bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Istanbul - 3 dana
Šifra aranžmana823425
Datum polaska 14.12.2018
Datum povratka16.12.2018
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
823425Zagreb14.12.201816.12.20183 dana1490,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul avionom - 3 dana

Vrijednost više: hotel 4* u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza gratis, besplatna izrada turske vize, popust za djecu do 300 kn

Garantirani polasci 07.12. i 14.12.

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 07.10h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.15h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) - pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

3. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18:55h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
07.12. 14.12.
Ultra First Minute cijena -- --
First Minute cijena 1.490 1.490
Redovna cijena 1.690 1.690
Zrakoplovne pristojbe 990 990

Napomena: first minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta!     

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Cijena uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
- smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- transfere i razglede prema programu;
- razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
- pratitelja iz Zagreba;
- ishođenje turske vize;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 490 kn,
- trošak turske vize,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
- karte javnog gradskog prijevoza,
- doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom,
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i
- putno osiguranje (preporučamo).

Popusti za djecu:
- dijete 2-6,99  godina bez ležaja: 300 kn
- dijete 7-11,99  godina na pomoćnom ležaju: 150 kn

Trokrevetne sobe: najčešće se sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
- Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 290 kn
- Krstarenje Bosporom: 330 kn - uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

Red letenja:

TK1054  ZAGREB     ISTANBUL   09:10 13:15
TK1055  ISTANBUL  ZAGREB      18:55 19:05

*lokalna vremena

Važno: Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku. Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.
Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Minimalni broj putnika: 15