bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Toskana s Firencom - 4 dana
Šifra aranžmana001607
Datum polaska 29.10.2022
Datum povratka1.11.2022
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb/Rijeka/Karlovac
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.590,00 kn (211,03 €)
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001607Zagreb/Rijeka/Karlovac29.10.20221.11.20224 dana1590,00 kn (211,03 €)
001607Zagreb/Rijeka/Karlovac17.11.202220.11.20224 dana1590,00 kn (211,03 €)

Opis programa
Putovanje u Toskanu s Firencom autobusom - 4 dana

Firenca - Siena - San Gimignano - Lucca - Pisa

Garantirani polasci!

1.dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusom iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati uz obaveznu najavu prilikom rezervacije). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama, poznatom lječilištu s termalnim izvorima, nekad jednim od velikih toplica Europe. Dolazak u hotel i smještaj. Predlažemo večernju šetnju parkom oko termi ili odlazak žičarom u staro srednjevjekovno selo Montecatini Alto na brežuljku iznad grada. Noćenje

2.dan FIRENCA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Firencu vlakom, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Firenca je u prošlosti bila centar srednjevjekovne trgovine i bogatstva pod vlašću obitelji Medici. Bogatstvo spomenika i muzeja Firence i danas ostavlja nezaboravni utisak na posjetitelje. Poludnevni razgled grada s gradskim vodičem: crkva Santa Maria Novella - katedrala Santa Maria del Fiore - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - most Ponte Vecchio s kućama na mostu i zlatarskim radionicama - trg Piazza Signoria, najljepši gradski trg s Neptunovom fontanom - Palazzo Vecchio. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia, prošetati do vrtova Bobboli i palače Pitti ili razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja. Povratak vlakom u hotel. Noćenje.

3.dan SIENA – SAN GIMIGNANO
Doručak. Vožnja do Siene, jednog od najvažnijih toskanskih gradova. Razgled garda uz pratnju gradskog vodiča: gotička katedrala - gradska vijećnica Palazzo Publico - crkva San Domenico - poznati trg Piazza del Campo na kojem se svake godine održava živopisna utrka konjima Palio. Siena je nekad bogati trgovački grad pun gotičkih palača i sjedište najstarije banke na svijetu.. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Predlažemo posjet katedrali bogatoj umjetničkim spomenicima ili rodnoj kući sv. Katarine Sienske. Poslijepodne odlazak u San Gimignano, utvrđeni grad i "srednjevjekovni Manhattan", koji je zadržao svoj izgled s očuvanih 14 od nekadašnjih 70-tak gradskih tornjeva... Vrijeme za šetnju živopisnom gradskom jezgrom s brojnim vinskim podrumima, suvenirnicama, živopisnim trgovima i odličnim slastičarnicama. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan PISA - LUCCA – RIJEKA – ZAGREB
Doručak Odlazak iz hotela u Montecatiniju. Vožnja do Pise i posjet poznatom spomeničkom kompleksu Campo dei Miracoli, vjerskom i umjetničkom srcu grada gdje se nalazi Katedrala, Krstionica, čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nastavljamo vožnju do obližnjeg grada Lucce, jednog od talijanskih gradova umjetnosti okruženog renesansnim zidinama. Lucca je rodni grad poznatog skladatelja Puccinija. Šetnja do katedrale Sv. Martina poznate po relikviji svetoga lica i grobnici Ilarie del Caretto. Kraće slobodno vrijeme. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka 29.10., 17.11.
First Minute cijena ---
Redovna cijena 1.590

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* Montecatini Termama
• razgledavanja prema programu
• gradske vodiče u Firenci i Sieni
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 390 kn
• Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike 
• Informativne cijene nekih ulaznica (cijene mogu biti podložne promjeni): Galerija Uffizi Firenca 12 -20 EUR, + 4 EUR trošak rezervacije preporučujemo rezervaciju ulaznice unaprijed 2.dan putovanja poslije 14 sati, Galerija Academia Firenca 12 EUR, Medičejske grobnice Firenca 9 EUR, Katedrala u Sieni 5-8 EUR , Katedrala i krstionica u Pisi 7 EUR, katedrala Lucca 3 EUR, kartu za vlak u Firencu: 6 EUR po osobi u jednom smjeru (informativna cijena podložna promjeni), kartu za žičaru do Montecitini Alto: 7 EUR po osobi povratna karta (informativna cijena podložna promjeni)
• boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi i noćenju u hotelu 3*, 1,40 EUR po osobi i noćenju u hotelu 4* –
• obavezna doplata na licu mjesta u hotelu na recepciji (obavijest o točnom iznosu u završnom pismu)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni
• obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• Putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije.
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Toskana (tal.: Toscana) je  regija  u središnjoj  Italiji , površine oko 23.000 km 2  u kojoj živi oko 3,8 milijuna stanovnika. Glavni grad regije je  Firenca  (Firenze), povijesno i kulturno središte od velikog nacionalnog značaja. Toskana je poznata po svom lijepom krajoliku, tradiciji, umjetničkom naslijeđu i utjecaju njene kulture kroz povijest. Smatra se kolijevkom  renesanse  i dom mnogih utjecajnih ličnosti u povijesti umjetnosti i znanosti. U njoj se nalaze neki od najpoznatijih muzeja poput  muzeja umjetnosti Uffizi  i  palače Pitti .

Italija je država na jugu Europe . Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru , Sicilije i Sardinije . Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru , na Alpama , gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom . Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na
vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, ZABA Maestro
Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH,  http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.