bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
New York i Washington - 8 dana
Šifra aranžmana50769
Datum polaska 26.12.2020
Datum povratka2.1.2021
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje
Cijenaod 10.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
50769Zagreb26.12.20202.1.20218 dana10990,00

Opis programa

Putovanje u New York i Washington avionom - 8 dana

Garantirani polasci!

Vrijednost više:
- Odličan hotel Paramount 4* na Times Square!
- Dan više od svih ostalih programa za New York.
- Program sadrži ”Filmsku turu” - otkrivamo omiljene skrivene Hollywoodske lokacije
- Detaljan obilazak svih najpoznatijih njujorških četvrti - insajderski doživljaj i dovoljno vremena za osjetiti ovu metropolu!
- Moguća tura po kazalištima na Brodwayu! *** Uključena rezervacija u najpoznatijem Speakeasy baru u gradu!


1.dan ZAGREB - VARŠAVA - NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji LO 612 (LOT) u 12.00 sati. Dolazak u Varšavu u 13.40 sati. Nastavak putovanja u 16.40 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 20.05 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, po želji grupe, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu.Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Izbor restorana i događanja ovdje je nevjerojatan, tako da ćete svakako pronaći nešto za sebe. Noćenje.

2 dan. NEW YORK - POČETAK - DOWNTOWN - WALLSTREET - BROADWAY TURA
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Odlazak metroom na stanicu South Ferry. Krećemo sa dokova gdje je sve i počelo, obilazeći dio koji se u 17. stoljeću nazivao New Amsterdam, kada je New York i osnovan. Ovdje ćemo saznati kako je nastao današnji Broadway. Slijedi razgled: Battery Park – Castle Clinton – spomenik imigrantima – polazište trajekta za Staten Island – muzej Američkih Indijanaca – Park Bowling Green – kip jurećeg bika. Nakon priče o samom začetku New Yorka proći ćemo jednom od najstarijih ulica u gradu – Stone Street, vidjeti prvu njujoršku Tavernu, gdje je ujedno svoje govore držao i George Washington te otići do slavnog Wallstreeta – zgrada Američke burze – Federal Hall – gdje je George Washington prisegnuo za prvog predsjednika SAD-a – Trinity crkva. Potom idemo do 9/11 memorijalnog centra, lokacije gdje su se nekad uzdizali tornjevi blizanci. Zatim idemo do stare Gradske vijećnice, te ćemo se prošetati dijelom Brooklynskog mosta, gdje možete uloviti najbolju fotografiju za sebe. Vraćamo se u centar grada, te ćemo izaći kod slavnog Madisson Square Gardena, odakle se pruža i pogled na velebni Empire State Building. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u centru New Yorka. Povratak u hotel. Navečer sugeriramo fakultativnu Broadway turu uz vođenje na engleskom jeziku te asistenciju našeg vodiča. Saznajte inside informacije od osoba koja rade na samom Broadwayu!!! Povratak u hotel. Noćenje

3.dan NEW YORK - CENTAR - WEST SIDE - CENTRAL PARK - HARLEM
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Današnji razgled počinjemo na Times Square i  na slavnoj ulici Brodaway. Razgledavamo centralni New York – Bryant Square – Central Station, u koji ćemo ući i pogledati prekrasan interijer. Ova željeznička stanica je i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka i smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine – Rockafeller centar – šetnja poznatom Petom avenijom do Katedrale Sv. Patrika – koncertna dvorana Carnegie Hall te dolazimo do Central Parka. Slijedi razgled: Columbus Circle – Lincoln Centar – Julliard. Napraviti ćemo pauzu za ručak, te tko želi može dalje uz pratnju vodiča ići u razgled: Strawbery Fields u central Parku – Dakota, mjesto gdje je ubijen John Lennon – Museum of National History. Odlazak metroom do velebne katedrale St. John Divine, najveće gotičke katedrale u New Yorku, a neki kažu i u svijetu. Potom slijedi odlazak metroom do Harlema, nekad isključivo afroameričkog dijela grada, do poznatog Apollo teatra. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak u Central park, odlazak do fontane te uživanje uz jezero, ili u vožnji brodićem po jezeru. U samom parku nalazi se i nekoliko restorana, u kojima možete uživati. Za one koji žele posjetiti muzeje, na suprotnoj strani parka, East Side nalazi se velebni Metropolitan muzej, koji svakako preporučamo posjetiti, ili možete otići u obližnji Museum of National History, koji je besplatan. Danas je Harlem miješana četvrt, vrlo sigurna i puna dućana te odlične ulične hrane. Noćenje.

