bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Likija - 8 dana
Šifra aranžmana763541
Datum polaska 29.11.2018
Datum povratka6.12.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 1.399,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
763541Zagreb29.11.20186.12.20188 dana1399,00

Opis programa

Putovanje u Likiju avionom - 8 dana

1. DAN: LET ZA ANATALIJU
Let iz Zagreba za Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.

2. DAN: MYRA
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Noćenje na području Mugle.

3.DAN: LIKIJA
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja.

4. DAN: EFEZ
Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice.

5. DAN: PAMUKKALE
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

6. DAN: HIERAPOLIS
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Dva noćenja na području Kemera ili Beleka.

7. DAN: ANTALIJA - VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imat ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
29.11.
Redovna cijena 1.399
Zrakoplovne pristojbe 799

Cijena uključuje:
• Povratni let iz Zagreba do Antalije i natrag - ekonomska klasa
- Asistenciju u zračnoj luci
- Transfer od zračne luke Antalija do/od hotela.
• 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
• 7x doručak samoposlužni bife
• 7x večera samoposlužni bife
• Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
• Uključene ulaznice i stučno vođenje:
- Myra grobnice i crkva Sv. Nikole
- Efez
- Pamukkale i Hierapolis
- Antalija
• pratitelj na hrvatskom jeziku
• Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Pristojbe u zračnoj luci 799 kn po osobi
- Doplatu za jednokrevetnu sobu
- Fakultativne izlete
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
- Troškove osobne prirode i napojnice
- Piće uz obroke
- Putno osiguranje

Doplate u agenciji:
- Pristojbe u zračnoj luci 799 kn po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 899 kn po osobi

Fakultativni izleti doplata na destinaciji:
- Turska večer cca 45 €
- Hamam cca 35 €,
- Vožnja brodom po rijeci Dalyanccas cca 39 €
- Kuća Djevice Marije& selo Sirance s uključenim ručkom cca 55 €,
- Aquarium u Antaliji cca 30€