bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Mallorca - 9 dana
Šifra aranžmana002824
Datum polaska 25.9.2020
Datum povratka3.10.2020
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus+brod
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 8.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
002824Zagreb25.9.20203.10.20209 dana8990,00

Opis programa

Putovanje na Mallorcu autobusom i brodom - 9 dana

Uključeni svi izleti i noćenja na brodovima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA - NICA
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 -506, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme), polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema - “rivijere cvijeća”  do francuske granice. Dolazak na Azurnu obalu. Razgled Nice, najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s pratiteljem putovanja starom povijesnom jezgrom: tržnica cvijeća Cours Saléya - slavno šetalište Promenade des Anglais - Trg Massena. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan NICA - GRASSE - CANNES - TOULON - BROD
Doručak. Odlazak prema gradiću Grasse, svjetskoj prijestolnici parfema. Posjet tradicionalnoj parfumeriji uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Nastavak vožnje do Cannesa; šetnja do starog grada te slobodno vrijeme za šetnju, ručak i fotografiranje ispred Festivalske palače. Vožnja prema mediteranskoj luci Toulon, glavnom gradu departmana Var. Razgled gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Ukrcaj na brod prijevoznika Corsica Ferries i smještaj u kabine. Plovidba prema Španjolskoj. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan BROD - ALCUDIA - PALMA DE MALLORCA - HOTEL
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Alcudia na otoku Mallorca. Otok je jedna od najpopularnijih europskih turističkih destinacija. Sjeverna je obala razvedena i strma i s brojnim zaljevima i špiljama, dok je južni dio otoka ravniji s lijepim plažama i bogatom turističkom ponudom. Mjesto Alcudia okruženo je zidinama iz 14.s toljeća, šetnja starom povijesnom jezgrom. Vožnja kroz unutrašnjost otoka prema glavnom gradu Palma de Mallorci. Unutrašnjost otoka bogata je vinogradima, obrađenim poljima, stablima badema i starim vjetrenjačama. Gorje Serra de Tramuntana prostire se kroz središnju visoravan. Dolazak u glavni grada otoka Palma de Mallorcu. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala - utvrda La Almudaina - Ayuntamiento - kuća markiza del Palmera - Consulado de Mar. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping, ručak i posjete muzejima. Vožnja prema turističkoj zoni Paguera i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan IZLET ZAPADNA MALLORCA
Doručak. Vožnja panoramskom cestom zapadne obale uz veličanstvene poglede na pučinu. Putovanje uz sjeverozapadnu „divlju obalu“ uz stabla maslina i badema gdje se nalaze rezidencije i vile slavnih i bogatih, kao i pripadnika europskog jet-seta. Dolazak u romantičnu Valdemossu. Planinsko selo s kartuzijanskim samostanom mjesto je u kojem je boravila poznata književnica George Sand i njezin ljubavnik čuveni kompozitor Frederic Chopin. Ovdje su ostaci kraljevske palače iz 14. stoljeća, rezidencije kralja Sancha IV.  Obližnje mjesto Deia bilo je poznato utočište pisaca i umjetnika koji su ovdje tražili inspiraciju. Vožnja do mjesta Soller i i slikovite luke Puerto de Soller. Mjestašce okruženo stablima naranči  glavno je turističko središte zapadne obale. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan IZLET ISTOČNA MALLORCA
Doručak. Izlet na istočni dio Mallorce. Posjet Manacoru, drugom najvećem gradu otoka. Ovdje ćete imati priliku kupiti tradicionalne Majorica perle, najpoznatiji  suvenir Mallorce. Šetnja gradskim središtem uz brojne vile u modernističkom stilu  i dominikanski samostan. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom do poznatog izletišta i prirodne znamenitosti Coves del Drach. Ovdje se nalaze poznate osvijetljene špilje bogate stalaktitima i stalagmitima. Moguć posjet špiljama gdje se uz jezero Lago Martel često održavaju koncerti ozbiljne glazbe. Posjet nekadašnjem ribarskom selu Porto Cristo s lijepom pješčanom plažom i brojnim romantičnim uvalama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje i osobne programe. Navečer moguć fakultativni odlazak na flamenco predstavu. Noćenje.

