bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova Godina u San Marinu, Rimini i Ravenna-3 dana
Šifra aranžmana004595
Datum polaska 30.12.2021
Datum povratka1.1.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.090,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
004595Zagreb30.12.20211.1.20223 dana1090,00

Opis programa

Nova Godina u San Marinu, Riminiju i Ravenni autobusom - 3 dana

Vrijednost više: uključen izlet u San Marino!

Garantirani polazak!

1.dan ZAGREB/RIJEKA - RAVENNA - RIMINI
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 06:15 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Vožnja do Ravenne, nekadašnje prijestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. Prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo (razgled izvana). Veliko bogatstvo ranokršćanskih spomenika svjetsko je naslijeđe čovječanstva pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili za isprobati poznate piadine, specijalitet Emilia Romagne. Nastavak puta uz obalu Jadranskog mora do grada Riminija, rodnog mjesta poznatog režisera Federica Fellinija. Smještaj u hotel u na području rivijere Rimini. Noćenje.

2.dan IZLET SAN MARINO I RIMINI
Doručak. Odlazak u San Marino - treću najmanju državu na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Grad je okružen zidinama s poznatim tornjevima, središte grada je uz Palaču Palazzo Publico, a šetnja uz brojne crkve i palače upotpuniti će doživljaj ovog zanimljivog i jedinstvenog grada. Slobodno vrijeme u staroj povijesnoj jezgri za šetnju, samostalno istraživanje čarobnih kutaka starog grada, za kupovinu suvenira, parfema, nakita, slatkiša ili za ručak. Povratak u Rimini. Razgled grada: hram Malatesta (Tempio Malatestiano), poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju dugačkom pješčanom plažom, večeru, fini talijanski aperitiv ili capuccino. Navečer se možete  pridružiti  dočeku Nove godine na ulicama i trgovima! Noćenje.

3. dan RIMINI – FERRARA – RIJEKA/ ZAGREB SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak iz hotela. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Jurja i židovsku četvrt. Vrijeme za šetnju, ručak ili prvu novogodišnju kavu. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
30.12.
First Minute cijena 1.090 kn
Redovna cijena 1.190 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena uključuje:
- Prijevoz visokoturističkim autobusom
- Turističkog pratitelja tijekom puta
- Dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu  3* u ljetovalištu na području Rimini rivijere
- Razgledavanja prema programu
- Jamčevno osiguranje
- Troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
- Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 350 kn
- Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
- Putno osiguranje
- Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji ( cca. 2 EUR po osobi/danu; obavijest o točnom iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
- Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- Sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Popusti:
- Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.
- Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je
gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka,
koncerata, priredbi itd.

Rimini je grad i luka u sjevernoj talijanskoj pokrajini Emiliji-Romagni, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more. On je jedini važniji obalni grad u ovoj pokrajini i jedan je od najvećih gradova na zapadnoj obali Jadrana. Grad se smatra najpoznatijim talijanskim mondenim ljetovalištem. Rimini je smješten na jugoistočnom kraju Padske doline, uz Jadransko more, na oko 5 m visine; dok su sjeveroistočni dijelovi Apenina tek 10 km južno od grada. Republika San Marino (tal. Serenissima Republica di San Marino) je treća najmanja država u Europi (poslije Vatikana i Monaka), potpuno okružena teritorijem Italije. San Marino je jedna od najstarijih država na svijetu. Prema predaji, osnovao ju je 301. godine klesar Marin s otoka Raba. Površina San Marina iznosi 60,57 kvadratnih kilometara. Klima je mediteranskog tipa, ali je blaža nego u primorju zbog nadmorske visine. Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.

Važno!  Covid 19:  Od 21.06.2021. svi putnici iz EU mogu ući u Italiju bez obveze samoizolacije/karantene pod slijedećim uvjetima: da imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cijepiva priznatog u EU (cijepivo primljeno najkasnije 14 dana prije ulaska u Italiju), da imaju potvrdu o ozdravljenju od Covida 19 (protok vremena ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci) ili da imaju potvrdu o negativnom testu na Covid 19 (brzi antigenski ili PCR test  koji nije stariji od 48 sati od trenutka uzimanja uzoraka, test je obavezan za sve putnike starije od 6 godina ako nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju). Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u obliku EU digitalne covid potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku. Svi putnici koji ulaze u Italiju obavezni su ispuniti digitalni obrazac za lociranje putnika. Upute za popunjavanje obrasca putnici će dobiti u završnom pismu. Od 06.08.2021. covid potvrda je potrebna za sudjelovanje u javnim događanjima i priredbama, za ulaz u muzeje, kazališta, bazene, teretane, za javni prijevoz,  za ulaz u hotele, restorane i barove na zatvorenom i potrebno ju je nositi sa sobom. Od 1.09.2021. putnici ne mogu koristiti prijevozna sredstva u Italiji ukoliko u trenutku njihovog korištenja nemaju važeću covid potvrdu. Brzi antigenski test može se u slučaju potrebe obaviti u  nekim ljekarnama u Italiji (informativna cijena 15 EUR po osobi za odrasle, 8 EUR za djecu). Organizator putovanja ne može utjecati na radno vrijeme i dostupnost takvih ljekarni. Informacije su prema stanju na dan 08.11.2021.i mogu biti podložne promjenama. Molimo da se o pravilima za putovanje u Italiju informirate i na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija: https://www.mvp.hr

Minimalan broj putnika za putovanje je 40.
Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj
ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
- Gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
- kreditne kartice: jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u
poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja: Turistički aranžmani sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40