4.dan NEW YORK - KIP SLOBODE - ELLIS ISLAND - SOHO - LITTLE ITALY - CHINATOWN
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Za one koji će kupiti City Pass, danas je dan fakultativnog izleta do najpoznatijeg motiva New Yorka – Kip Slobode i Otok Ellis. Kartu za brod moguće je kupiti i naknadno. U jutarnjim satima odlazak metroom do stanice South Ferry, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892. – 1924. godine. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. Povratak u New York. Po povratku, slobodno vrijeme za ručak te po želji grupe obilazak najautentičnijih četvrti New Yorka. Proći ćemo kroz danas jednu od najbogatijih četvrti New York, Soho, koja je do prije tridesetak godina bila jedna od najopasnijih četvrti. Potom ćemo prošetati tzv. Little Italy, četvrti koju su naseljavali pretežno talijanski doseljenici, a koja se spominje u gotovo svakom mafijaškom filmu. Također, ona je rodno mjesto mnogih poznatih Holywoodskih glumaca.  Završavamo u modernom Chinatownu, a vidjeti ćemo i mjesto gdje je bila zloglasna irska četvrt „5 Points“ poznata iz filma Bande New Yorka. Navečer slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5.dan  NEW YORK - WASHINGTON
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u glavni grad sjedinjenih Američkih država, WASHINGTON, D.C. Vožnja kroz države New York, New Jersey, Delaware do Marylanda i Washingtona. Pri dolasku u grad idemo prema Arlingtonskom groblju, najvećem i najpoznatijem američkom vojnom groblju ( Uključena ulaznica ). Šetnja do grobnice obitelji Kennedy, gdje su pokopani John Fitzgerald, ubijen u atentatu 1963. godine u Dallasu i njegova supruga Jacqueline, kasnije Onasis te njegov brat Robert. Potom odlazimo autobusom do spomenika Vijetnamskom ratu sa uklesanim imenima svih poginulih Amerikanaca. Šetnja do Lincoln memoriala - spomenika predsjedniku Abrahamu Lincolnu, pa sve do spomenika ratu u Koreji. Vožnja busom avenijom Constitution avenue do Pennsylvannia avenue, gdje se nalazi Bijela kuća. Kraće slobodno vrijeme za fotografije. Slijedi panoramski razgled: Kazalište Ford gdje je ubijen Abraham Lincoln – zgrada FBI – zgrada Nacionalnog Arhiva gdje se čuva Deklaracija nezavisnosti te prvi nacrt Američkog ustava. Prolazimo pokraj Smithsoniansa, čuvenog Washingtonskog muzeja. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te posjet nekom od čuvenih muzeja kao što su National Air and Space Museum, Museum of national History, Museum of African American ili pak možete otići u nacionalni arhiv te vidjeti Deklaraciju nezavisnosti. Na kraju dana idemo i na do US Capitol zgrade gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S.Grantu. Polazak za New York. Dolazak u New York u kasnim satima uz prekrasnu panoramu noćnog New Yorka. Oni koji će ostati cijeli dan u New Yorku, imaju dan za uživanje u sadržajima ovog velegrada. Noćenje.

