bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova godina Slavonija i Baranja - 3 dana
Šifra aranžmana346687
Datum polaska 31.12.2021
Datum povratka2.1.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346687Zagreb31.12.20212.1.20223 dana890,00

Opis programa

Nova godina Slavonija i Baranja - 3 dana

Vodimo Vas u prekrasnu Slavoniju, žitnicu lijepe naše, vinsku regiju s najstarijim podrumima u Hrvatskoj, gastro raj za svako nepce uz bogatu slavonsku trpezu, vodimo Vas tamo gdje "Dunav ljubi nebo" .... Dočekajte Novu Godinu sa nama u veseloj atmosferi uz  ljepotu Slavonije te  opušteno druženje uz traminac i kulen, uživanje u slavonskoj gostoljubivosti, netaknutoj i očuvanoj prirodi, kulturnom naslijeđu i bogatoj tradiciji koja se prenosi iz koljena na koljeno.

1.dan: ZAGREB -  POŽEGA  - KUTJEVO I KUTJEVAČKI PODRUMI - VINKOVCI   -  SRETNA NOVA GODINA!!!
Polazak u 07:00 sati s dogovorenog mjesta /točno mjesto u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom prema Slavoniji do šarmantne Požege koja će nas dočekati u blagdanskom ruhu. Nakon ugodne šetnje baroknim gradskim trgom koji nas vraća u neka prošla vremena a na kojem se nalaze  Gradski muzej, Gradska vijećnica, gradska tržnica, crkva Sv. Duha s franjevačkim samostanom, kip Presvetog Trojstva, Gradsko kazalište i Biskupski dvor. Nakon obilaska pauza za kavicu ili slavonsku rakijicu. Iz Požege ponesite i jedan od  „jestivih“ suvenira -  čokolade ili pak likeri tvornice Zvečevo. Nastavljamo prema Kutjevačkom vinogorju. Po dolasku odlazak do Dvorca Kutjevo i posjet Kutjevačkom podrumu koji datira iz 1232. i uz koji se vežu brojne legende – jedna kaže da su carica Marija Terezija i barun Franjo Trenk, 1741. punih sedam dana proveli u kutjevačkom podrumu uživajući u ljubavnoj moći njegovih vina. Mi ćemo ( uz doplatu) obići podrume te kušati 5 vina.  Vožnja prema Vinkovcima. Premda postoje stariji gradovi u Europi, vjeruje se kako su Vinkovci najstariji kontinuirano naseljen europski grad. Dulje od 8000 godina, preciznije. Prijava u hotel u srcu grada. Ne propustite šetnju korzom i kavu pod krošnjama gradskog parka i Trga bana Šokčevića. Današnju pješačku zonu krase motivi Oriona, najstarijeg indoeuropskog kalendara. Priprema za najluđu noć u godini . ( Naknadno će biti objavljen program dočeka nove godine uz večeru). SRETNA NOVA GODINA!!! Noćenje.        

2.dan:  FAKULTATIVNI IZLET BARANJA UZ DEGUSTACIJU I KASNI RUČAK U BARANJSKOJ KUĆI
Kasni doručak   U dogovoreno vrijeme krećemo prema Baranji. Vozimo se kroz Bilje i Kopački rit promatrajući baranjsku arhitekturu upoznajemo povijest i kulturu ovog kraja. Put nas vodi prema Batini i vidikovcu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav, a impresivan je i Augustinčićev spomenik Batinskoj bitci. Put nas vodi i natrag kro Zmajevac poznat po vinarijama smještenim u tzv. gatorima a mi ćemo stati čuti priču o vinima baranjskog  kraja te ih kušati upravo u jednom takvom  objektu. Uz vino ćemo isprobati i slavonske nareske.  Dan prepun doživljaja najbolje je zaokružiti obrokom u autentičnom i originalnom  ambijentu kušajući najkvalitetnije plodove ovoga kraja, a upravo najbolje se nudi u Karancu, i to u u autentičnoj Baranjskoj kući uz posjet ulici zaboravljenog vremena. „Prastara brijačnica s hrpom starih novina i neodoljivim mirisom Pitralona, Ralona ili nečeg sličnog, gostionica ''Pod kruškom'' iznad čijeg šanka vise kobasice i slanina, a za piće na stolovima s kariranim stolnjacima služe samo ono najosnovnije (rakiju, pivo, vino, sodu i sokove). Potom lončarska, klomparska, stolarska, bačvarska, tkalačka i korparska radionica, ljetna kuhinja, zemljana kuća i ledara odišu nekim drugim, prema mišljenju mnogih, boljim vremenima„.U dobrom se raspoloženju vraćamo u hotel. Noćenje.

3.dan:  VUKOVAR ( VODOTORANJ) – ILOK - ZAGREB
Iza doručka se odjavljujemo iz hotela te slijedi vožnja do Vukovara. Po dolasku posjet Vodotornju ( uz doplatu), a u nastavku kratka šetnja centrom grada. Slijedi vožnja do Iloka, najistočnijeg hrvatskog grada. Za sve ljubitelje dobrih vina slijedi obilazak Iločkih podruma (Stari podrum uz doplatu i degustaciju) uz stručno vodstvo enologa –  uz 3 čaše vina, sir i slane lepinje pri dolasku. Nakon ručka  vožnja do ladanjskog imanja Principovac s pauzom za kavu kojim zaokružujemo ovu prekrasnu novogodišnju priču. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u večernjim satima.

- Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Prijevoz autobusima prema programu
Smještaj na bazi 2 noćenja s doručkom  u hotelu Admiral 3* u Vinkovcima u dvokrevetnim sobama
Boravišna pristojba
Voditelja putovanja uz stručno vodstvo tijekom puta
Jamčevinu za turistički paket aranžman
Organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje

DOPLATE I POPUSTI:
Fakultativna ponuda ( prijava i uplata u agenciji):

Izlet u Baranja koji uključuje degustaciju vina uz slavonske nareske u podrumu te ručak u Baranjskoj kući uz posjet ulici zaboravljenog vremena  250,00 kn
Iločki podrumi - obilazak starih vinskih podruma sa vodičem - Degustaciju 3 kvalitetna suha vina Iločkih Podruma - domaće slane lepinjice, sir i kruh - 60 kn
Kutjevački podrumi – obilazak podruma i degustacija 5 vrsta vina- 60,00 kn

Cijena ulaznice:
Ulaznica u Vodotoranj liftom – 55 kn ( za grupe min 15 osoba – prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta)

Popusti i doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu: 450 kuna
Djeca do 12 godine na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 95 kn
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Informacije:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
doplata za prazno sjedalo – 400 kn

INFORMACIJE:
MINIMALAN BROJ PUTNIKA:

Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

COVID -19 MJERE:
Obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
Sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

BROJ PUTNIKA:
Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 40