bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Nova godina u Budimpešti - 3 dana
Šifra aranžmana003700
Datum polaska 30.12.2022
Datum povratka1.1.2023
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb/Varaždin
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.490,00 kn (197,76 €)
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
003700Zagreb/Varaždin30.12.20221.1.20233 dana1490,00 kn (197,76 €)

Opis programa
Nova godina u Budimpešti autobusom - 3 dana

Garantirani polazak!

Vrijednost više:
Hotel Ibis Trg heroja 3* na najljepšem trgu Budimpešte

1. dan. ZAGREB – BUDIMPEŠTA 
Polazak autobusa iz Zagreba u  06:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu), Polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja i s pumpe Petrol sv. Križ kod Čakovca   (uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja).  Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetati ćemo s pratiteljem putovanja od impresivne Bazilike sv. Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajednički odlazak do  prekrasne palače zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima.  Uživajte u prednovogodišnjem ugođaju i vrevi mađarske prijestolnice! Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Smještaj u hotel. Fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Uživati ćete u doživljaju prekrasno osvijetljene mađarske prijestolnice s rijeke, uz obalu Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BUDIMPEŠTA
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom i pješice  približiti će nam će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara -  park Varosliget s kopijama najpoznatijih spomenika Mađarske podignutih za Milenijsku izložbu - aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom - povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom... Slobodno poslije podne za ručak,  prednovogodišnju kupovinu, posjet tradicionalnim kavana-slastičarnicama uz fine mađarske kolače u romantičnom ambijentu prohujalih otmjenih vremena, šetnju parkom Varosliget u blizini hotela u kojem je zoološki vrt i toplice Szecheny itd. Navečer se možete pridružiti  proslavi Nove Godine u gradskom središtu. Pridružite se proslavi Nove godine na ulicama i trgovima mađarske prijestolnice! Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – ZAGREB SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak iz hotela. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za prvu novogodišnju kavu ili šetnju. Kavane i suvenirnice otvorene su i na Novu godinu. Odlazak iz Budimpešte u ranim poslijepodnevnim satima. Mogućnost kasnijeg fakultativnog ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera i vrijeme za šetnju do obale jezera. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK/EUR:
datum polaska
30.12.
First Minute cijena ---
Redovna cijena 1.490/197,76

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta (ukoliko se sva mjesta ne popune prije tog roka)

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
• turističkog voditelja putovanja
• razglede prema programu putovanja
• 2 noćenja s doručkom u hotelu  Ibis Trg heroja 3*  u Budimpešti
•  troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu  - 750 kn  99,54 EUR
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• vožnju brodom po Dunavu  15 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 20  prijavljenih osoba)
• ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 17 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 20  prijavljenih osoba)
• Putno zdravstveno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi bogati doručak. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske  linije podzemne željeznice.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn 13,27 EUR
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn 13,27 EUR

Napomena:
organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

Praktične napomene:
valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobnaiskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- Diners: 2-12 rata
- Mastercard ZABA: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
-
Napomena:  za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kn