoljećima skupljali ruski carevi izložena je u raskošnim skupocjeno ukrašenim dvoranama i broji stotine remek djela svjetskog slikarstva, antičkog blaga, dragocjenih predmeta vrhunskih obrta itd. Noćenje u hotelu u St. Peterburgu.

6. dan ST.PETERBURG I IZLET CARSKO SELO
Doručak. Prije podne moguć fakultativni izlet do jedne od najsjajnijih carskih rezidencija dvorca Carsko selo (Puškin). Obilazak veličanstvene Katarinine palače, remek djela raskošne rokoko arhitekture i poznate po jantarnoj sobi i raskošnim carskim odajama Posjet dvorcu će Vam dočarati luksuzni život ruskog plemstva i carske obitelji Romanov.(prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja).  Slobodno poslije podne za osobne programe, posjete muzejima i kupovinu. Noćenje u hotelu u St. Peterburgu.

7. dan ST.PETERBURG
Doručak. Odlazak iz hotela u St. Peterburgu. Moguć transfer do zračne luke uz doplatu prilikom rezervacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.290 kn

Rok za prijavu: 20 dana prije puta    

Minimalan broj putnika: 1

Cijena uključuje:
• prijevoz autobusima ili mini busevima prema programu putovanja
• pratitelja/vodiča putovanja na engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom ili francuskom jeziku (jezik prema izboru putnika treba prijaviti prilikom rezervacije putovanja)
• smještaj na osnovi ukupno 6 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na centralnom položaju:
• 3 noćenja s doručkom u Moskvi u hotelu Azimut Smolenskaya 4* ili sličnom
• 3 noćenja s doručkom u St. Peterburgu u hotelu Sokos Vasilevsky 4* ili sličnom
• transfere između hotela i željezničkih stanica u Moskvi i St. Peterburgu
• prijevoz brzim vlakom Sapsan, karta 2. razreda u jednom smjeru između Moskve i St. Peterburga
• razgledavanja prema programu
• sastanak dobrodošlice s pićem
• paket dobrodošlice s informativnim materijalima
• posjet muzeju Ermitaž u St. Peterburgu
• nosače prtljage u hotelima
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn
• prijevoz avionom do Moskve
• prijevoz avionom od St. Peterburga
• transfer od zračne luke u Moskvi  do hotela
• transfer od hotela u St. Peterburgu do zračne luke
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Upit za avio prijevoz do/od destinacije: U slučaju ako Vam je potreban prijevoz avionom do/od destinacije gdje putujete, na postavljeni upit šaljemo ponudu za avio karte.

Moguće doplate i fakultativni sadržaji prema želji (prijava i doplata prilikom rezervacije putovanja, svi fakultativni izleti  garantirani su bez obzira na broj prijavljenih putnika):
• transfer od zračne luke u Moskvi do hotela: 690 kn  po vozilu za prijevoz automobilom  od 1-3 osobe, 890 kn po vozilu za prijevoz mini busom ili kombijem za 4-7 osoba (cijena je po vozilu, nije po putniku). Vozač čeka putnike u dolaznoj sali zračne luke s tablom s imenima putnika. Vrijeme čekanja na putnike za transfer je jedan sat od redovnog vremena slijetanja aviona. U slučaju kašnjenja većeg od jedan sat putnik je obavezan javiti  se na tel. broj u slučaju hitnosti (koji će biti naveden u završnom pismu) i obavijestiti o kašnjenju u dolasku. Bez obavijesti primljene od strane putnika o kašnjenju aviona čekanje vozača prekida se nakon sat vremena bez prava putnika na povrat uplaćenog iznosa
• Transfer na kraju ture od hotela u St. Peterburgu do zračne luke: 590 kn po vozilu za prijevoz automobilom od 1-3 osobe, 790 kn po vozilu za prijevoz mini busom ili kombijem za 4-7 osoba. (cijena je po vozilu, nije po putniku).
• Fakultativni posjet Kremlju u trajanju od cca 3 sata uz posjet jednoj od crkvi,po osobi: 390 kn
• Fakultativni vožnju brodom po rijeci Moskvi u trajanju od cca 3 sata, po osobi: 350 kn
• Fakultativni izlet iz Moskve  u Sergijev posad u trajanju od  cca 8 sati,po osobi: 620 kn
• Fakultativni izlet iz St. Peterburga u Carsko selo uz posjet Katarininoj palači u trajanju od cca 4 sata, po osobi: 470 kn

Trokrevetne sobe: rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

NAPOMENE: Dolazak putnika do Moskve, kao i odlazak putnika iz St. Peterburga je individualan. Putovanje je s međunarodnom grupom putnika koji mogu biti iz različitih zemalja i dijelova svijeta. Tura je s vođenjem na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom ili španjolskom jeziku (molimo prijavite jezik na kojem želite vođenje prilikom rezervacije putovanja). Polazak putovanja je garantiran (ukoliko nema razloga više sile ili nepovoljne epidemiološke situacije), veličina grupe, kao i veličina autobusa na turi može varirati ovisno o ukupnom broju prijavljenih putnika. Nema ograničenja za minimalni broj putnika, obzirom da se putnici pridružuju međunarodnoj grupi, dovoljna je prijava i samo jednog ili dva putnika. Fakultativni izleti su garantirani bez obzira na broj prijavljenih putnika. U cijenu fakultativnih sadržaja uključen je prijevoz gdje je potreban, kao i ulaznice i vodiči na fakultativnim izletima. Organizator zadržava pravo promijene redoslijeda obilazaka. Putnici će dobiti sve dodatne informacije u završnom pismu.

Granične i vizne formalnosti:  Za ovo putovanje građanina RH potrebna je putovnica i viza. Za ulazak u Rusiju neophodno je da Vaša putovnica vrijedi još najmanje 6 mjeseci od datuma planiranog povratka. Putovnica mora imati dvije prazne stranice.

Viza za Rusiju: Potrebno je prije putovanja izvaditi rusku turističku vizu. Organizator putovanja će putnicima osigurati dokumentaciju koju je potrebno priložiti uz zahtjev za vizu. Sve informacije možete dobiti u Ruskom viznom centru, ulica Andrije Hebranga 10, 10 000 Zagreb, tel. (01) 2343674, mail adresa: zagreb@interlinkservice.ru
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ruska Federacija ili Rusija država je na istoku Europe i sjeveru Azije. Površinom je najveća država na svijetu (oko 11,5% zemaljskog kopna), ali je većina državnog teritorija slabo naseljena pa po broju stanovnika zauzima tek deveto mjesto. Glavni grad Moskva nalazi se u europskom dijelu države. Rusija je najveća država nastala raspadom Sovjetskog Saveza. Na površini od 17.075.200 km2 živi 146 000 000 stanovnika.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u hotele.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 40 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 1. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.