bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
St. Petersburg i Moskva - 8 dana
Šifra aranžmana346317
Datum polaska 23.8.2018
Datum povratka30.8.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 5.690,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
346317Zagreb23.8.201830.8.20188 dana5990,00
346317Zagreb30.9.20187.10.20188 dana5690,00

Opis programa

Putovanje u St. Petersburg i Moskvu avionom - 8 dana

Vrijednost više:
- HOTELI 3/ 4*  U CENTRU ST. PETERSBURGA i 3* U MOSKVI
- SVI RAZGLEDI U PRATNJI LOKO VODIČA NA HRVATSKOM JEZIKU
- UKLJUČEN IZLET U PUŠKINOVO CARSKO SELO S ULAZNICOM   
- UKLJUČEN ODLAZAK U KREML SA ULAZNICOM


Garantirani polasci!

1. dan - ZAGREB - ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 12:45. Podjela putne dokumentacije te direktan let na Croatia Airlinesu za St. Petersburg u 14:20. Po slijetanju u 18:00 nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na nezaboravan doživljaj u prekrasnu rusku palaču, Nikolaevsky palace, remek djelo ruske arhitekture sa kraja 19 stoljeća na tradicionalni ruski folklor, plesove uz najljepša ruska glazbena djela, ples uz odsjaj svijeća, a u pauzi se osvježite sa šampanjcem, vodkom, vinom, izborom najboljih kanapea sa crvenim kavijarom, tradicionalnim ruskim sirevima, voćem. Kasnije navečer predlažemo odlazak na noćni razgled St. Petersburga uz najljepše zgrade uz rijeku te doživljaj ranojutarnjeg dizanja mostova što je poseban doživljaj u ljetnim mjesecima uz festival „bijelih noći„ te privlači brojne turiste iz cijelog svijeta. Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.

2. dan: ST. PETERSBURG
Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: Petropavlovska utvrda s crkvom Sv.Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i ljetna palača, nastavak do katedrale Sv. Izaka, spomenik Petru I Velikom, Plavi most, Mihajlovska, palača Stroganof…Slobodno vrijeme za vlastite programe. Poslijepodne predlažemo posjet Muzeju Faberge u kojem se čuva kolekcija uskršnjih jaja koje je za carsku obitelj Romanov izradio čuveni ruski zlatar Petar Karl Faberge. Navečer predlažemo odlazak na čuvenu baletnu predstavu, jedan od najvećih klasika ruskog baleta „Labuđe jezero„ ili nešto slično. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

3. dan: ST. PETERSBURG - ERMITAŽ - PETERHOF - ST. PETERSBURG
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svijetu, kojeg godišnje posjeti preko 4 milijuna posjetitelja. Ermitaž predstavlja jedan od najvećih, najljepših i najstarijih kulturno-povijesnih muzeja. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali rijeke Neve, s tim što je glavna zgrada, Zimski dvorac nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva. U više od 350 sala izloženo je 60.000 eksponata među kojima su umjetnička djela velikih svjetskih autora poput Rembrandta, Rubensa, Moneta, Raffaela i drugih. Nastavak vožnje do Peterhofa, grada parkova, dvoraca i fontana sa jednom od najpoznatijih svjetskih rezidencija ruskih careva, koji su na listi UNESCO svjetske baštine. Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: ST. PETERSBURG - PUŠKINOVO CARSKO SELO - MOSKVA
Doručak. Slobodno prijepodne u St. Petrsburgu. Predlažemo posjet čuvenom Faberge muzeju. Odjava iz hotela, te odlazak autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do mjesta Puškin koji je udaljeno cca pola sata vožnje. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Povratak u St. Peersburg u predvečernjim satima te odlazak do Gallery shopping centra gdje ćete ostaviti prtljagu u za to namijenjenom prostoru. Slobodno vrijeme za shopping ili večeru u jednom od mnoštva restorana. Ovdje se nalazi i jedan od najpopularnijih gruzijskih restorana u gradu… Ukrcaj za noćni vlak za Moskvu te smještaj u četverokrevetne kabine. Polazak vlaka za Moskvu u 23:30.

