bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Rim - 5 dana
Šifra aranžmana823107
Datum polaska 2.10.2018
Datum povratka6.10.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 3.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
823107Zagreb2.10.20186.10.20185 dana3490,00
823107Zagreb27.10.201831.10.20185 dana3490,00

Opis programa

Putovanje u Rim avionom - 5 dana

1. dan: ZAGREB - RIM
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.30h. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.40h (OU 384 u 14.25h na polasku 27.10. s međuslijetanjem u Dubrovniku). Po dolasku u 17.05h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Tijekom vožnje proći ćemo pored EUR-a, jugoistočnog poslovnog predgrađa Rima izgrađenog po Musolinijevoj želji i pored Koloseuma, najvećeg amfiteatra ikad izgrađenog u Rimskom Carstvu, proglašenog prije 10-ak godina jednim od 7 novih svjetskih čuda. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u večernju šetnju do Španjolskog trga, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: RIM
Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi mogao ni zamisliti!; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij, najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. dan: RIM
Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje zemlje na svijetu, na čijem se središnjem trgu sv. Petra nalazi čuvena bazilika sv. Petra, najglasovitija crkva i epicentar kršćanskog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. Uz baziliku ovdje zasigurno treba posjetiti i Vatikanske muzeje, skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. dan: RIM - TIVOLI - RIM
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u obližnji Tivoli, drevni gradić u planinskom području regije Lazio, kojeg su stari Rimljani nekoć rado posjećivali za vrijeme nesnosnih ljetnih vrućina. Tu se nalaze i dvije iznimne kulturne lokacije pod zaštitom UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d'Este. Putujući iz Rima, prvo ćemo se zaustaviti kod Hadrijanove vile, velikog kompleksa od 30-ak građevina (palača, hramovi, terme, jezera, fontane, vrtovi...) koje datiraju iz 1. stoljeća, a izgradio ju je rimski car Hadrijan kao mjesto za odmor od Rima. Nakon obilaska odlazimo do Ville d'Este, jedinstvenog primjera renesansne arhitekture, vile s jednim od najljepših vrtova u Italiji koju je sagradio kardinal Ippolito d’Este u 16. stoljeću. Želeći stvoriti pravo remek-djelo, vila je podignuta na pomno odabranom mjestu, na slapovima rijeke Aniene, uz angažman najvećih umjetnika i arhitekata. Povratak u Rim u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: RIM - ZAGREB
Doručak. Vrijeme do polaska prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima iskoristite za šetnju gradom ili trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti. Predlažemo odlazak do Kvirinala, još jednog od sedam rimskih brežuljaka gdje se nalazi Kvirinalska palača, jedna od službenih rezidencija Predsjednika Italije i dalje do baroknog dragulja Fontane di Trevi, kako biste ubacili novčić za sreću i ponovni povratak u Rim. Prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 385 u 18.00h, s međuslijetanjem u Dubrovniku. Očekivani dolazak u Zagreb u 21.05h. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datumi polazaka
02.10., 27.10.
Ultra First Minute cijena 3.490
First Minute cijena 3.690
Redovna cijena 3.890
Zrakoplovne pristojbe 1.190

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 02.08., odnosno do 20.08. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Pristojbe u zračnim lukama: 1.190 kn

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
- prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku;
- smještaj u Rimu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
- razglede prema programu;
- pratitelja iz Zagreba;
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn (podložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn,
- obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu u iznosu od 4 € po osobi i noćenju,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
- karte javnog  gradskog  prijevoza,
- doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom,
- osobne troškove,
- napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (preporučamo).

*Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit). Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Vatikansku muzeji & Siksinska kapela: 290 kn (vođena tura i ulaznica s prvenstvom ulaska, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)
- Cjelodnevni izlet Tivoli: 890 kn (uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Hadrijanovu vilu i Villu d'Este)

Popusti na pomoćnom ležaju:
- Dijete 2-10,99  godina: 1.000 kn
- Dijete 11-11,99 godina: 700 kn
- Stariji od 12 godina: 300 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:
- Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €
- Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
- Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

Red letenja:

OU 380  ZAGREB         RIM                  14:35 17:05                   
OU 385  RIM                 ZAGREB           18:00 21:05                              

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda. Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz ožujka 2018. i mogu biti podložne promjeni.

Minimalni broj putnika: 20