bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Stockholm i Helsinki - 5 dana
Šifra aranžmana046091
Datum polaska 14.9.2018
Datum povratka18.9.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov+brod
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 4.295,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
046091Zagreb14.9.201818.9.20185 dana4295,00
046091Zagreb5.10.20189.10.20185 dana4295,00

Opis programa

Putovanje u Stockholm i Helsinki avionom i brodom - 5 dana

1. dan - ZAGREB - STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU 484 (Croatia Airlines) u 15.15 sati. Po slijetanju u Stockholm u 17.25 sati, transfer do hotela . Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Smještaj u hotel. Obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo do večernjih sati svakako preporučujemo odlazak do grada s pratiteljem putovanja, javnim gradskim prijevozom koji je u gradu izvrsno organiziran. Noćenje.

2. dan - STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem autobusom do grada. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira predlažemo odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen - muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Nakon razgleda slobodno poslijepodne. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. dan - STOCKHOLM - HELSINKI (vožnja brodom)
Doručak. Odjava iz hotela i predaja prtljage na recepciji. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. Poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavamo na brod i smještamo po kabinama. Naše krstarenje brodom s bogatom ponudom a la carte restorana, buffet restorana, dućana i barova kreće iz Stockholma prema Helsinkiju. Tijekom plovidbe brodom svakako nemojte propustiti prolazak stockholmskim arhipelagom s 24 tisuće otoka od kojih je samo oko tisuću naseljenih. Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu i jedan od najvećih arhipelaga baltičkog mora! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Noćenje na brodu.

4. dan - HELSINKI
Doručak. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Nakon razgleda transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne, predlažemo posjet tzv. Glavnoj tržnica (ili 'ribljoj tržnici') koja se nalazi uz samu obalu, a gdje se mogu kupiti svježi odresci lososa i meso soba. Glavna tržnica je i mjesto gdje lako možete naći suvenire kao što su ruske krznene kape, rezbarene drvene zdjele, sobove kože i laponske lovačke noževe. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

5. dan - HELSINSKI - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer do zračne luke Helsinki. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 13.00 sati na liniji OU 4487 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 14.35 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
14.09., 05.10.
First Minute cijena 4.295
Redovna cijena 4.495
Zrakoplovne pristojbe 1.090

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Stockholm i Helsinki - Zagreb
- smještaj u hotelu 3*/4* u Stockholmu na osnovi 2 noćenja s doručkom
- smještaj u hotelu 3*/4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s doručkom
- smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat) na putničkom brodu Stockholm - Helsinki na osnovi 1 noćenja s doručkom
- razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
- transfere prema programu
- ulaznicu za čuvenu „Crkvi u stijeni“ u Helsinkiju
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.090 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.700 kn
- ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
- karte javnog prijevoza u Stockholmu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 43 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata)
- putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi:
Pristojbe zračnih luka 1.090 kn (podložne promjenama)

Neobavezne doplate po osobi:
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Stockholmu (cijene mogu biti podložne promjenama): Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 180 SEK, ABBA muzej 195 SEK, muzej Vasa 130 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, Stockholm Pass cijena od 595 SEK za 24 sata, karte javnog prijevoza u Stockholmu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 43 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata)
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Helsinkiju (cijene mogu biti podložne promjenama): muzej Ateneum 15 EUR, muzej finskog dizajna 10 EUR, Helsinki City Card 46 EUR
- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn

Važne napomene
- Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni

Najmanji broj putnika: 20