bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Anadolija i Kapadokija - 6 dana
Šifra aranžmana823713
Datum polaska 15.10.2018
Datum povratka20.10.2018
Boravak 6 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov+autobus
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 4.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
823713Zagreb15.10.201820.10.20186 dana4490,00

Opis programa

Putovanje Anadolija i Kapadokija avionom i autobusom - 6 dana

ANKARA - ÜRGÜP - AVANOS - GÖREME - KONYA - PAMUKKALE - EFEZ - IZMIR

Vrijednost više: hoteli 4*/5*, polupansion, besplatna izrada turske vize, popust za djecu do 1.000 kn

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - ANKARA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.15h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.15h. Dolazak u Istanbul u 12.30h te nastavak leta za Ankaru na letu TK 2154 u 14.00h. Po dolasku u 15.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti, susret s lokalnim vodičem te prijevoz autobusom do hotela. Prijava i smještaj u sobe, večera. Nakon večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ANKARA - KAPADOKIJA/ÜRGÜP
Nakon doručka odlazak u razgled Mauzoleja Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), osnivača moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob - veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Ovdje je također posebno zanimljiva i smjena straže, prava atrakcija za sve posjetitelje. U nastavku mogućnost fakultativne posjete Etnografskom muzeju koji sadrži zbirku narodne umjetnosti iz otomanskog i seldžučkog doba. Slijedi panoramska vožnja gradom: Državna koncertna dvorana; džamija Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu; Predsjednička palača; Atakule, toranj visok 125 m, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Zgrada prve skupštine u kojoj je danas Muzej rata i neovisnosti; Julijanov stup; Rimske kupelji; Augustov hram, ostaci amfiteatra; Citadela s gradskim zidinama, Otomanskim tornjem i Aladinovom džamijom. U poslijepodnevnim satima polazak autobusom prema Kapadokiji. Po dolasku u Urgüp, prijava i smještaj u hotel. Večera. Nakon večere mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalni show Turska noć uz trbušni ples i narodne grupne plesove. Noćenje.

3. dan: KAPADOKIJA
Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04.30h). Povratak u hotel na doručak te odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos - centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom - nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve - jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po "vilinskim dimnjacima", stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku (izgled kao mjesečeva površina) i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA - KONYA - PAMUKKALE/DENIZLI
Doručak te polazak prema Konyi, gradu u središnjoj Anadoliji (dio UNESCO-a), poznat kao grad rotirajućih derviša i jedinstvene seldžučke arhitekture. Mogućnost usputnog zaustavljanja u Kervansarayu Sultan Han nedaleko Aksaraya, jednog od najboljih primjera seldžučke arhitekture u Anadoliji, sagrađenog u 13.st. Ovo monumentalno zdanje služilo je u vrijeme karavanskih puteva u srednjem vijeku za okrijepu i smještaj trgovaca i njihovih životinja preko noći. Po dolasku u Konyu, rodni grad važnih imena turske kulture i književnosti, posjet džamiji i muzeju Mevlana u kojem se nalazi riznica muslimanske umjetnosti i obrta te grobnica velikog pjesnika i filozofa Celâleddina Rumija Mevlana iz 13.st., osnivača derviškog reda. U nastavku odlazak prema Pamukkalama, odnosno obližnjeg grada Denizlija. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Nakon večere predlažemo opuštanje u hotelskom bazenu s termalnom vodom. Noćenje.

5. dan: PAMUKKALE - EFEZ - IZMIR
Nakon doručka odlazak  do Pamukkala - "pamučne palače", jednog od najimpresivnijih prirodnih fenomena Turske, komleks od niza bijelih i neobično oblikovanih plitkih terasastih bazena od vapnenca omeđenih stalaktitima, a ispunjava ih mineralna voda čarobne plave boje. Stanka za fotografiranje. Mogućnost posjete i obližnjem Hierapolisu (Svetom gradu) osnovanom u 2 st.pr.Kr. Tu se nalaze ostaci kupelji, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je zajedno s Pamukkalama upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Nastavak putovanja prema turskoj obali Egejskog mora, uz Kuşadasו "otok ptica", jednog od najstarijih i najpoznatijih turskih ljetovališta, do Efeza, antičke metropole i jednog od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celsusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Mogućnost odlaska i do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života. Slijedi polazak prema Izmiru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: IZMIR - ISTANBUL - ZAGREB
Doručak i slobodno vrijeme za šetnju gradom. Izmir je poznata turistička destinacija, "biser na zapadu Turske", moderna metropola bogate povijesne i kulturne baštine. Grčki "otac povijest" Herodot nekoć ga je opisao kao "grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji". Oko 13 sati prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 2325 u 15.05h. Dolazak u Istanbul u 16.25h te nastavak leta za Zagreb na letu TK1055 u 18.05h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.10h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
15.10.
Ultra First Minute cijena 4.490
First Minute cijena 4.690
Redovna cijena 4.890
Zrakoplovne pristojbe 1.390

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.08. odnosno 15.09.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.390 kn

Cijena uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) prema programu (Zagreb - Istanbul - Ankara / Izmir - Istanbul - Zagreb);
- prijevoz turističkim autobusom prema programu;
- smještaj u Ankari u hotelu Atalay 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
- smještaj u Ürgüpu ili okolici u hotelu Perissia 5*  ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
- smještaj u Denizliju u hotelu Richmond Pamukkale 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
- smještaj u Izmiru u hotelu Blanca 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
- razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča;
- pratitelja iz Zagreba;
- ishođenje turske vize;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.390 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.090 kn,
- trošak turske vize,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
- doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom,
- osobne troškove,
- pića i napojnice te
- ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (preporučamo).

Popust za djecu na pomoćnom ležaju:
- dijete 2-9,99 godina: 1.000 kn
- dijete 10-11,99 godina: 500 kn

Fakultativna ponuda, cijene po osobi uz najmanje 10 prijavljenih putnika:
- Paket ulaznica: 420 kn (Etnografski muzej u Ankari; Kapadokija: Göreme i Zelve; Sultan Han; Hierapolis; Efes; kuća sv. Marije)
- Turska noć u Kapadokiji: 350 kn (povratni transfer, show, neograničena lokalna pića, vino ili pivo)
- Let balonom iznad Kapadokije: 1.290 kn (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)

Red letenja:

TK1054 ZAGREB                ISTANBUL            09:15 12:30
TK2154 ISTANBUL             ANKARA                14:00  15:15
TK2325 IZMIR                       ISTANBUL            15:05  16:25
TK1055  ISTANBUL            ZAGREB                18:05 19:10

*lokalna vremena

Minimalni broj putnika: 15