bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
St. Petersburg - 5 dana
Šifra aranžmana82410
Datum polaska 30.9.2018
Datum povratka4.10.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 3.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
82410Zagreb30.9.20184.10.20185 dana3890,00

Opis programa
Putovanje u St. Petersburg avionom - 5 dana

Vrijednost više: hotel u središtu grada, ulaznice za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka

1. dan: ZAGREB - ST. PETERSBURG
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.15h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za St. Petersburg na izravnoj liniji Croatia Airlinesa OU530 u 14.20h. Očekivano slijetanje u 18.00h, obavljenje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večer provedite u šetnji Nevsky prospektom, petrogradskim "Elizejskim poljanama", glavnom trgovačkom arterijom grada. Noćenje. 

2. dan: ST. PETERSBURG
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, "Veneciji sjevera" smještenoj nadomak Baltičkog mora na rijeci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tijekom više od 200 godina, često se smatra i sjevernom ruskom prijestolnicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palače čine ga jednim od najljepših gradova svijeta (povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Panoramska vožnja uz pogled na: Trg palače, glavni gradski trg kojeg okružuju prekrasne zgrade različitih arhitektonskih stilova; baroknu Zimska palaču; Admiralitet; Aleksandrov stup, podignut u čast njegove veličanstvene pobjede nad Napoleonom; Trg umjetnosti, kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane. Tu se nalazi Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek-djelo Carla Rossija koja danas udomljuje Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti; brončani konjanik, impresivan spomenik osnivaču grada, Petru Velikom; Nevsky prospekt, glavna gradska avenija i jedna od najpoznatijih ulica Rusije; Anichkov most, najstariji i najpoznatiji most u gradu kojeg krase četiri skulpture krotitelja konja i ograda od lijevanog željeza s motivima sirena i morskih konjica; robna kuća Gostiny Dvor, jedan od prvih trgovačkih centara u svijetu; Ermitaž, najveći i jedan od najznačajnijih muzeja u svijetu; katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, najveća je u gradu i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti ruske carske prijestolnice; Petropavlovska tvrđava s početka 18.st. (dio UNESCO-a), u kojoj su se nekoć nalazili vojna baza i zloglasni zatvor za najistaknutije političare, a danas je mjesto brojnih kulturnih događanja; crkva sv. Petra i Pavla, posljednje počivalište vladara dinastije Romanov; crkva Kristova uskrsnuća, tradicionalnog ruskog stila sagrađena na mjestu gdje je ubijen car Aleksandar II, s bogato ukrašenom unutrašnjosti s više od 6000 m² mozaika; katedrala Gospe od Kazana, inspirirana bazilikom sv. Petra iz Rima, danas spomenik ruske pobjede. Ostatak večeri slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.   

3. dan: ST. PETERSBURG - CARSKO SELO - ST. PETERSBURG
Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnje Carsko selo (UNESCO), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Danas Carsko selo nosi naziv Puškin, po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji se tu školovao. Grad je osnovan početkom 18.st. i u njemu je živjela ruska aristokracija i članovi carske obitelji. Krasi ga grandiozna barokna palača, ljetna rezidencija Katarine Velike, okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima na površini od 600-tinjak ha. Originalnu palaču dao je izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I, no kasnije ju je srušila njihova kćerka Katarina Velika i novu izgradnju povjerila poznatom talijanskom arhitektu F.B. Rastrelliju. Uživajte u obilasku palače i njenim brojim odajama koje odišu luksuzom. Gotovo su sve prostorije ukrašene bogatim draguljima, vrijednim umjetničkim djelima, pozlaćenim stropovima, zidovima prekrivenim svilom... Prošetajte alejama parka s brojnim paviljonima i skulpturama. Od ostalih znamenitosti tu se još nalaze i klasicistička Aleksandrova palača te licej, elitna škola iz 19.st., koju je pohađao A.S. Puškin. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

4. dan: ST. PETERSBURG - PETERHOF - ST. PETERSBURG
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet do obližnjeg Peterhofa (dio UNESCO-a), kompleksa palači i parkova u kojima su se tijekom 18. i 19.st. održavali raskošni prijemi, balovi i sl. Velika palača je bila ljetna rezidencija ruskih vladara, a u njezinom se podnožju nalazi velika kaskada, bogato ukrašena brojnim zlatnim skulpturama. Zbog brojnih veličanstvenih fontana (preko 150 njih) i 4 monumentalne kaskade, Peterhof često nazivaju "ruskim Versaillesom". Po povratku u St. Petersburg možete zaploviti rijekom Nevom i doživjeti svu veličinu, raskoš i ljepotu arhitekture grada iz malo drugačije perspektive. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na jedinstvenu rusku folklornu večer u palaču Nikolajevsky. Uz zvuke melodija iz 18.st. u izvedbi klasičnog kvarteta i pratnju dama u krinolinama smjestit ćete se u koncertnu dvoranu i tijekom gotovo dvosatnog programa imati priliku upoznati se s kulturnom tradicijom Rusije, kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: ST. PETERSBURG - ZAGREB
I za kraj...nakon doručka predlažemo nezaobilazni posjet Muzeju Ermitaž, jednom od najznačajnijih i najprestižnijih muzeja u svijetu, kojeg godišnje obiđe 3-4 milijuna posteljitelja. Ovaj kompleks muzeja sastoji se od 6 palača i posvećen je zapadnjačkom slikarstvu, a njegova ogromna zbirka broji preko 3 milijuna umjetnina, među kojima su svakako najpoznatija djela talijanskih renesansnih majstora i francuskih impresionista. Najpoznatija od zgrada muzeja svakako je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija carske obitelji. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU531 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 20.45h. Završetak programa.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
30.09.
Ultra First Minute cijena 3.890
First Minute cijena 4.090
Redovna cijena 4.290
Zrakoplovne pristojbe 1.090

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 30.07., odnosno 30.08.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
- prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
- smještaj u St. Petersburgu u hotelu Atrium 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
- cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka;
- pratitelja iz Zagreba;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni);
- smještaj u jednokrevetnoj sobi od 990 kn,
- trošak turističke vize za Rusiju
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenih);
- karte javnog gradskog prijevoza;
- fakultativne sadržaje,
- troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
- napojnice i putno osiguranje.

Popusti na trećem, pomoćnom ležaju u sobi:
- Dijete 2 - 11,99 godina: 800 kn
- Odrasla osoba: 300 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):
- Izlet u Carsko selo: 390 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni  vodič, ulaznica za Carsko selo 
- Izlet u Peterhof: 590 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Veliku palaču i Donji park
- Folklorna večer u palači Nikolajevsky: 490 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, folklorni show i snack tijekom stanke (kanapei, voće,  pjenušac, vodka i juice)
- Ermitaž: 490 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, ulaznica za muzej i lokalni vodič 

Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusiju. Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu http://www.vhs-croatia.com

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
- ispunjen i potpisani obrazac (turistička viza do max. 30 dana boravka);
- putovnicu (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice)
- novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom
- polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR)

Red letenja:

OU 530    ZAGREB                      ST. PETERSBURG       14:20   18:00
OU 531    ST. PETERSBURG      ZAGREB                       18:50   20:45

Minimalni broj putnika: 15