6. dan HOTEL - PALMA DE MALLORCA - BROD
Doručak. Slobodno prije podne. Odlazak iz hotela. Vožnja do glavnog grada otoka Palma de Mallorce. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, posjete muzejima, šetnju i osobne programe. Ukrcaj na brod prijevoznika Transmediterranea u večernjim satima i odlazak s otoka. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD - BARCELONA
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Barcelone u jutarnjim satima. Razgled Barcelone  autobusom: vidikovac na brežuljku Montjuic - Olimpijski stadion - crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija - slavna ulica s Gaudijevim kućama Passeig de las Gracias - šetalište Ramblas - glavni trg Plaza Catalunya - Port Veil, živahna zona uz more s jednim od najvećih Akvarija Mediterana - trg Plaza Espanya - Kolumbov spomenik. Smještaj u hotel u Barceloni. Slobodno vrijeme za osobne programe Noćenje.

8.dan BARCELONA - BROD
Doručak. Odlazak iz hotela. Ukrcaj na brod prijevoznika Grandi Navi Veloci i smještaj u kabine. Odlazak broda u podnevnim satima. Na brodu su restorani, barovi, trgovine. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

9. dan BROD - GENOVA - RIJEKA/ZAGREB
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Genovi u jutarnjim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku/Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
25.09.
First Minute cijena 8.990
Redovna cijena 9.290

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 65 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 30

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*:
• 1 noćenje s doručkom na Azurnoj obali
• 3  noćenja s doručkom na Mallorci
• 1 noćenje s doručkom u Barceloni
• smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima  na osnovi 3 noćenja s doručkom:
• 1 noćenje na putničkom brodu prijevoznika Corsica Ferries na liniji Toulon - Alcudia
• 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu prijevoznika Transmediterranea na liniji Palma de Mallorca - Barcelona
• 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu prijevoznika Grandi Navi Veloci na liniji Barcelona - Genova
• razgledavanja i izlete prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.990 kn
• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 2.790 kn
• Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 690 kn
• boravišnu pristojbu u nekim španjolskim hotelima, plaćanje direktno na recepciji hotela: oko 2,50 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• informativne cijene nekih pojedinačnih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni, detaljnije informacije u završnom pismu): katedrala Palma de Mallorca 8 EUR, kartuzijanski samostan Valldemossa 8,10 EUR, špilje Cuevas Drach 16 EUR,
• fakultativni odlazak na flamenco predstavu: oko 25 EUR (informativna cijena,doplata i rezervacija na licu mjesta)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba i kabina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo je putovanje vrlo atraktivna kombinacija tri noćenja na putničkim brodovima i autobusne ture. Naš autobus ide na sve brodove na turi. Preporučujemo ponijeti manju torbu ili ručnu prtljagu za noćenje u kabinamana brodu, dok veliki kofer ostaje u prtljažniku autobusa. Boravak na Mallorci je u jednom hotelu s uključenim izletima i dovoljno vremena za kupanje, sunčanje, shopping i osobne programe. Boravak u hotelima na Azurnoj obali i u Barceloni obogatiti će  doživljaj putovanja prije i poslije dolaska na Mallorcu!

Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevrnoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.

Mallorca je najveći otok u Španjolskoj. Nalazi se u Sredozemnom moru i dio je arhipelaga  Balearskih otoka. Kao i drugi Balearski otoci (Ibiza, Formentera i Menorca) otok je popularno turističko odredište. Od šezdesetih godina 20. stoljeća postala je sinonim za masovni turizam. Ime potječe od latinskoga insula maior, "veliki otok"; kasnije Maiorca. Glavni grad otoka, Palma de Mallorca, istodobno je i glavni grad autonomne pokrajine Balearski otoci.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 67 000 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku, Francusku i Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Na ovom putovanju vrijede posebni uvjeti u slučaju otkaza putovanja od strane putnika:
65 dana - 30 dana prije polaska 50 % cijene aranžmana
30 dana - 1 dan prije polaska 100 % cijene aranžmana
nakon polaska i “no show” 100 % cijene aranžmana

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije  početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.