bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Prag - 4 dana
Šifra aranžmana824445
Datum polaska 25.10.2018
Datum povratka28.10.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
824445Zagreb25.10.201828.10.20184 dana1990,00

Opis programa

Putovanje u Prag avionom - 4 dana

PRAG - KARLOVY VARY - DRESDEN - PLZEŇ

Vrijednost više: hotel 4*, odličan red letenja Czech Airlinesa - četiri puna dana u Pragu

1. dan: ZAGREB - PRAG
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 05.00h (na polasku 12.08. u 07.00h), podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji OK819 u 07.00h (na polasku 12.08. u 09.00h). Očekivano slijetanje u 08.35h (na polasku 12.08. u 10.35h), obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cjelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka, a potom odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje. 

2. dan: PRAG - KARLOVY VARY - PRAG
Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez "13-tog izvora" - Becherovke "lijeka za želudac", stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro - nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG - DRESDEN - PRAG
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet u Dresden, "Firencu na Labi", najveće kulturno središte jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika "starih majstora", "novih majstora", vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu. Noćenje.

4. dan: PRAG - PLZEŇ - PRAG - ZAGREB
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u Plzeň - najveći grad zapadne Češke i svjetski poznato središte pivarstva. Po dolasku šetnja starom gradskom jezgrom: renesansna vijećnica iz 16. st.; gotička katedrala sv. Bartolomeja iz 13. st.; sinagoga, treća po veličini u svijetu. Slijedi posjet Plzenskoj pivovari u kojoj se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva Pilsner Urquell. Tu ćete se upoznati s tradicijom i tehnologijom proizvodnje čuvenog piva uz degustaciju. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima i puno restorana, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i "praškom Venecijom". Oko 19.00h prijevoz prema zračnoj luci. Prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 21.55h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 23.25h. Završetak programa.
* Na polasku 25.10. - Prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 20.30h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 22.00h. Završetak programa.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka 25.10.
Ultra First Minute cijena 1.990
First Minute cijena 2.190
Redovna cijena 2.390
Zrakoplovne pristojbe 990

Napomena: ultra first minute te first minute cijene vrijede popunjenja određenog broja mjesta! 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
- prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku s uključenim razgledom grada te od hotela do zračne luke pri odlasku;
- smještaj u hotelu Duo 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
- razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku);
- jednosatno krstarenje Vltavom;
- pratitelja iz Zagreba;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn,
- smještaj u jednokrevetnoj sobi od 790 kn,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja;
- karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne izlete;
- troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
- napojnice i putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:
- Dijete 2 - 11,99 godina uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 500 kn
- Dijete 2 - 11,99 godina na pomoćnom ležaju: 250 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Izlet u Karlovy Vary: 350 kn - uključeno: povratna karta gradskog prijevoza od/do hotela, povratna autobusna karta Prag - Karlovy Vary, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju
- Izlet u Dresden: 390 kn - uključeno: povratna karta gradskog prijevoza od/do hotela, povratna autobusna karta Prag - Dresden, karta gradskog prijevoza u Dresdenu, pratitelj
- Izlet u Plzeň: 350 kn - uključeno: povratna karta gradskog prijevoza od/do hotela, povratna autobusna karta Prag - Plzeň, pratitelj, ulaznica i posjet Plzenskoj pivovari uz degustaciju

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):
- Hradčany: Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita); Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
- Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
- Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 500 CZK/cca 20 EUR; Staro-nova sinagoga 200 CZK/cca 8 EUR
- Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,30 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca 12 EUR

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Minimalni broj putnika: 15