bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kuterevo i dolina Gacke - 1 dan
Šifra aranžmana1206350
Datum polaska 15.9.2018
Datum povratka15.9.2018
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 160,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
1206350Zagreb15.9.201815.9.20181 dana160,00

Opis programa

Putovanje Kuterevo i dolina Gacke autobusom - 1 dan

PROGRAM PUTOVANJA:
Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb, peron 502 - 506, u 06.45h., polazak u 07.00h prema LICI i OTOČCU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Vožnja obroncima Sjevernog Velebita i dolazak u KUTEROVO - UTOČIŠTE ZA MEDVJEDE, gdje ćemo razgledati utočište u kojem borave medvjedići koji su nesretnim slučajem ili uslijed krivolova odvojeni od majke u dobi kad su premaleni za samostalan život. Takvi mladunci, othranjeni uz pomoć i skrb ljudi, ne uspijevaju razviti znanja i vještine potrebne za samostalan život. Stoga nikad ne odlaze u svoja prirodna staništa nego ostaju u utočištu koje je zasad jedinstven ovakav projekt u svijetu. Nakon obilaska utočišta i edukativnog programa, slijedi okupljanje grupe i odlazak prema OTOČCU. Očekuje Vas kružna vožnja i panoramski razgled TONKOVIĆ VRILA, pogled na dolinu GACKE te posjet jednom od vrela rijeke gacke: MAJEROVOM VRILU i starim mlinicama vodenicama. Nekada je na rijeci bilo 50 - ak vodenica, no danas su rijetke u funkciji. Najveći izvor rijeke Gacke je Tonković vrilo koje se nalazi na jugoistočnom rubu Gacke doline, dok je Majerovo vrilo drugo po izdašnosti. Ukupno rijeka Gacka u svojoj izvorišnoj zoni ima preko tridesetak izvora. Njena vrela su poput modrih malih jezera, a voda u Majerovom vrilu izvire s dubine od preko 100m. No, u ovom prekrasnom ambijentu pitome doline očekuje nas susret s mlinarom i upoznavanje s načinom rada mlina te tradicionalnim načinom proizvodnje brašna. Kraći odmor za kupnju suvenira-brašna i uživanje u prirodnim ljepotama ovog popularnog izletišta. Putovanje dalje nastavljamo uz priču o Japodima koji su naseljavali ovo područje, te o drugim povijesnim zanimljivostima ovog prekrasnog područja. Odlazak do sirane RUNOLIST uz degustaciju sira, uz upoznavanje načina proizvodnje poznatog ličkog sira, među kojim se posebno ističe SIR ŠKRIPAVAC. Kratko slobodno vrijeme za kupnju sira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Povratak na mjesto polaska predviđen je u večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK: 160 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, obilazak izvora Gacke i mlina na Majerovom vrilu, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Kuterevo (20 kn/osoba) - obavezna nadoplata, degustaciju 4 vrste sira (20 kn/osoba), fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje.

Minimalan broj putnika: 45