bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Bukurešt - 4 dana
Šifra aranžmana345882
Datum polaska 12.10.2018
Datum povratka15.10.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.390,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
345882Zagreb12.10.201815.10.20184 dana2390,00

Opis programa

Putovanje u Bukurešt avionom - 4 dana

1. DAN ZAGREB - BUKURTEŠT
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod šaltera informacija. Slijedi direktan let za Bukurešt u 08:40 h. Po slijetanju u Bukurešt oko 11:30 h  transfer autobusom do grada. Slijedi panoramski razgled glavnog I najvećeg grada Rumunjske koja neodoljivo podsjeća na Pariz . Muzej sela - jedan od najljepših muzeja na otvorenom s originalnim kućama rumunjskih sela. Vožnja predsjedničke palače Cotroceni i Opere te do Palače Parlamenta koja je po površini jedna od najvećih građevina na svijetu građen u vrijeme vladavine Ceausescua. Trg Uniri jedan od najvećih u Bukureštu, Avenija pobjede - najstarija ulica u gradu te središte gradskog života i mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događaja, ali i prosvjeda i političkih skupova, Trg Revolucije na kojem se odigrala poznata rumunjska revolucija 1989. godine i mjesto koje je steklo svjetsku slavu zbog govora Ceausescua s balkona tadašnjeg stožera komunističke partije kojeg su prenosile tv postaje iz cijelog svijeta. Više od petine centralnog dijela Bukurešta, uključujući i crkve i povijesne zgrade, porušeno je tijekom 80-tih godina, kako bi Ceauşescu izgradio grad po svojoj zamisli. Kao dio svojih programa "urbanizacije" i "industrijalizacije", Ceauşescu je planirao rušenje mnogih sela i raseljavanje seljaka po gradovima. Pogubljen je 1989. godine. Odlazak i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN BUKUREŠT
Nakon doručka nastavak razgleda grada pješice po starom dijelu grada, ostaci palače Curtea Veche u kojoj je boravio Vlad Tepeš, poznatiji pod imenom Drakula danas slavljen kao narodni junak a njegova okrutnost ga je učinila poznatim diljem Europe, rumunjski povjesni muzej, crkva Sv. Antona, crkva Stavropoleos, najslavnija gradska prometnica - ulica pobjede (Calea Victoriei). Nastavak razgleda prema Piaţa Universităţii, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, koncertna dvorana Ateneul Roman. Navečer predlažemo odlazak u poznati restoran Caru cu Bere, mjesto na kojem možete isprobati neka od najboljih rumunjskih jela originalne recepture I osjetiti duh starog Bukurešta. Noćenje.

3. DAN TRANSILVANIJA (fakultativni izlet)
Doručak. Preporučamo odlazak na izlet u Transilvaniju. Vožnja prema zlosutnom dvorcu Bran-Drakulinom dvorcu koji je tako dobro smješten da ga nitko nije uspio osvojiti u 630 godina postojanja. Dvorac je najveća atrakcija južne Rumunjske koju posjećuju turisti i obožavatelji vampira i priča vezanih uz grofa Drakulu. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak putovanja prema Brašovu, jednom od najočuvanijih saksonskih gradova u Transilvaniji. Poznata Crna Crkva, najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, Crkva Svetog Nikole, stara vječnica. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4. DAN BUKUREŠ - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova Croatia Airlinesa za Zagreb u 12:10 h. Dolazak u Zagreb u 13:15h

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
12.10.
First Minute cijena 2.390
Redovna cijena 2.590
Zrakoplovne pristojbe 990

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn

Cijena aranžmana uključuje:
- prijevoz zrakoplovom Croatie Airlines na relaciji Zagreb - Bukurešt-Zagreb
- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 4* na bazi 3 noćenja s doručkom
- razglede prema programu
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
- troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
- doplatu za zrakoplovne pristojbe - 990 kn (iznos može biti podložan promjeni)
- dodatne obroke
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
- putno osiguranje

Fakultativni izlet Transilvanija: cijena 390 kn (min. 15 osoba, prijave i uplate u agenciji prije puta)

Minimalan broj putnika: 20