bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Grčka 2020. - First Minute
Rodos je najveći i najistaknutiji otok Dodekaneskog arhipelaga. Otok sunca i zabave. Glavni grad Rodosa smješten je unutar i okolo zidina vrlo dobro očuvanog venecijanskog dvorca kojeg su sagradili Vitezovi Sv. Ivana. Dvorac je jedan od najistaknutijih primjeraka srednjevjekovne arhitekture te je, pored brojnih crkvi iz bizantinskog razdoblja, jedan od glavnih razloga popularnosti ovog otoka.
Na Kreti turisti imaju jedinstvenu priliku da utonu u svijet mitova i legendi, posjete mjesto gdje je rođen Zeus, okupaju se na Vai plaži (koja izgleda kao hawaiiska), obiđite ostatke Minojske palače, posjete sjedište Hipija – Matalu ili se provodite po noćnim klubovima u Hersonissosu ili Stalisu do ranih jutarnjih sati
Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji 1650. godine prije Krista, u kojoj je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Hoteli su uglavnom smješteni na istočnoj strani otoka, u Kamariju, dok je na zapadnoj strani gradić Thira, koji očarava svjetski poznatim plavo-bijelim izgledom i veličanstvenim pogledom.
U prostranstvu južnog Egeja iz mora se uzdiže izuzetno mističan otok. Nama još gotovo nepoznat, neoskvrnjen i neotkriven, pa ipak, već nekoliko ljeta jedna od najomiljenijih odmarališnih destinacija europskih turista U trenutku kada dotaknete njegovo tlo osvojit će vaše srce raznolikim krajolikom i neobično ljubaznim domaćinima. Vrele zrake sunca vodit će vas na plaže, lijepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka.
Brdovit Ios, smješten između otoka Parosa i Santorinija, modrim nebom,azurno plavim morem, maslinicima, vinogradima i žitnim poljima privlači brojne turiste, posebno one u potrazi za odličnom zabavom.Ne propustite otići na poznate plaže Yialos i onu u uvali Mylopotas, gdje se nalazi ronilački centar i velik izbor raznih sportova na vodi.Provod nastavite u brojnim barovima, noćnim klubovima i diskotekama.Zatreba li vam ipak predah od lude zabave, prošećite do samostana Profitis Elias.
Naxos - otok vina i ljubavi, najveći u otočnoj skupini Ciklada, na kojemu turizam još uvijek nije dosegao velik zamah. Brojne pješčane plaže, zeleni brežuljci i vulkanske stijene čine ga idealnim odredištem za ljubitelje prirode i obitelji koje svoj odmor žele provesti u mirnom i idiličnom okružju.Najveći grad otoka - Chora, poznat i po imenu Naxos, turističko je središte u kojem je smještena većina hotela, trgovina i restorana, a sadrži znamenitosti poput gradske Portare, 6 metara visokih vrata Apolonova hrama ili Dionizijeva hrama u blizini sela Glinado.
Da je Paros destinacija koja zadovoljava svačiji ukus, nije samo fraza. Baš svi su pozvani da na ovom otoku uživaju na svoj, jedinstven način. Dijelu posjetitelja dovoljna je ljepota prirode i jedinstvena grčka atmosfera, koju ćete osjetiti i u nekom od stotinu restorana i taverni.Avanturisti mogu uživati u adrenalinskim vodenim sportovima, a mnogobrojne uličice skrivaju atraktivna mjesta za nezaboravan provod. Na otoku svakako vrijedi otkriti glavni grad Parikiju, ribarsko selo Naoussu i Lefkes u središtu otoka.
Mirniji otok vulkanskog podrijetla oduševljava sa stjenovitim formacijama prekrasnih boja, koje skrivaju neke od najljepših svjetskih plaža uz tirkizno more. Idealan je za sve koji uživaju u istraživanju otoka, a pronaći će brojne izvore i znamenitu sivkasto - bijelu plažu Sarakiniko koja podsjeća na mjesečevu pokrajinu. Na otok je moguće doći brodom s otoka Santorini do luke u mjestu Adamas.