bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Krstarenje Nilom iz Hurghade - 8 dana
Šifra aranžmana181441
Datum polaska 5.3.2023
Datum povratka12.3.2023
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov+brod
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 8.590,00 kn (1.140,09 €)
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
181441Zagreb5.3.202312.3.20238 dana8590,00 kn (1.140,09 €)
181441Zagreb12.3.202319.3.20238 dana8590,00 kn (1.140,09 €)

Opis programa

Putovanje krstarenje Nilom iz Hurghade zrakoplovom i brodom - 8 dana

Asuana, Luksor, Kairo, Sakara i Hurgada

Vrijednost više:
izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu

1.dan  LJUBLJANA - HURGADA  
Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije polaska. Nakon obavljenih formalnosti, let za Hurgadu. Po slijetanju u Hurgadu, transfer do hotela 5*, smještaj i slobodno. Večera i noćenje.

2.dan    HURGADA - KAIRO
Doručak. Slijedi vožnja cc 6 sati modernim autobusom do Kaira, glavnog grada Egipta i najvećeg grada u Africi. Po dolasku poslije podne, posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3.dan    KAIRO - SAKKARA
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista). U nastavku programa vožnja do Sakkare - prostranog drevnog staroegipatskog groblja koje je služilo kao nekropola Memfisu, nekadašnjoj drevnoj prijestolnici Egipta. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi -bazaru Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. U popodnevnim satima ukrcaj u vlak i noćna vožnja prema Asuanu.  Večera i noćenje u vlaku.

4.dan   ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i/ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu. 

5.dan   ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Večera i noćenje na brodu. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6.dan    EDFU  - ESNA - LUKSOR  
Nakon doručka slijedi vožnja kočijama do hrama boga Horusa, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Povratak na brod. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera i noćenje.

7.dan  LUKSOR – DOLINA KRALJEVA - HURGADA
Nakon doručka slijedi odlazak s broda te razgled obližnje Doline kraljeva. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina tada neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  U nastavku slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m.  Potom autobusna vožnja do Hurgade. Po dolasku u Hurghadu, smještaj u hotel i večera. Noćenje.

8.dan   HURGHADA – LJUBLJANA
Rani check out, te transfer do zračne luke. Povratni let za Ljubljanu.

Cijene po osobi u HRK/EUR:
datumi polazaka 2023.
05.03.,
12.03.
First Minute cijena 8.590/1140,09
Redovna cijena 8.790/1166,63
Zrakoplovne pristojbe 1.290/171,21

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Hurgada-Ljubljana (uključeno 1 komad prtljage max 20kg), vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 2 polupansiona u hotelu 5* u Hurgadi, 1 polupansion i noćnu vožnju vlakom na relaciji Kairo-Asuan, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, 1 polupansion u Kairu u hotelu 5*, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 1.290 kn (171,21 EUR), doplata po želji za jednokrevetnu sobu 1.990 kn (264,12 EUR), po želji doplata za paket putnog osiguranja.
obavezne doplate na licu mjesta  - za napojnice 40 USD, za troškove ulaznu egipatsku vizu 25 USD (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice)

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 1.290 kn (171,21 EUR)

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  1.990 kn (264,12 EUR)

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu popust na upit

Fakultativni izleti iz Asuana (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):
Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel 120 eur

Predviđeni raspored letova FlyEgypt:
FEG3116 Ljubljana – Hurghada 11:30 16:45    FEG3115      Hurghada – Ljubljana    07:15 10:30

Viza za Egipat: Potrebna
Organizator putovanja će putnicima posredovati u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan dolaska u Egipat od strane pratitelja putovanja.  Preporučamo putno zdravstveno osiguranje.

NAPOMENA: 17.06.2022. su ukinuti svi Covid uvjeti za prelazak egipatske granice i trenutno ne treba predočiti ništa osim važeće putovnice i vize! Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

Napomene: Kako se koriste charter letovi, moguće su promjene u vremenima letova od prvotno objavljenih. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Raspored obilazaka je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 31 dan prije puta na identičan način.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK