bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova Godina u Sarajevu i Mostaru - 4 dana
Šifra aranžmana501255
Datum polaska 30.12.2021
Datum povratka2.1.2022
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 899,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
501255Zagreb30.12.20212.1.20224 dana899,00

Opis programa

Nova Godina u Sarajevu i Mostaru autobusom - 4 dana

Vrijednost više: Smještaj u strogom centru iznad same Baščaršije u provjerenom hotelu Saraj!

Garantirani polazak!

1.dan ZAGREB - SARAJEVO, 30.12.2021.
Polazak autobusa u 06:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Predviđeni dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Prolazimo autobusom pokraj Stadiona Koševo i dvorane Zetra te poznatog sarajevskog groblja Bare.  Kraći panoramski razgled grada vožnjom uz rijeku Miljacku. Slijedi smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora razgledavanje grada uz pratnju vodiča: Latinska Čuprija i muzej atentata – Gradska vijećnica – Inat Kuća – rijeka Miljacka – super popularna Baščaršija uz nezaobilazne ćevape u Želji – Baščaršijska Džamija – Kazandžijska ulica – Gazi-Husrev Begova Džamija i bezistan – Sahat Kula – Katolička katedrala srca Isusova – Ferhadija Džamija – Markale – Vječna Vatra – saborna crkva – Careva džamija. Slobodno vrijeme za ćevape, nabavu suvenira ili nargilu. Navečer moguća fakultativna bosanska večera u jednom od tradicionalnih bosanskih restorana. Noćenje

2.dan SARAJEVO, 31.12.2021., NOVA GODINA
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet Ratno Sarajevo i Vrelo Bosne. Ukoliko ste prvi puta u Sarajevu, ove lokacije su obavezne za vidjeti, te ćete imati prilku iz prve ruke čuti o najružnijim danima sarajevske povijesti, no istodobno vidjeti i jedno od ljepših mjesta u samom gradu, Vrelo Bosne. Obilazak spomenika ratnog Sarajeva. Obilazimo poznatu “Aleju Snajpera” i liniju razdvajanja,  poznati hotel Holiday, prve borbene linije te idemo na čuveni sarajevski “Tunel Spasa” ( Uključena ulaznica ) koji je bio jedini izlazak iz okupiranog Sarajeva. Slijedi razgled Tunela uz službenog vodiča. Nakon Tunela, idemo na poznato sarajevsko izletište Vrelo Bosne, ( Uključena ulaznica )  mjesto gdje izvire rijeka Bosna. Slobodno vrijeme za uživanje u izvorima te kavu u restoranu na samom izvoru. Povratak u centar grada gdje ćemo imati dovoljno slobodnog vremena za još jedne ćevape, nabavu suvenira ili nargilu. Slobodno vrijeme za pripremu dočeka i uvod u ludu novogodišnju noć. Navečer doček Nove 2022. godine u jednom od popularnih sarajevskih noćnih klubova ili trgova. Noćenje.

3.dan SARAJEVO - IZLET BITKA NA NERETVI I MOSTAR: JABLANICA - BLAGAJ - MOSTAR - SARAJEVO, 01.01.2022.
Doručak. Preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet u Jablanicu, Blagaj i Mostar. Polazak u smjeru Hercegovine, gdje ćemo se voziti kroz Konjic do naše prve destinacije dana, gradića Jablanice. Ovo mjesto je u povijest ušlo dva puta, prvi puta tokom slavne Bitke na Neretvi a drugi puta tokom snimanja istoimenog filma, vjerojatno najslavnijeg filma jugoslavenske kinematografije. Po dolasku u Jablanicu slijedi šetnja uz rijeku do srušenog mosta koji je služio kao kulisa za film, a  nalazi se na mjestu gdje je za vrijeme Drugog svjetskog rata srušen pravi most. Potom ćemo imati organizirani posjet Muzeju Bitke za ranjenike uz stručno vođenje, gdje ćemo čuti priče o samoj bitci ali i o filmu koji je ovdje sniman. Nastavak putovanja u smjeru Mostara. Prvo ćemo otići u obližnji Blagaj, mjesto gdje se nalazi Vrelo rijeke Bune, najjači kraški izvor na teritoriju Europe. Izvor se nalazi ispod kamene litice visoke 200m, a u blizini samog izvora je sagrađena i Derviška Tekija, stara 600 godina, koja s okolnom prirodom čini jedinstvenu i neponovljivu cjelinu. To je mjesto gdje su, posebnim ritualom, derviši obavljali – zikir (slavljenje Boga). Ovo mjesto je ujedno i jedno od najfotografiranijih lokacija Bosne i Hercegovine. Nakon obilaska Blagaja odlazak u Mostar, grad na rijeci Neretvi. Po dolasku u grad odlazak u razgled staroga grada u pratnji vodiča: Bulevar – Franjevačka crkva i samostan Svetog Petra - Mostarski Zvonik Mira, odakle se pruža pogled na cijeli grad Mostar - Sinagoga - Kriva ćuprija - Nezir Agina džamija - Hadži-Kurtova džamija ( Tabačica Džamija ) - Turska kupelj i Muzej Hamama - Stari  Most, koji spaja dvije strane rijeke Neretve, poznat po ljetnim skokovima sa mosta – Ćejvan - Ćehajina džamija - Koski Mehmed Pašina džamija - Kujundžiluk, stari bazar u starom gradu - Džamija Nesuh Age Vučjakovića - Sahat Kula - Evangelistička crkva - Narodno Pozorište Mostar - Kuća Biščević ( Turska kuća ) - Karadžozbegova džamija. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje, te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Povratak u Sarajevo u večernjim satima. Slobodno vrijeme vlastite programe. Noćenje.

4.dan SARAJEVO - JAHORINA - JAJCE - ZAGREB, 02.01.2022.
Doručak. Ujutro preporučamo fakultativni izlet na Jahorinu – mjesto gdje su se održavala neka od natjecanja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Za one koji ne budu htjeli ići na Jahorinu, preporučamo još jednu porciju ćevapa. Povratak u centar grada slijedi između podneva i 13h. Sastanak sa ostatkom grupe te polazak u smjeru Zagreba, prema Jajcu, gradu kamena, svjetlosti i vode. Po dolasku slijedi šetnja uličicama kraljevskog grada, muzeja na otvorenom, izgrađenog na obalama rijeke Plive i Vrbasa uz pratnju vodiča. Zaštitni znak grada je veličanstveni 17 metara visok vodopad na mjestu gdje se rijeka Pliva preko sadrenih barijera spušta do rijeke Vrbasa. Prošetati ćemo se uz slap, kroz ulice Jajca do Tvrđave Jajce. Jajačka tvrđava svojevremeno je slovila za najjaču u čitavoj Bosni s obzirom na dugi vremenski period koji je odolijevala Osmanlijama. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju gradom, te po želji posjet Muzeju Drugog Zasjedanja AVNOJ-a koji se održao upravo u Jajcu. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb sa dogovorenog mjesta. Predviđeni dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima ovisno o stajanju na granici.
***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
30.12.
First Minute cijena
30.12.
Redovna cijena
BUDGET SOBA (BEZ PROZORA) 899 1.199
ECONOMY SOBA 999 1.299
SOBA SA POGLEDOM 1.099 1.399

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

HOTEL SARAJ 4*
Stari grad je idealna polazna točka za obilazak Sarajeva, europskog Jeruzalema, a hotel Saraj je udaljen samo 250 metara od Bašcaršije. Hotel Saraj raspolaže sa 140 komfornih soba, (cca 350 kreveta), wellness & spa centrom, 6 konferencijskih multimedijalno opremljenih sala kapaciteta 10 – 600 mjesta, restoranima za sve vrste svečanosti poput prijema, banketa, svadbenih veselja i drugih različitih vrsta proslava. Njihovo osoblje, uvijek pažljivo i nenametljivo, će znati odgovoriti na svaki zahtjev gosta s besprijekornim i osobnim servisom, što je odlika ovog obiteljskog hotela koji se može pohvaliti kvalitetom i tradicijom baziranom na preko 50 godina bavljenja ugostiteljstvom. Buffet doručak se poslužuje u sklopu hotelskog restorana. Sve sobe su moderno opremljene i posjeduju TV, WI-FI, sušilo za kosu i radio. Određene sobe posjeduju i radne stolove. Sobe sadrže kupaonice sa tuš kabinom ili kadom. Recepcija radi 24h.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• Četverodnevno novogodišnje putovanje u Sarajevo
• 3 noćenja s doručkom u hotelu Saraj 4*
• Smještaj u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
• Prijevoz turističkim autobusom
• Licenciranog turističkog pratitelja
• Sve razglede prema programu u Sarajevu
• Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Nadoplata za jednokrevetnu sobu 300 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
• Boravišna pristojba koja se plaća cca 1,25-1.5 eura osoba/noć (obavezna doplata)
• Ulaznice za pojedine objekte
• Vlastite troškove

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
IZLET BITKA NA NERETVI I MOSTAR: JABLANICA – BLAGAJ – MOSTAR
(Uključuje prijevoz autobusom prema programu, našeg pratitelja tokom izleta, ulaznicu za Muzej Bitke za Ranjenike u Jablanici uz stručno vodstvo)
Minimalno 20 prijavljenih putnika 250 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)
IZLET NA JAHORINU
(Uključuje prijevoz našim autobusom, hrvatskog pratitelja na izletu)
Minimalno 20 prijavljenih putnika 5 €
TRADICIONALNA BOSANSKA VEČERA
(Uključuje živu glazbu, tradicionalni bosanski menu u jednom od restorana na Baščaršiji ili u blizini)
Minimalno 20 prijavljenih putnika 15 €
RATNO SARAJEVO I VRELO BOSNE
(Uključuje vođenje od strane našeg vodiča, ulaznicu za muzej Tunela spasa uz kratku priču od strane lokalnog vodiča, te video o opsadi, ulaznicu za Vrelo Bosne)
Minimalno 20 prijavljenih putnika 15 €

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

VAŽNA NAPOMENA
• Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
• Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
• Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
• Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
• Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
• Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Napomena: Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji.

Minimalan broj putnika: 40