bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Nova godina na Kubi - 9 dana
Šifra aranžmana342745
Datum polaska 31.12.2019
Datum povratka8.1.2020
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 12.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342745Zagreb31.12.20198.1.20209 dana12990,00

Opis programa

Nova godina na Kubi avionom - 9 dana

Vrijednost više:
- uključen razgled Havane s ručkom u lokalnom restoranu!
- Uključen ručak na fakultativnim izletima: PINAR DEL RIO-VINALES, HEMINGWAY TURA, CIENFUEGOS I TRINIDAD, CAYO BLANCO!


Garantirani polazak!

1. DAN 31.12.2019. / ZAGREB - AMSTERDAM - HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 8:20 sati na liniji OU 450. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 12:35 sati na liniji KL 723. Dolazak u Havanu predviđen je u 17:15 sati. Prijevoz do hotela 4* u Havani.  Smještaj u hotelu. Priprema za doček Nove Godine u vlastitom aranžmanu ili u hotelu (uz doplatu).

2. DAN 01.01.2020. / HAVANA
Kasnije ujutro, nakon doručka, dlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Obilazak barova Floridita - omiljenog bara glumca Garyja Coopera i filozofa i književnika Jean-Paul Sartra te Bodeguita del Medio kojeg je posjećivao pjesnik Pablo Neruda. Odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN 02.01.2020. / HAVANA - PINAR DEL RIO - VIŃALES
Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u Benito's Farmer House u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. DAN 03.01.2020. / HAVANA - HEMINGWAY TURA
Nakon doručka predlažemo Hemingway turu koja započinje odlaskom u stari dio Havane do ugla ulice Mercaderes i Obispo kako bismo posjetili Ambos Mundos, hotel izgrađen 20 tih godina prošlog stoljeća. 30-tih godina u njemu je često noćio književnik Ernest Hemingway u sobi 511- mračnoj sobi od ca 16 kvadratnih metara s bračnim krevetom izrađenim od običnog drveta, dva noćna ormarića, pisaćim stolom i stolicom s pogledom na Obispo ulicu. Nastavak putovanja autobusom oko 15 km do Finca Vigie, farme koju je Ernest Hemingway kupio 1940 g. Muzej se sastoji od 4 dijela: Hemingwayeve kuće, tornja, gostinjskog bungalowa i garaže. Na ovoj je farmi Hemingway napisao nekoliko svojih poznatih djela uključujući Starac i more, roman za kojeg je primio Nobelovu nagradu. (Postoji mogućnost da muzej zbog praznika bude zatvoren, točnu informaciju imat ćemo u prosincu). Nastavljamo put prema Cojimaru, ribarskom mjestu u kojem je Hemingway čuvao svoj brod Pilar. Ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak prema hotelu uz zaustavljanje u Morro - Cabana dvorac kako biste uživali u prekrasnom pogledu na grad. Noćenje.

5. DAN 04.01.2020. / HAVANA - VARADERO
Nakon doručka, check out iz hotela. Oko 9:00 h vožnja prema Varaderu uz stajanje na vidikovcu Bacunayagua gdje se možete kratko odmoriti i popiti koktel „pina kolada“. Nastavak putovanja. Dolazak u Varadero, koktel dobrodošlice i smještaj u hotel 4*. Večera, noćenje.

6. DAN 05.01.2020. / VARADERO-CIENFUEGOS I TRINIDAD
Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo odlazak na izlet u Cienfuegos i Trinidad. Polazak iz hotela oko 6:20 ujutro. Zaustavljanje u Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka, smještena na području gdje se uzgajaju šećerna trska, duhan i kava. Razgled grada: Parque u središnjem trgu Plaza De Armas, Prado, Palacio del Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Uz kratku stanku nastavak putovanja u Trinidad, najočuvaniji i najfotogeničniji kolonijalni grad na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Razgled grada: Plaza Mayor, Museum, Casa del Alfarero, Mercado Artesanal (tržnica na kojoj možete kupiti suvenire). Odlazak u La Canchanchara bar gdje možete isprobati klasični kubanski koktel Canchanchara. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu) te nakon kratkog predaha povratak u Varadero. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

7. DAN 06.01.2020./ VARADERO - CAYO BLANCO
Nakon doručka slobodan dan za fakultativne izlete, odmor, kupanje i sunčanje. Predlažemo odlazak na izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima. Ručak uključen. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

8. DAN 07.01.2020./ VARADERO - HAVANA - AMSTERDAM
Rani doručak i slobodno prijepodne za kupanje i pripremanje za povratak, check out iz hotela do 12:00 h i odlazak na ručak. Odlazak prema zračnoj luci u Havani oko 14:00 h. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 19:15 h na liniji KL 724.

9. DAN 08.01.2020./ AMSTERDAM - ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 10:30 h. U 12:45 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL 1943. Povratak u Zagreb predviđen u 14:35 h.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
31.12.
Posebna ponuda 12.990
First Minute cijena 13.290
Redovna cijena 13.590
Zrakoplovne pristojbe 3.590

Posebna ponuda vrijedi do 30.08. ili do popunjenja kapaciteta

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 2.590 kn

Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu.

Osoba na trećem ležaju: na upit

CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Amstrdam– Havana – Amsterdam -Zagreb (KLM)
- transfer od zračne luke do hotel
- četiri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*
- ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane
- tri noćenja u hotelu 4*  u Varaderu na osnovi all inclusive usluge
- razglede prema programu
- povratni transfer od zračne luke do hotela
- pratitelja putovanja
- lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
- troškove organizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe u iznosu od  3.590 kn (obavezna doplata, podložne promjenama)
- kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
- dodatne obroke
- fakultativne izlete
- usluge koje nisu navedene u programu
- napojnice
- putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI PROGRAMI (Havana):
- Doplata za svečanu Novogodišnju večeru u hotelu: 600 kn
- PINAR DEL RIO-VINALES: 750 kn (uključen ručak u lokalnom restoranu)
- HEMINGWAY TURA: 550 kn (uključen ručak u lokalnom restoranu)
- TROPICANA CABARET SHOW: spektakularni show „pod zvijezdama“. Tropicana Cabaret je napoznatiji cabaret otvoren 1931. g. Spektakl sadrži više od 200 pjevača, plesača i glazbenika. Uključeno: show, stol, piće dobrodošlice (cava), 1/4 boce Havana Club Anejo Rum i jednu kubansku colu po osobi, transfer Cijena po osobi: 1.125 kn
- PANORAMSKA VOŽNJA OLD TIMEROM: 240 kn (1 h, 4 osobe u automobilu)

FAKULTATIVNI PROGRAMI (Varadero):
- CIENFUEGOS I TRINIDAD: 790 kn (uključen ručak u lokalnom restoranu)
- IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO: Cijena po osobi: 950 kn (ručak uključen)

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta: 10. Izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji 20 dana prije putovanja. Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba. Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

VIZA: potrebna

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 20