bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Cipar - 8 dana
Šifra aranžmana274543
Datum polaska 27.10.2018
Datum povratka3.11.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 5.380,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
274543Ljubljana27.10.20183.11.20188 dana5380,00

Opis programa

Putovanje na Cipar avionom - 8 dana

Cipar - Otok ljubavi i Bogova

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Garantirani polazak!

1. DAN noćenje
ZAGREB/LJUBLJANA - CIPAR

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji i uz doplatu) i vožnja do zračne luke Ljubljana (ili dolazak u vlastitom aranžmanu). Prijava na let preko Antalye do Cipra odnosno zračne luke Ercan. Smještaj u ho¬telu na području sjevernog Cipra, odnosno, na širem području mjesta Kyrenija. Večera i noćenje.

2. DAN doručak, večera, noćenje
ODMOR

Doručak. Današnji dan je namijenjen odmoru, upoznavanju hotela i okolice. Prema dogovoru, sastanak s predstavnikom agencije u određeno vrijeme. Večera i noćenje.

3. DAN doručak, večera, noćenje
NIKOZIJA

Doručak. Izlet do Nikozije, glavnog grada Cipra, koji otok dijeli na turski/sjeverni i grčki/južni dio. Okružen je veličanstvenim zidinama, a njegova najveća atrakcija je neobična gotska katedrala Selimiye. Slobodno vrijeme za šetnju tržnicom i ostale individualne razglede. Povratak u hotel i slobodno poslijepodne za odmor. Večera i noćenje.

4. DAN doručak, večera, noćenje
FAMAGUSTA I SALAMINA

Doručak. Vožnja do grada Famagusta koji je svojom znamenitom prošlošću nadahnuo poznatu dramu Othello. Nekoć je bio poznat kao grad crkvi, od kojih su danas očuvane samo rijetke. Jedna od najvećih atrakcija je katedrala Sv. Nikole, danas džamija Lala Mustafa Pasha koja se nalazi u središtu stare gradske jezgre i pod krošnjama 700 godina starog »Ficus Sycomorus-a«. Nakon šetnje gradom, slijedi nastavak izleta do Salamine, najznačajnijeg arheološkog nalazišta u kojem ćemo razgledati antički teatar, amfiteatar i terme. Razgled samostana Sv. Barbnabe-a, utemeljitelja ciparske ortodoksne crkve. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. DAN doručak, večera, noćenje
POLUOTOK KARPAS

Doručak. Karpas je jedan od najljepših, netaknutih dijelova otoka. Izlet ćemo započeti u selu Bogaz, slobodno vrijeme za kavicu. Nastavak vožnje u Dipkarpaz, jedan od rijetkih područja na kojem zajedno žive turski i grčki otočani. Razgled samostana apostola Andreja s izvorom svete vode. Slijedi obilazak jedne od plaža. Kraći odmor uz mogućnost ručka u lokalnoj taverni gdje ćemo uživati u specijalitetima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN doručak, večera, noćenje
ODMOR ILI FAKULTATIVNI IZLET DO JUŽNOG DIJELA CIPRA: KOURION - AFRODITINA STIJENA - PAPHOS

Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje otoka. Po želji i uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet do južnog Cipra. Put će nas voditi pokraj mjesta Limassol, centra južnog dijela i grada Kolossi kojeg okružuju veliki nasadi limuna i vinograda, do antičkih ostataka gradića Kourion, koji je smješten na stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Slijedi vožnja do Afroditine stijene, mjesta na kojem je prema legendi, iz mora ustala božica Afrodita. To je ujedno i najčešće fotografirano mjesto na otoku. Nakon kraćeg odmora, slijedi nastavak do živahnog ljetovališta Paphos u kojem ćemo razgledati arheološki park s popisa UNESCOve baštine. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Večera i noćenje.

7. DAN doručak, večera, noćenje
ODMOR

Doručak. Posljednji dan odmora provedite na jednoj od plaža ili krenite u samostalno razgledavanje otoka. Preporučujemo da posjetite Kyreniu, turističko ljetovalište sjevernog dijela Cipra s prekrasnom lukom u kojoj se nalaze brojni lokali i restorani. Večera i noćenje.

8. DAN doručak
CIPAR - LJUBLJANA/ZAGREB

Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke i povratni let preko Antalye u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog (po želji uz doplatu) prijevoza do Zagreba.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika): 5.380 kn

Doplata za manji broj putnika (do 34 putnika): 150 kn

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana i doplata za najmanji broj putnika. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Cipar - Ljubljana s međuslijetanjem u Antalyi, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, autobusni prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka, sedam polupansio-na u hotelu 3*, sve izlete po programu, predstavnika agencije i trošak organizacije putovanja.

Doplate po želji prilikom rezervacije: jednokrevetna soba 990 kn, prijevoz Zagreb - Ljubljana - Zagreb 350 kn, hotel 4* 650 kn.

Popusti: djeca 2-12 god. na dodatnom krevetu -15%.

Moguće doplate na putu: ulaznice po želji, izlet na južni dio Cipra 89 EUR (min. 25 putnika).

Napomena: u slučaju kasnog dolaska na Cipar (zbog večernjeg leta) umjesto večere, dočekati će vas lunch paket.