bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 4 dana
Šifra aranžmana342873
Datum polaska 3.6.2021
Datum povratka6.6.2021
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342873Zagreb3.6.20216.6.20214 dana2790,00
342873Zagreb5.8.20218.8.20214 dana2290,00
342873Zagreb26.8.202129.8.20214 dana2190,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul avionom - 4 dana

Vrijednost više: Hotel Nova Plaza Crystal 4* superior !

Garantirani polasci!

1. dan ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 06:40 h. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 08:35h. Po slijetanju u Istanbul u 12:50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu- paket ulaznica), nakon toga posjećujemo cisternu Yerebatan, iz 6. st, izgrađenu po nalogu bizantinskog cara Justinijana(uz doplatu- paket ulaznica), vidjeti ćemo Plavu džamiju , monumentalno zdanje i posljednju veliku kraljevsku džamiju, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu, nakon čega izvana razgledavamo  Aja Sofiju- koja je ponovno u funkciji đamije te ju možete pogledati u slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za ručak te odlazak do Kapali čaršije ili Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

3. dan ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET - DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA)
Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Noćenje.

4. dan ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Lunch paakt za doručak. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka
26.08. 03.06. 05.08.
First Minute cijena 2.190 2.790 2.290
Redovna cijena 2.390 2.990 2.490
Zrakoplovne pristojbe 1.090 1.090 1.090

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana uključuje:
- povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
- smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*
- transfer od/do zračne luke
- razglede prema programu
- 1 komad predane prtljage do 23 kg te 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
- Voditelja putovanja  - vođenje tokom cijelog putovanja
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 1.090 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
- dijete na pomoćnom ležaju 200 kn
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA

Fakultativni izleti/ulaznice:
- Paket ulaznica za Topkapi palaču i cisternu  uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 35 € ( plaćanje na licu mjesta)
- Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 400 kn/ 55 €  ( uključen transfer, 2 pića te bogata večera uz folklorni program)  - plaćanje u kunama u agenciji ili u eurima na licu mjesta
- Poludnevni izlet Dolmabache palača, krstarenje Bosporom, posjeta azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom i posjeta Egipatskoj tržnici: 450 kn / 65 € (minimum prijavljenih putnika 15) plaćanje u kunama u agenciji ili u eurima na licu mjesta

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

GRANIČNE  I VIZNE FORMALNOSTI :
Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.  Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalni broj: 16