bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Grčka 2020. - First Minute
Rodos je najveći i najistaknutiji otok Dodekaneskog arhipelaga. Otok sunca i zabave. Glavni grad Rodosa smješten je unutar i okolo zidina vrlo dobro očuvanog venecijanskog dvorca kojeg su sagradili Vitezovi Sv. Ivana. Dvorac je jedan od najistaknutijih primjeraka srednjevjekovne arhitekture te je, pored brojnih crkvi iz bizantinskog razdoblja, jedan od glavnih razloga popularnosti ovog otoka.
Na Kreti turisti imaju jedinstvenu priliku da utonu u svijet mitova i legendi, posjete mjesto gdje je rođen Zeus, okupaju se na Vai plaži (koja izgleda kao hawaiiska), obiđite ostatke Minojske palače, posjete sjedište Hipija – Matalu ili se provodite po noćnim klubovima u Hersonissosu ili Stalisu do ranih jutarnjih sati
Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji 1650. godine prije Krista, u kojoj je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Hoteli su uglavnom smješteni na istočnoj strani otoka, u Kamariju, dok je na zapadnoj strani gradić Thira, koji očarava svjetski poznatim plavo-bijelim izgledom i veličanstvenim pogledom.
Neodoljivo šarmantan otočić Ciklada grčka je destinacija zabave i inačica španjolske Ibize, gdje se nerijetko okuplja i svjetski jet set. Mladi željni ludih provoda pristižu iz cijelog svijeta kako bi provodili dane i noći uz ritmove glazbe na prekrasnim plažama.Horizont ispresijecan krilima vjetrenjača, 365 crkvica i čista, bijela otočna arhitektura u kontrastu s tamnim granitnim stijenama osvajaju na prvi pogled.
Raskošnim prirodnim ljepotama, pjesmom i plesom, Krf pruža beskrajnu inspiraciju. Ovo mjesto idealno kombinira kozmopolitski duh i tradiciju, a predivnim pejzažima zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih zaljubljenika u fotografiju. Nazivaju ga i zelenim otokom te uspoređuju s našom Korčulom.Na istočnoj obali otoka unutrašnjost se nježno spušta prema moru, ostavljajući za sobom prekrasne zaljeve i duge plaže, dok je zapadni dio strm i stjenovit s dubokim zaljevima.
Otok Kos ima 3000-godišnju, zanimljivu povijest, a njena ostavština vidljiva je i dan-danas: grčki hramovi, turske džamije, rimsko kazalište, asklepieion, jedna od prvih bolnica na svijetu i brojne druge zgrade pričaju o različitim okupatorima. Brojne posjetitelje otoka privlače prije svega više kilometara duge pješčane plaže, barovi i diskoteke, čista voda i cvijeće – Kos zovu i “plivajućim vrtom Egejskog mora” – i naravno, kristalno čisto more. Idealan kraj za šetnje uz obalu, a na svoje dolaze i ljubitelji vodenih sportova.
Najzeleniji otok u Egejskom moru, nadomak turske obale. Dugačke pješčano šljunčane plaže od kojih je najpoznatija Lemonakia, kristalno čisto more, piktoresni zaseoci u unutrašnjosti, tipična mala ribarska mjesta duž obale, velike borove šume gdje se miris borova nadaleko osjeti, predivni, vrlo plodni i bogati vinogradi daju jedinstvenu atmosferu i odaju sliku vrlo poželjne destinacije. Samos je idealna destinacija za obiteljski odmor, odnosno za mirniji odmor.
U prostranstvu južnog Egeja iz mora se uzdiže izuzetno mističan otok. Nama još gotovo nepoznat, neoskvrnjen i neotkriven, pa ipak, već nekoliko ljeta jedna od najomiljenijih odmarališnih destinacija europskih turista U trenutku kada dotaknete njegovo tlo osvojit će vaše srce raznolikim krajolikom i neobično ljubaznim domaćinima. Vrele zrake sunca vodit će vas na plaže, lijepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka.
Topla klima, plodna zemlja i bogato more su ono što nudi treći po veličini grčki otok. Drevni, beskrajni nasadi maslina isprepliću se s gustim borovim šumarcima koji zajedno s raznolikom vegetacijom tvore čudesni krajolik. Ljepote na otoku susrećemo uistinu u izobilju, mir i spokoj su na svakom koraku: uz gorske potoke, u svježoj sjenci vječno zelenih krošanja, u dubokoj tišini svitanja i sumraku, u vrelim podnevima, te u kristalnim ljetnim noćima.
Brdovit Ios, smješten između otoka Parosa i Santorinija, modrim nebom,azurno plavim morem, maslinicima, vinogradima i žitnim poljima privlači brojne turiste, posebno one u potrazi za odličnom zabavom.Ne propustite otići na poznate plaže Yialos i onu u uvali Mylopotas, gdje se nalazi ronilački centar i velik izbor raznih sportova na vodi.Provod nastavite u brojnim barovima, noćnim klubovima i diskotekama.Zatreba li vam ipak predah od lude zabave, prošećite do samostana Profitis Elias.
Naxos - otok vina i ljubavi, najveći u otočnoj skupini Ciklada, na kojemu turizam još uvijek nije dosegao velik zamah. Brojne pješčane plaže, zeleni brežuljci i vulkanske stijene čine ga idealnim odredištem za ljubitelje prirode i obitelji koje svoj odmor žele provesti u mirnom i idiličnom okružju.Najveći grad otoka - Chora, poznat i po imenu Naxos, turističko je središte u kojem je smještena većina hotela, trgovina i restorana, a sadrži znamenitosti poput gradske Portare, 6 metara visokih vrata Apolonova hrama ili Dionizijeva hrama u blizini sela Glinado.
