bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Makedonija - 4 dana
Šifra aranžmana821349
Datum polaska 5.10.2018
Datum povratka8.10.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov+autobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
821349Zagreb5.10.20188.10.20184 dana2990,00
821349Zagreb26.10.201829.10.20184 dana2790,00

Opis programa
Putovanje u Makedoniju avionom i autobusom - 4 dana

SKOPJE - STOBI - KAVADARCI - BITOLA - OHRID

Vrijednost više: hoteli 4*, degustacija vina uz zakusku u Tikvešu

1. dan: ZAGREB - SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.00h. Dolazak u 15.15h i obavljanje graničnih formalnosti. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti dah prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: SKOPJE - STOBI - KAVADARCI - BITOLA - OHRID
Doručak te polazak prema antičkom gradu Stobiju, najpoznatijem makedonskom arheološkom nalazištu, koji je nastao nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača... U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustacija vina. Slijedi nastavak putovanja put Bitole, grada smještenog u središtu najprostranije makedonske kotline Pelagonije, ispod Baba planine na rijeci Dragor. Bitola je drugi po veličini grad u Makedoniji i važno povijesno središte. U vrijeme Osmanskog Carstva nazivali su je konzulskim gradom jer su mnoge europske zemlje ovdje imale svoje konzularne urede. Šetnja gradom uz razgled znamenitosti: glavna ulica "Sirok Sokak"; stara tržnica, Jeni džamija i toranj sa satom. Odlazimo potom prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: OHRID - SV. NAUM
Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenog na stijeni u blizini izvora Crnog Drima. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Ohridu. Noćenje.

4. dan: OHRID - SKOPJE - ZAGREB
Doručak te slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h (u 16:20h na povratku 29.10.); s očekivanim dolaskom u 17.10h (u 17.55h na povratku 29.10.). Završetak programa.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
05.10. 26.10.
Ultra First minute cijena -- 2.790
First Minute cijena 2.990 2.990
Redovna cijena 3.190 3.190
Zrakoplovne pristojbe 990 990

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta! 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Cijena uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
- prijevoz turističkim autobusom prema programu;
- smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- smještaj na Ohridu u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
- posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
- pratitelja iz Zagreba;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 390 kn,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
- obroke koji nisu navedeni u programu,
- osobne troškove,
- pića i napojnice te
- putno osiguranje (preporučamo)

Popust: 
- Dijete 2 - 11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz 2. odrasle osobe: 500 kn

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:
- Polupansion (3 večere u hotelima, bez pića): 250 kn

Informativne cijene ulaznica po osobi:
- Stobi arheološko nalazište: cca 2 Eur
- Ohrid: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)

Red letenja:

OU 368   ZAGREB    SKOPJE                14:00         15:15                     
OU 369   SKOPJE     ZAGREB         15:55/16:20 17:10/17:55               

Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske http://www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15