bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Krstarenje gradovi Sjevernog mora - 7 dana
Šifra aranžmana002036
Datum polaska 25.9.2020
Datum povratka1.10.2020
Boravak 7 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus+brod
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 5.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
002036Zagreb25.9.20201.10.20207 dana5990,00

Opis programa

Krstarenje gradovi Sjevernog mora autobusom i brodom - 7 dana

Novi program: kombinacija krstarenja i autobusne ture!

1. dan  ZAGREB - FRANKFURT
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku dolinom Dunava. Put se nastavlja preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama - Gradska vijećnica - crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i večeru. Smještaj u hotel na području Frankfurta. Noćenje.

2. dan FRANKFURT - BRUXELLES - ANTWERPEN
Doručak. Vožnja prema Belgiji uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Bruxellesu, europskoj prijestolnici. Razgled grada autobusom i pješice: Atomium - park svjetske izložbe - kraljevska palača - park Laeken - slavni glavni trg Grand Place s palačama bogatih cehova - gradska vijećnica - Burza - Maneken Pis, simbol grada - kazalište La Monnaie - galerija sv. Huberta - katedrala sv. Mihovila i Gudule - četvrt europskih institucija - četvrt muzeja La Cinquentennaire. Slobodno vrijeme za kupovinu poznatih odličnih belgijskih čokolada ili uživanje u belgijskom pivu ili vaflima. Nastavak vožnje do Antwerpena, drugog najvećeg grada Belgije na ušću rijeke Schelde. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan ANTWERPEN - BROD ZA KRSTARENJE VASCO DA GAMA
Doručak. Razgled povijesnog središta Antwerpena: glavni trg - gradska vijećnica - katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Vožnja do luke i ukrcaj na brod za krstarenje Vasco da Gama. Smještaj u kabine. Na brodu putnici imaju puni pansion, kavu i kolač u poslijepodnevnim satima, brodske trgovine, večernju zabavu, casino, bazene, kazalište, sportske sadržaje, wellness centar i fitness, barove, kavane, društvene prostorije i različite restorane. Odlazak broda iz Antwerpena u 17 sati. Posebno je zanimljivo pratiti isplovljenje broda iz luke Antwerpena koja se nalazi na rijeci Scheldi i plovidba rijekom do ušća Schelde u Sjeverno more. Krstarenje uz korištenje brodskih sadržaja. Večera. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD VASCO DA GAMA I AMSTERDAM
Puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, poslijepodnevni kava i kolač). Pristajanje broda u Amsterdamu u 07:30 sati. Dan u Amsterdamu za istraživanje grada uz upute našeg pratitelja ili odlazak na jedan od brodskih izleta. Preporučujemo šetnju nizozemskom prijestolnicom: trg Dam - Kraljevska palača - Tržnica cvijeća na Singelu - glavna trgovačka ulica Kalverstraat - Spui - trg Leidseplein, posjet muzejima, kupovinu suvenira ili vožnju brodićem kanalima Amsterdama. Odlazak broda iz Amsterdama u 16 sati. Vrlo je zanimljivo pratiti  izlazak broda iz luke. Amsterdam je Sjevernomorskim kanalom s ustavama povezan sa Sjevernim morem. Krstarenje uz korištenje brodskih sadržaja. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan BROD VASCO DA GAMA - BREMERHAVEN - BREMEN - HAMBURG
Doručak na brodu. Dolazak broda u luku Bremerhaven u 10 sati. Iskrcaj s broda. Kratka vožnja do obližnjeg Bremena. Zaustavljanje u povijesnoj jezgri. Razgled grada: Marktplatz - katedrala - gotička gradska vijećnica - spomenik Rolandu. Nastavak puta do Hamburga. Razgled jedne od najvažnijih luka Europe i grada važnog za trgovinu sa Skandinavijom: burza - gradska vijećnica - trgovačka četvrt Speicherstadt s neogotičkim ciglastim zgradama - crkva sv. Mihovila - most Trostbrücke - crkva sv. Petri - četvrt zabave Reeperbahn - ulica Jungfernstieg - gradska vijećnica - Hafen City - Filharmonija na Elbi. Smještaj u hotel u okolici Hamburga. Noćenje.

6. dan HAMBURG - LÜNEBURG - NÜRNBERG
Doručak. Kratka vožnja do grada Lüneburga, nekad jednog od najbogatijih trgovačkih gradova Njemačke, sol se izvozila do brodova u Hamburgu i dalje Sjevernim morem prema Skandinaviji gdje se lüneburška sol koristila za soljenje ribe. Grad ima prekrasnu povijesnu jezgru s brojnim kućama u stilu sjevernoeuropske ciglaste gotike. Razgled povijesne jezgre: gradska vijećnica - crkva sv. Nikole - Klosterhof. Slobodno vrijeme za šetnju ili posjet Njemačkom muzeju soli. Nastavak vožnje prema jugu uz kraća zaustavljanja putem. Smještaj u hotel u Nürnbergu/okolici. Noćenje.

7. dan NÜRNBERG - ZAGREB
Doručak. Razgled Nürnberga: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu - Lorenzkirche - gradske zidine. Nastavak puta prema Austriji i Sloveniji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK

datum polaska
25.09.
First Minute cijena 5.990
Redovna cijena 6.390

First minute vrijedi do popunjenja određenog broja kapaciteta.

Rok za prijavu: 90 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 28

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Frankfurtu/okolici
• smještaj na osnovi 1 noćenja s polupansionom (buffet doručak i večera u 3 slijeda ili buffet večera) u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Antwerpenu
• smještaj na osnovi 2 noćenja s punim pansionom (doručak, ručak, večera, poslijepodnevna kava i kolač) u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodu za krstarenje Vasco da Gama
• smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u okolici Hamburga
• smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Nürnbergu/okolici
• razgledavanja prema programu
• stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 890 kn
• doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu s balkonom po osobi: 2.690 kn
• doplatu za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu kabinu na brodu: na fiksni upit
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, brodske izlete, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetne sobe/kabine nije moguća.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu na polasku:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice.Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo je putovanje jedinstvena kombinacija autobusne ture i plovidbe brodom za krstarenje. Naš autobus dovozi putnike na turi do broda u Antwerpenu i opet ih čeka na završetku plovidbe u Bremerhavenu gdje nastavljaju dalje autobusnu turu. Brod Vasco da Gama ima kapacitet od 1.150 putnika uz smještaj u 630 kabina. O putnicima brine 550 članova osoblja. Brojni sadržaji poput panoramskog salona ispod kupole, fitness i wellness sadržaja, različitih restorana i barova, bogatog programa animacije i punog pansiona na brodu pridonose doživljaju ovog kombiniranog putovanja.

Nizozemska je zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Belgija je kraljevina čiju  većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Nizozemsku, Belgiju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Na ovom putovanju vrijede posebni uvjeti u slučaju otkaza putovanja od strane putnika:
više od 90 dana prije polaska fiksna naknada štete u iznosu od 25% cijene aranžmana
90 - 35 dana prije polaska 35% cijene aranžmana
34 - 25 dana prije polaska 50 % cijene aranžmana
25 - 1 dan prije polaska 100 % cijene aranžmana
nakon polaska i “no show” 100 % cijene aranžmana

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 90 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 28. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
- Diners: 2-12 rata beskamatno
- Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.