bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Cinque Terre - 4 dana
Šifra aranžmana342917
Datum polaska 30.8.2018
Datum povratka2.9.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb/Rijeka/Karlovac
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.450,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342917Zagreb/Rijeka/Karlovac30.8.20182.9.20184 dana1450,00
342917Zagreb/Rijeka/Karlovac5.10.20188.10.20184 dana1450,00
342917Zagreb/Rijeka/Karlovac11.10.201814.10.20184 dana1450,00

Opis programa

Putovanje u Cinque Terre i ligursku obalu autobusom - 4 dana

Vrijednost više: obilazak Elbe autobusom

Garantirani polazak 05.10.

1. dan - ZAGREB - RIJEKA - PARMA - LIGURSKA RIVIJERA
Polazak autobusa u 5.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, mogoćnost ukrcaja putnika u Karlovcu (napomenuti kod rezervacije), iz Rijeke s benzinske postaja “Vrata Jadrana - Sjever” u 7.15 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava "Festival Verdi. (ukoliko postoji mogućnost posjet tvornici parmezana) Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versillia i smještaj u hotel (Viareggio ili okolica). Noćenje.

2. dan: CJELODNEVI IZLET U NP CINQUE TERRE
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park  Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ (ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze - sa predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete s Monterossom - šarmantno ljetovalište - najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.  

3. dan: FAKULTATIVNI IZLET ELBA (PIOMBINO-ELBA)*** obilazak otoka autobusom!!!
Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok  toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem. Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte. Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok, koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Posjetite PORTOFERRAIO, glavno i najveće mjesta na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu. Upoznajte istočnu obalu otoka i slikoviti gradića PORTO AZZURRO kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: RAPALLO - PORTOFINO - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla - jednog od bisera ligurske rivijere nakon kojeg slijedi posjet još jednom dragulju - Portofino(fakultativno) u kojem su ljetovale brojne estradne zvijezde iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
30.08., 05.10., 11.10.
First Minute cijena 1.450
Redovna cijena 1.550

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
- prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu s 3* na obali Versilia
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
- Sve obilaske prema programu
- jamčevinu putovanja

Obavezna doplata: boravišna pristojba 2 € po danu / noćenju

Cijena aranžmana ne uključuje: Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, dnevnu kartu za vlak i šetnicu (ukoliko je otvorena) u NP Cinque Terre cca 16 €,

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn

Fakultativne doplate:
- Fakultativni izlet na Elbu 40 € (minimalno prijavljenih  25 osoba - prijava prilikom rezervacije, plaćanje pratitelju na licu mjesta)
- Izlet brodićem u  Portofino (povratna karta) 12  €

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
- bilo koje drugo sjedalo po odabiru 50 kn

Napomena: aranžman je kalkuliran na bazi minimuma 40 osoba.