bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Austrija romantični gradići i jezera - 3 dana
Šifra aranžmana002861
Datum polaska 26.8.2022
Datum povratka28.8.2022
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
002861Zagreb26.8.202228.8.20223 dana1290,00

Opis programa

Putovanje Austrija romantični gradići i jezera - 3 dana, autobusom

1.dan ZAGREB -BAD AUSSEE - HALSTATT - BAD ISCHL - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagrebau 05:30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. prema zemljopisnom središtu Austrije mjestu Bad Aussee, poznatom po održavanju Festivala narcisa. Šetnja tradicionalnim austrijskim mjestom do parka u gradskom središtu i spomenika - kamena koji označava središte Austrije, kao i do poznatog Mercedes mosta, sagrađenog u obliku znaka za automobile Mercedes. Poznata je tradicija proizvodnje medenjaka u ovom mjestu. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i jednim dijelom romantične ceste dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park - ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Vožnje kroz lijepe planinske predjele, mala mjesta i prirodne ljepote. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

2. dan HOTEL - ST.GILGEN - ST.WOLFGANG - MONDSEE - GMUNDEN - HOTEL
Doručak. Nastavak posjeta malim ljupkim gradićima na jezerima. Posjet slikovitom mjestu na jezeru Wolfgangsee St. Gilgenu. Ovdje je kuća Mozartove majke, prošetati ćemo uz kuću do glavnoga trga, crkve sv. Egidija, gradske vijećnice i starog hotela Post s oslikanom fasadom. Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru (doplata na licu mjesta). Izlet nastavljamo vožnjom kroz idilične krajolike i slikovita mala mjesta. Vožnja do jezera Mondsee i posjet baroknom mjestu Mondsee s velikom bogato ukrašenom crkvom poznatom iz filma „Moje pjesme, moji snovi“. Nastavak puta romantičnom cestom austrijskih jezera uz jezero Attersee do jezera Traunsee. Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan HOTEL - MILLSTATT - VELDEN - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema koruškim jezerima. Posjet gradiću Millstatt na jezeru Millstätter See. Ovo je mjesto poznato po benediktinskom samostanu iz 11.stoljeća. Šetnja uz obalu jezera i otmjene habsburške vile, te do glavnog trga. U ovom je mjestu bilo prvo kupalište na koruškim jezerima u 19.stoljeću kad gradsko plemstvo otkriva ljepote jezerskih krajolika. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju. Na kraju naše ture po romantičnim gradićima zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru) na jezeru Wörthersee - jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Šetnja uz obalu jezera i vile austrijskog plemstva. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
26.08.
First Minute cijena ---
Redovna cijena 1.290

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Salzkammerguta
• razgledavanja i izlete prema programu
• voditelja putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 690 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• ulaznica u Carsku vilu u Bad Ischlu 15,50 EUR po osobi park i vila, ulaznica samo za park 5,20 EUR (informativna cijena koja može biti podložna promjeni)
• fakultativnu plovidbu brodom po jezeru Wolfgangsee 8,80 EUR po osobi (informativna cijena)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• Putno osiguranje

Popusti:
Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom
rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri
prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: ovo putovanje preporučujemo svima koji vole velike prirodne ljepote, planinske i jezerske krajolike, uživanje u ugođaju malih ljupkih gradića, šetnje uz jezera, posjet tradicionalnom restoranu ili finoj kavani s pogledom na jezero uz kavu i kolač... Gradići koji se posjećuju nisu veliki i nemaju veliki broj spomenika ili muzeja, ali pružaju odlične motive za fotografiranje i „guštanje“ u bezbroj sitnih ljupkih detalja, malih crkvica, cvjetnih balkona, uređenih parkova....

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te  Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je 83.872,1  km 2 a broj stanovnika 8.900.000. Službeni jezik je  njemački , koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne
može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja: 
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno: Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard ZABA 2-12 rata beskamatno, ZABA Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.