bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Mađarska i Rumunjska mini tura - 3 dana
Šifra aranžmana00802
Datum polaska 28.9.2018
Datum povratka30.9.2018
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb/Bjelovar/Virovitica
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00802Zagreb/Bjelovar/Virovitica28.9.201830.9.20183 dana890,00

Opis programa

Putovanje Mađarska i Rumunjska mini tura autobusom - 3 dana

Vrijednost više: Hotel 4* u centru Szegeda!

1. dan ZAGREB - BAJA - SZEGED
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Bjelovara i Virovitice uz prethodnu najavu prlikom rezervacije. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku. Dolazak u Baju, slikoviti gradić južne Mađarske. Šetnja do trga s gradskom vijećnicom i kraće slobodno vrijeme. Vožnja prema Szegedu. Razgled Szegeda, trećeg najvećeg grada u Mađarskoj: obala Tise - Trg Szecheny - nacionalno kazalište - katedrala Czanad - gradska vijećnica - sveučilište. Szeged je grad poznat po brojnim palačama u Art Noveau stilu, velikim parkovima i živahnom pješačkom zonom u gradskom središtu. Smještaj u hotel u  centru Szegeda. Noćenje.

2. dan SZEGED - ARAD - TEMIŠVAR - SZEGED
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u obližnju Rumunjsku (prijava i doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja prema Aradu, gradu smještenom na rijeci Mureš. Šetnja s pratiteljem  središtem grada: Bulevar revolucije - Gradska vijećnica - Palača kulture - neo-gotička Crvena crkva - rimokatolička crkva - Državno kazalište - palača Bohus koja je primjer art nouveau stila - barokna pravoslavna katedrala - stari toranj za vodu koji je pretvoren u muzej - Staro kazalište u kojem je radio najpoznatiji rumunjski pjesnik Mihai Eminescu - židovska četvrt - gradske zidine građene za vrijeme Marije Terezije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Temišvaru, središtu povijesne pokrajine Banat. Šetnja s pratiteljem  gradskom jezgrom: pravoslavna katedrala - trg Victorei - kip kapitolijske vučice - opera - dvorac Hunjadija - trg Unirii - rimokatolička katedrala. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju gradskim baroknim ulicama. Povratak u Szeged. Putnicima koji odluče ostati u Szegedu preporučamo odlazak na kupanje u vodeni svijetu bazena Aquapolis ili posjet tradicionalnim povijesnim turskim kupeljima Anna s 11 bazena. Noćenje.

3. dan SZEGED - PEČUH - SZIGETVAR - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Pečuhu, petom najvećem gradu Mađarske. Šetnja starom gradskom jezgrom Pečuha: katedrala - trg Szecheny - utvrda Barbakan - Gazi Pasim džamija - Košutov trg. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet muzeju svjetski poznatog porculana Zsolnay ili ručak u nekom od tradicionalnih mađarskih restorana. Vožnja prema Szigetvaru, utvrdi gdje je 1566. godine odigrana bitka između Habsburškog Carstva na čelu s Nikolom Šubićem Zrinskim i Osmanlijskog Carstva koje je predvodio sultan Sulejman Veličanstveni. Kraći razgled memorijalnog parka u spomen znamenite bitke. Nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Viroviticu, Bjelovar i Zagreb u kasnim satima.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
28.09.
First Minute cijena 890
Redovna cijena 950

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta   

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u centru Szegeda
• turističkog pratitelja tijekom puta
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Doplata za jednokrevetnu sobu - 420 kn
• Fakultativan izlet u Arad i Temišvar 25 EUR po osoba (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 25 osoba)
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu izrijekom navedeni kao uključene
• Muzej porculana Zsolnay 1500 HUF (informativna cijena)
• Informativne cijene ulaznica za bazene u Szegedu (cijene mogu biti podložne promjeni): Aquapolis jutarnja ulaznica 3.750 HUF, Aquapolis popodnevna ulaznica 4.450 HUF, turske kupelji Anna 1.650 HUF)
• Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,  telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Trokrevetne sobe: na ovom putovanju nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

Praktične napomene: valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u nekim mjenjačnicama. Valuta u Rumunjskoj je rumunjski lei (RON). Rumunjski lei se mogu zamijeniti na licu mjesta.

Mađarska je država u srednjoj Europi smještena u Panonskoj nizini i podijeljena na 19 županija i glavni grad Budimpeštu. Na površini većoj od 93.000 kvadratnih kilometara živi oko 9 800 000 stanovnika.

Rumunjska je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči na na jugu s Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na sjeverozapadu s Mađarskom, na sjeveru s Ukrajinom te na sjeveroistoku s Moldovom. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država. Slična je situacija i s vjerskom strukturom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za državljane RH vize za Mađarsku i Rumunjsku nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-12 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard Zagrebačke banke i Maestro Zagrebačke banke od 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1322-00041335 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000733 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.