Da je Paros destinacija koja zadovoljava svačiji ukus, nije samo fraza. Baš svi su pozvani da na ovom otoku uživaju na svoj, jedinstven način. Dijelu posjetitelja dovoljna je ljepota prirode i jedinstvena grčka atmosfera, koju ćete osjetiti i u nekom od stotinu restorana i taverni.Avanturisti mogu uživati u adrenalinskim vodenim sportovima, a mnogobrojne uličice skrivaju atraktivna mjesta za nezaboravan provod. Na otoku svakako vrijedi otkriti glavni grad Parikiju, ribarsko selo Naoussu i Lefkes u središtu otoka.
Jedan od većih otoka Jonskog mora, čeka da vam ponudi mitove, romantiku, sanjivost, ugodu za sva osjetila.S kopnom je spojen malim pomičnim mostom, a oduševljava kristalno čistim morem, bijelim pijeskom, očaravajućom netaknutom prirodom, veličanstvenim plažama i uvalama.Razlozi za otkriti ga doista su nebrojeni - njegovu plažu Porto Katsiki mnogi smatraju najljepšom u Europi.S njegove istočne strane smješten je zeleni biser Scorpios - poznati otok Onassisa, jednog od najslavnijih brodograditelja 20. stoljeća.
Zbog pješčanih plaža i plićeg mora, obitelji s djecom će biti oduševljene ovim otokom; drugima će pak odgovarati skriveni zaljevi i spokojna mjestašca; šetači će uživati u dugim obalnim promenadama i dinamičnoj unutrašnjosti, roniocima u istraživanju brojnih špilja, ljubiteljima zabava u noćnom životu u odličnim klubovima, prije svega u Laganasu.
Grci i posjetitelji suglasni su u jednome: Kefalonija je zaista jedan od najljepših grčkih otoka. Gorje Ainos, koje se uzdiže usred otoka, svojom monumentalnošću dominira cijelom okolinom.Unatoč tome što je Kefalonija najveći i najljepši otok jonskog otočja, znala je zadržati autentičnost i svoj karakter. Najveće bogatstvo otoka velik je broj prekrasnih plaža. Najljepša plaža otoka i istovremeno jedna od najljepših u Europi je svakako Myrtos.Dio Kefalonije je i Itaka – mali otok veličanstvenstvene povijesti. Itaka, kojoj je drugo ime Odisejeva domovina, poznata je u cijelom svijetu.Lice prave Grčke ponekad je skriveno. Ali ne na Kefaloniji. Ovdje ćete ga upoznati
Da li ste ikada zapjevali i zaplesali uz glazbu grupe Abba? Da li ste gledali film Mamma Mia? Da li i sami želite proživjeti nekoliko nezaboravnih dana u prekrasnim zakucima kojima ste se divili u filmu? Onda je Skopelos pravi otok za vaš odmor.
Jedinstven grčki otok sjevernih Sporada raj je izuzetne prirodne ljepote, gdje možete uživati na predivnim plažama uz izuzetnu gastronomiju i gostoljubivost domaćina. To je otok, gdje se tradicionalni način života nije predao potrebama komercijalizacije. Mirniji je od susjednih otoka Skiathosa i Skopelosa i odlična je destinacija za uživanje u prirodi.
Mirniji otok vulkanskog podrijetla oduševljava sa stjenovitim formacijama prekrasnih boja, koje skrivaju neke od najljepših svjetskih plaža uz tirkizno more. Idealan je za sve koji uživaju u istraživanju otoka, a pronaći će brojne izvore i znamenitu sivkasto - bijelu plažu Sarakiniko koja podsjeća na mjesečevu pokrajinu. Na otok je moguće doći brodom s otoka Santorini do luke u mjestu Adamas.
Chios je poznat po mastici, rijetkom zimzelenom sredozemnom grmu s aromatičnom smolom, te po marmeladama, vinu i naravno, ouzu. Dozvolite da vas preuzmu slasni okusi Grčke!
Jeste li znali da na Chiosu u prirodnom okruženju raste više od 10 različitih vrsta tulipana, koje možete pronaći na skoro svakom koraku? Ali to nije njegov jedini ukras, Chios je sjajan i zbog brojnih slikovitih sela i znamenite grčke arhitekture. S drugim egejskim otocima je dobro povezan trajektnim i zrakoplovnim linijama, jer ima vlastiti aerodom. Ako poželite, s otoka možete skoknuti i do obližnjih, manjih otoka Psaro i Inousses, koji s Chiosom dijele bogatu povijest pomorstva.
Relativno mali glavni grad, drugim imenom Chora, ujedinjuje kozmopolitski noćni život s tradicionalnim grčkim šarmom. Njegove tipične bijele kućice s crvenim kamenitim krovovima, koje se terasasto rasprostiru između dvije uzvisine, dom su većini stanovnika otoka.
Vjersko značenje otoka izvire od dolaska Sv. Ivana apostola na otok u I.stoljeću naše ere i osnivanja samostana Sv. Ivana 1088. godine. Kasnije je otok zbog brodogradnje i trgovine polako gubio vjersko značenje. Danas se Patmos pokušava približiti kako turistima, tako i hodočasnicima.