bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Čarobna Škotska - 8 dana
Šifra aranžmana273681
Datum polaska 27.10.2018
Datum povratka3.11.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 9.730,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
273681Ljubljana27.10.20183.11.20188 dana9730,00

Opis programa

Putovanje u čarobnu Škotsku avionom - 8 dana

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW  večera, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru. Po slijetanju slijedi vožnja slikovitom pokrajinom prema Glasgowu, prvom škotskom gradu kojeg ćemo razgledati i jednom od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Posebno je zanimljiva katedrala iz 12. st., jedna od najljepših crkvi južne Škotske. Ljubitelji kulture visoko vrednuju Glasgow: smatraju ga jednim od najboljih gradova u Europi, mnogobrojni poznati muzheji i galerije, kao i brojni kulturni programi opravdavaju njihovu postavku o Glasgowu. Kasnovečernji dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

2. DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - OBAN (FORT WILLIAM) doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema sjeveru do najvećeg britanskog jezera Loch Lomond, zaštićenog područja koje radi opuštanja posjećuju brojni domaćini. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, dugačko 38 kilometara. Godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, a kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Nastavak u Inveraray, slikoviti gradić s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su stoljećima vladali vladari klana Campbell. Vožnja u Oban ili Fort William, turističke gradiće na obali, idealne za polazište na otok Skye ili na Ben Nevis, najviše brdo na Britanskom otočju. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN: FORT WILLIAM - OTOK SKYE - EILEAN DONAN doručak, večera, noćenje              
Doručak. Nakon vožnje slikovitim zapadnim područjem i po dolasku do središta Škotske, slijedi vožnja do otoka Skye, koji djeluje nestvarno i bajkovito. Osvojiti će vas veličanstvenim krajolicima, zelenim ravnicama, rijekama, magičnim vodopadima, planinskim vrhovima i pašnjacima prepunim divljeg cvijeća. Slijedi vanjski razgled najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca Eilean Donan. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE) doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). Slijedi vožnja do prijestolnice škotskog visočja, grada Inverness, suvremenog industrijskog središta na sjevernom kraju Loch Nessa. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto gdje se odvila bitka u travnju 1746. u kojoj su pretendenta na englesko prijestolje, Charlesa Edwarda Stuarta, porazili Englezi. Tom bitkom označen je kraj vladavine klanova, a to je i posljednje kopnena bitka na britanskom tlu. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

5. DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY doručak, noćenje
Doručak, odlazak iz hotela. Vožnja do grada Blair, razgled i šetnja prekrasnim parkom. Nastavak prema simpatičnom Pitlochryju, gdje se u neposrednoj blizini mjesta smjestila jedna od poznatih destilerija škotskog viskija koju ćemo posjetiti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje kroz gorje Grampian i prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (u slučaju kraljevske prisutnosti, razgled neće biti moguć). Kraljica Viktorija ga je zbog njegove veličine i ljepote nazvala "ovaj divan raj". Vožnja do hotela. Noćenje.

6. DAN: ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS - STIRLING doručak, noćenje               
Doručak. Nastavak putovanja do ribarskog gradića Stonehaven, u čijoj se blizini nalaze veličanstvene ruševine dvorca Dunnottar koji je smješten na slikovitom položaju iznad mora, odnosno na vrhu litice s koje puca impresivan pogled. Vožnja do dvorca Glamis, spomenika škotske baštine, u kojem je kraljica Elizabeta provela svoje djetinjstvo. Nakon razgleda, slijedi odlazak u Scone, nekadašnju omiljenu rezidenciju škotskih kraljeva, a zatim i do Stirlinga u kojem su škotski kraljevi okrunjeni. Noćenje.

7. DAN: STIRLING - EDINBURG - MANCHESRER doručak, noćenje
Doručak. Odlazak u razgled brojnih znamenitosti Edinburgha, škotskog glavnog grada čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburgh svakog posjetitelja fascinira svojom arhitekturom i vrlo živim kulturnim životom (posebno tijekom ljeta kad je poprište poznatog glazbenog i kazališnog festivala). Vidjet ćemo Royal Mile, povijesnu ulicu iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh; Edinburgh Castle, Holyroodhouse, službena kraljičina rezidencija u Škotskoj; katedrala St. Giles, parlament, George Square i staro sveučilište. Slobodno vrijeme za šetnju po Princes Street, jednom od najljepših ulica u Europi, koja je ujedno i glavna ulica u Edinburghu. Vožnja prema Manchesteru, noćenje.

8. DAN: MANCHESTER - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Doručak. Vožnja do zračne luke i let u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 40 putnika): 9.730 kn

Doplata za manji broj putnika (od 20-39 putnika): 310 kn

Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 690 kn

DOPLATA ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: 1.100 kn

Cijena uključuje: zrakoplovni prijevoz, sedam noćenja s doručkom u hotelima 2/3* (5 noćenja s doručkom i 2 noćenja s polupansionom), autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, pratitelja putovanja* i organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 2.400 kn
- povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 350 kn

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom puta:
- folklorna večer u Edinburgu od 70 €
- ulaznice u dvorce po izboru - ukupno cca 110 €.

POPUSTI: za djecu do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15% na osnovnu cijenu aranžmana.

VAŽNO: trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom. Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku. Polazak je predviđen iz Ljubljane, u slučaju promjene zračne luke i polaska iz obližnje zračne luke, biti će organiziran prijevoz uz doplatu.