6.dan NEW YORK - SHOPPING OUTLET/BROOKLYIN
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka. Cijeli dan slobodan za shopping te povratak u New York u poslijepodnevnim satima. U slučaju neraliziranog odlaska u Woodbery, zajednički odlazak grupe s vodičem u Brooklyn, laganom šetnjom preko broklinškog mosta, do Dumba i Brooklyn Hightsa, koji su ujedno i jedne od najfotografiranijih dijelova grada. Navečer, po želji grupe moguć odlazak u najpoznatiji Speakeasy bar, kako biste osjetili pravu atmosferu New Yorka i prohibicije 20 tih i 30 tih godina prošlog stoljeća. U bar ulazimo kroz „nevidljivi“ ulaz, a naručeno piće pijemo u šalici čaja, na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Ovdje ćemo doživjeti New York iz doba prohibicije. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan NEW YORK - LET ZA VARŠAVU
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Odjava iz hotela. Prilika da saberemo dojmove i još jednom vidimo najpoznatije dijelove New Yorka, one koje smo vidjeli i one koje nismo ili pak slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekome od muzeja koji još niste stigli obići. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Let za Varšavu u 22.00 sati prema lokalnom vremenu. ( Termin 12.04., 26.04., 20.06., 03.10.2020. ). Let za Varšavu u 22.20 sati prema lokalnom vremenu. ( Termin 14.11., 21.11., 26.12.2020. ).

8.dan: VARŠAVA, ZAGREB
Dolazak u Varšavu u 13:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:45 sati. Slijetanje u Zagreb u 17:25 sati. ( Termin 12.04, 26.04., 20.06., 03.10., 14.11., 21.11., 26.12.2020. ). Kraj programa.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
12.04. 26.04. 20.06. 03.10. 14.11. 21.11. 26.12.
First Minute cijena 8.690 8.990 8.890 9.990 7.590 7.190 10.990
Redovna cijena 9.190 9.490 9.390 10.490 8.090 7.690 11.490
Zrakoplovne pristojbe 2.990 2.990 2.990 2.990 2.990 2.990 2.990

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
- Transfer Zračna luka hotel i hotel Zračna luka
- Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
- 6 noćenja u hotelu Paramount 4* na Times Square u odabranim 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama
- Boravišna taksa i porez za noćenje u SAD
- Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
- Sve razglede prema programu
- Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 2.990 kn (zrakoplovne pristojbe - obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
- Viza za SAD: 160 USD
- Nadoplata za doručak u restoranu Bond - odmah pokraj hotela - 1.100 kn za 6 buffet doručaka ( Selekcija waffli, palačinke, kajgana, šunka, kobasice, dimljeni losos, kruh, peciva, žitarice, jogurt, svježe voće, granola, kava, čaj itd… ) (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
- Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
- Obroke koji nisu uključeni u cijenu
- Računajte na kupnju One week metro pass - cijena cca 34 USD - s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom
- Ukoliko ne koristite CITY PASS, moguća je kupnja karte za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda na licu mjesta: 18.5 USD ( Ovisi o dostupnosti karata, gotovo uvijek ima karata u slobodnoj prodaji )

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja):
- WASHINGTON DC - 1.190 kn (minimalno 12 prijavljenih putnika/doplata u slučaju 10 prijavljenih putnika u iznosu 100 kn/doplata u slučaju 8 prijavljenih putnika u iznosu 200 kn) - Sadrži vođenje na hrvatskom jeziku, prijevoz do Washingtona i nazad, razgled prema programu.
- WOODBERY, jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka - 450 kn
- BROADWAY TURA - 450 kn (Sadrži vođenje na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski, tura je vođenja od strane glumaca koji su nastupali ili nastupaju na Broadwayu, uključen ulazak u jedno od Broadwayskih kazališta te ćete cijelu priču doživjeti na samoj pozornici) – minimalno 10 prijavljenih putnika
- NEW YORK CITY PASS - 600 kn (uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti. Uz Kip slobode, možete iskoristiti ulazak za još dvije atrakcije bez inače dugog čekanja u redu ( tri ukupno ) - uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises)

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

Nadoplata za jednokrevetnu sobu - plaćanje isključivo u kunama prije putovanja:
o Termin 12.04.2020. - 5.200 kn
o Termin 26.04.2020. - 4.900 kn
o Termin 20.06.2020. - 5.100 kn
o Termin 03.10.2020. - 6.900 kn
o Termin 14.11.2020. - 2.400 kn
o Termin 21.11.2020. - 2.400 kn
o Termin 26.12.2020. - 6.900 kn

VIZA: Hrvatski državljani trebaju vizu za SAD. Detaljne informacije nalaze se na internetskoj stranici Veleposlanstva SAD-a https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/nonimmigrant-visas-hr/ Cijena neuseljeničke vize: 160 USD

Prijevoznik: LOT Polish Airlines

Minimalan broj putnika: 15