bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Švicarska mini tura - 4 dana
Šifra aranžmana001182
Datum polaska 5.10.2018
Datum povratka8.10.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 2.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001182Zagreb5.10.20188.10.20184 dana2990,00

Opis programa

Putovanje Švicarska mini tura autobusom i vlakom - 4 dana

Vrijednost više: Uključene večere i vožnje alpskim vlakovima!

1.dan ZAGREB - LIHTENŠTAJN - DAVOS
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak puta prema Švicarskoj. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom turističkom i kongresnom centru. Grad je podijeljen u dva naselja: Dorf i Platz i poznato je mondeno turističko središte europskog jet-seta. Večera. Noćenje.

2. dan DAVOS - CHUR - VLAK DO DISENTISA - ANDERMATT - DAVOS
Doručak. Vožnja do  Chura, najstarijeg švicarskog grada. Ukrcaj u vlak švicarske željeznice  koji nas vodi poznatom „rutom ledenjaka“. Prolazimo prekrasnim alpskim krajolicima. Očaravajući klanac rijeke Rajne između Reichenaua i Ilanza oduzima dah. Ovo je područje poznato kao „švicarski Grand Canyon“. Iskrcaj s vlaka u Disentisu, gdje nas čeka autobus. Nastavak puta do Andermatta. Razgled grada: povijesni centar s tradicionalnim drvenim kućama na kamenim temeljima - gradska vijećnica - crkva sv. Petra i Pavla - crkva sv. Kolumbana - toranj Hospental. Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za kupovinu alpskih suvenira i šetnju gradom. Večera. Noćenje.

3. dan DAVOS - PONTRESINA - VLAK DO POSCHIAVA - ST. MORITZ - DAVOS
Doručak. Vožnja do poznatog turističkog mjesta Pontresine. Ukrcati ćemo se na alpsku željeznicu koja vozi tragom slavne Bernine. Vožnja vlakom približiti će nam spektakularne alpske krajolike i savladati ćemo različite visinske razlike. Odmah nakon Pontresine počinje uspon do prijevoja Bernina. Moći ćete vidjeti Lago Biancho (Bijelo jezero). Uskoro počinje spuštanje prilikom kojeg ćete se moći diviti pogledu na ledenjak Palü sve do zaustavljanja u Poschiavu. Razgled grada čiji pitoreskni trg s očuvanim povijesnim zgradama i kamenom popločane uske uličice oduševljavaju brojne posjetitelje. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Vožnja do St. Moritza, jednog od najprestižnijih europskih skijališta i dvostrukog domaćina zimskih olimpijskih igara. Šetnja središtem grada na čijim ulicama se često može sresti bogate i slavne. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan DAVOS - INNSBRUCK - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Švicarsku i Austriju do Innsbrucka. Razgled grada: zgrada sa zlatnim krovom Goldenes Dachl - ulica Marije Terezije - stup sv. Anne okružen kipovima svetaca - gradski toranj - katedrala sv. Jakova - dvorska crkva. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak puta kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
05.10.
First Minute cijena 2.990
Redovna cijena 3.190

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta 

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
• smještaj u hotelu 3* u Davosu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera)
• razgledavanja prema programu
• rezervaciju i prijevoz željeznicom od Chura do Disentisa
• rezervaciju i prijevoz željeznicom od Pontresine do Poschiava
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo putovanje će približiti planinske krajolike Švicarske uz vožnje željeznicama. Dvije vožnje vlakovima su redovnim vlakovima švicarskih željeznica koje imaju pristupačniju cijenu od poznatih turističkih vlakova, ali slijede rutu putovanje sličnu slavnom ledenjačkom vlaku i Bernini. Boravak s 3 polupansiona u poznatom centru zimskih sportova Davosu uz uključene izlete pridonijeti će dojmu koji planinski dio Švicarske ostavlja na svakog posjetitelja.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija. Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2  živi oko 8,400,000 stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard Zagrebačke banke i Maestro Zagrebačke banke od 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1322-00041335 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000733 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.