bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Velika tura po Grčkoj - 11 dana
Šifra aranžmana392830
Datum polaska 7.10.2018
Datum povratka17.10.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus+brod
UslugaPrema programu
Cijenaod 7.980,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342830Zagreb7.10.201817.10.201811 dana7980,00

Opis programa

Putovanje velika tura po Grčkoj autobusom i brodom - 11 dana

METEORA - DELFI - ATENA - KRETA: HERAKLION, KNOSSOS, AGIOS NIKOLAOS, PSYCHRO(ZEUSOVA SPILJA), FESTOS - EPIDAUR - KORINTSKI KANAL - MIKENA

1.dan, 07.10.2018: ZAGREB - VENECIJA - PLOVIDBA        
Polazak autobusom u jutarnjim satima. Po dolasku u Veneciju ukrcaj na brod i polazak u 12:00 h. Smještaj u kabine. Obroci u vlastitom aranžmanu.

2.dan, 08.10.2018: IGOUMENITSA - KALAMBAKA (Meteora)                              
Po pristajanju broda u Igoumenitsu u 14:30 h, polazak autobusom prema Kalambaki, gradiću smještenom u podnožju Meteora. Dolazak u Kalambaku, večera, noćenje u hotelu.

3.dan, 09.10.2018: METEORA - DELFI - ATENA                     
Doručak u hotelu. Polazak na razgled dvaju manastira. Slijedi vožnja autobusom prema Delfima. Po dolasku razgled Delfa: Apolonov hram, ostaci kazališta i stadiona. Ručak. Nastavak vožnje prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel, noćenje.

4.dan, 10.10.2018: ATENA                                          
Doručak u hotelu. Polazak autobusom na panoramski razgled grada, slobodno poslijepodne za šetnje gradom ili posjet muzeju akropole. Večera u poznatoj četvrti Plaka. Povratak u hotel, noćenje.

5.dan, 11.10.2018: ATENA - SOUNION - ATENA                                                                                                                            
Po doručku krećemo prema Sounionu - najjužnijoj točki poluotoka Atike. Zaustavljanje u staroj luci Pirej, slobodno za šetnje lučicom Mikrolimani sa brojnim kafićima i restoranima. Nastavak vožnje prema rtu Sounion. Po dolasku posjećujemo Posejdonov hram iz 5.stoljeća p.n.e. Slobodno poslijepodne za boravak na obližnjoj plaži. Povratak u Atenu u predvečernjim satima.

6.dan, 12.10.2018: ATENA - PIREJ - NOĆNA PLOVIDBA                                   
Doručak u hotelu. Nastavak razgleda Atene: Partenon s Akropolom, Zeusov hram, olimpijski stadion, Hadrijanov slavoluk, Narodni vrt, trg Sintagma. Slobodno poslijepodne u gradu. U ranim večernjim satima prijevoz do luke Pirej i ukrcaj na brod za Kretu. Večera na brodu u vlastitom aranžmanu.

7.dan, 13.10.2018: HERAKLION - KNOSSOS - AGIOS NIKOLAOS                   
U jutarnjim satima stižemo u Heraklion. Slijedi panoramski razgled grada, obilazak arheološkog muzeja. Odlazak do čuvenog antičkog lokaliteta u Knossosu. Palača u Knossosu u svoje vrijeme je bila središte minojske kulture. Nakon razgleda slijedi vožnja do gradića Agios Nikolaos, večera i noćenje u hotelu.

8.dan, 14.10.2018: AGIOS NIKOLAOS - HERAKLION - NOĆNA PLOVIDBA                
Po doručku polazak do platoa Lasithi te razgled Zeusove pećine(Psychro). Nastavak do Festosa, jednog od najznačajnijih lokaliteta Krete, nekoć drugog središta Minojske civilizacije. Po razgledu slobodno vrijeme za odmor i kupanje na plaži Matale. Odlazak do Herakliona i ukrcaj na brod za Pirej. Smještaj u kabine, večera u vlastitom aranžmanu.

9.dan, 15.10.2018: PIREJ - KORINTSKI KANAL - EPIDAUR - MIKENA - PATRAS                              
Po dolasku u Pirej odmah krećemo u smjeru Argolide. Zaustavljanje na Korintskom kanalu uz pauzu za kavu i obilazak. Nastavak prema Epidauru: antičkom svetištu boga Asklepija, razgled antičkoj teatra iz 4.st. prije Krista, ostaci stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke. Ručak u restoranu Kolizeras. Slijedi poslijepodnevni obilazak Mikene: kiklopske zidine, Klitemestrina, Egistova i lavlja grobnica, Lavlja vrata. Nastavak vožnje prema Patrasu. U 22:00 h ukrcaj na brod, isplovljavanje u ponoć. Smještaj u kabine. Noćenje.
     
10.dan, 16.10.2018: PLOVIDBA            
Tijekom plovidbe na raspolaganju su vam restorani, barovi, duty-free dućani, salon igara. Obroci u vlastitom aranžmanu.

11.dan, 17.10.2018: VENECIJA - ZAGREB                                 
Po jutarnjem uplovljavanju u Veneciju (u 07:00 h). Posjet jednom od venecijanskih otoka. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak se predviđa u večernjim satima.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U HRK: 7.980 kn

Doplata za smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodu: 675 kn po osobi. Moguće su i druge kombinacije smještaja na brodu (trokrevetne ili jednokrevetne, unutarnje ili vanjske kabine-više informacija u agenciji).

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi u hotelima: 585 kn

Cijena uključuje: transfer autobusom na relaciji Zagreb-Venecija-Zagreb, prijevoz brodom na relacijama: Venecija-Igoumenitsa, Pirej-Heraklion- Pirej i Patras-Venecija, prijevoz autobusom prema programu, hotelski smještaj na bazi 5 noćenja s doručkom u hotelima više turističke klase, 5 ručkova ili večera tijekom putovanja, lokalne vodiče na engleskom jeziku (gdje su obavezni) i hrvatskog vodiča/pratioca tijekom cijelog putovanja.

Cijena ne uključuje: obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice (ukupno 35 eura po putniku), Ulaznice: puna cijena svih 10 ulaznica za osobe do 65 godina iznosi 97 eura, osobe iznad 65 godina imaju 50% popusta.

Napomena: Cijena je rađena za grupu od minimum 20 putnika. Za grupu od 16 do 19 putnika cijena se povisuje za 490 kn