5. dan: MOSKVA
Dolazak u Moskvu u jutarnjima satima. Odlazak na panoramski razgled grada koji je danas jedan od najvećih i najbogatijih gradova na svijetu koji ima zanimljivu arhitekturu, predivan izbor muzeja te bogatu povijest i kulturu. Posjetit ćemo velebni Crveni trg koji je najpoznatiji moskovski gradski trg. Trg odvaja Moskovski kremlj, nekadašnju carsku, a današnju službenu rezidenciju ruskoga predsjednika, od stare povijesne trgovačke četvrti Kitaj-gorod ili poznatu kao kineski grad. Vidjet ćemo golemi Lenjinov mauzol te najjfotografiraniju crkvu u Moskvi, Katedralu Sv. Vasilija Blaženog koja osvaja sa svojim šarenim tornjićima. Crveni trg smatra se središnjim moskovskim trgom i ujedno srcem cijele Rusije te je zajedno sa Kremljem pod zaštitiom UNESCO-a. Pokraj trga se nalazi i najraskošnija moskovska robna kuća - GUM sa svjetski poznatim dizajnerskim trgovina i šarmantnim kafićima. Nastavak razgleda grada nas vodi do Teatralnog trga i čuvenog Bolshoy teatra, crkva Krista spasitelja, Lubyanka - bivša zgradu KGB-a, a danas središte FSB-a. Prošetat ćemo kroz ulicu Tverskaya koja je danas najpoznatija moskovska ulica prepuna raznih svjetski poznatih trgovina i restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada: Bijeli Dom, Ulica Novi Arbat, Novodjevičanski samostan, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede, čuveno moskovsko sveučilište Lomonosov. Odlazak do najljepšeg moskovskog vidikovca, Vorobyevi Gory odakle se pruža prekrasan pogled na rijeku Moskvu i sam grad. Odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: MOSKVA
Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do centra grada poznatim moskovskim metro-om te posjet čuvenom Kremlju u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Moskovski Kre-mlj najpoznatiji je ruski kremlj, povijesno utvrđeno središte Moskve na malom brežuljku iznad rijeke Moskve blizu Crvenog trga. U Kremlju se nalaze 4 palače Kremlja, Katedralni trg koji je srce moskovskog Kremlja s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i poznati obrambe-ni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Najviši je toranj Spaskaja (71 m) iz 1625. godine. U sklopu Kremlja se nalaze čak 3 katedrale (u cijenu uključen ulaz u 1 katedralu). Možda je najpoznatija Uspenski Katedrala u kojoj su krunjeni svi moskovski kraljevi. U sklopu Kremlja se također nalazi i najveće zvono na svijetu - veliko carsko zvono, Arsenal i neorenesansna oružarnica koja je pretvorena u muzej državnog znakovlja i dijama-nata. Odlazak do poznate ulice Arbat. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Poslije-podne predlažemo posjet čuvenoj Tretjakovska galeriji, jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti u kojoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: MOSKVA - SERGIJEV POSAD - MOSKVA
Doručak. Predlažemo odlazak u gradić Sergijev Posad koji je udaljen cca 1 sat vožnje od Moskve, gdje se nalazi prekrasan pravoslavni samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja koji je uvršten i na Popis svjetske baštine. Samostan je poznat  po velikoj zbirci ikona te se u samos-tanskom tlu nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drva, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz os-tale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te trgovina sa suvenirima. Slijedi raz-gled samostana u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom (u cijenu izleta uključena je i ulazni-ca u samostan). Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i ručak. Povratak u Moskvu. Za one koji ostaju u Moskvi imaju slobodno vrijeme za posjet nekom od muzeja ili shopping. U poslijepo-dnevnim satima predlažemo odlazak na vožnju rijekom Moskvom uz najljepše simbole grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8 dan MOSKVA - ST.PETERSBURG - ZAGREB
Doručak. Transfer do Leningradsky kolodvora te odlazak sa super brzim SAPSAN vlakom za Moskvu koji vozi do 250 km na sat. Po dolasku u St.Petersburg slijedi transfer do zračne luke Pulkovo te prijava na let Zagrev. Direktan let Croatia Airlinesa za Zagreb u 18:50. Dolazak u Zagreb u 20:45. Kraj programa.

*Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datumi polazaka
23.08. 30.09.
First Minute cijena 5.990 5.690
Redovna cijena 6.230 5.990
Zrakoplovne pristojbe 1.190 1.190

First minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na direktnoj liniji Croatia Airlinesa na liniji Zagreb-St.Petersburg-Zagreb
- transfere autobusom  zračna luka - hotel - kolodvor - zračna luka
- panoramski razgled St.Petresburga i Moskve autobusom i pješice
- smještaj u hotelu 3/4* u centru St. Petersburga na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
- smještaj u četverokrevetnoj kabini na relaciji St.Petersburg-Moskva na temelju 1 noćenja
- smještaj u Moskvi u hotelu 3* na temelju 3 noćenja sa doručkom
- lokalni vodič na hrvatskom prema programu u St.Petresburgu i Moskvi
- poludnevni izlet Puškinovo carsko selo autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku sa uključenom ulaznicom
- obilazak Kremlja u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom sa uključenom ulaznicom
- stručno vodstvo - voditelj putovanja tijekom cijelog putovanja
- organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn - iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
- obavezna doplata 35 Eur po osobi za lokalne vodiče i vozače
- viza za Rusiju koja iznosu 590 kn
- zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Rusku Federaciju

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE: 420 kn

PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE: ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

EVENTUALNE DOPLATE:
- cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof s ulaznicama i pratiteljem na hrvatskom jeziku - 560 kn (na osnovi min 15 prijavljenih putnika - PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE
- poludnevni izlet u Sergejev Posad sa ulaznicom i loaklanim vodičem na hrvatskom - 580 kn - PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE
- Dvokrevetna kabina 1 klase u vlaku na relaciji St.Petersburg-Moskva - 300 kn po osobi

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 530 Zagreb 14:20 St. Petersburg 18:00
OU 531 St. Petersburg 18:50 Zagreb 20:45