bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Prag - 3 dana
Šifra aranžmana001866
Datum polaska 17.11.2023
Datum povratka19.11.2023
Boravak 3 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 133,00 € (1.002,09 kn)
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
001866Zagreb17.11.202319.11.20233 dana133,00 € (1.002,09 kn)

Opis programa

Putovanje u Prag autobusom - 3 dana

Vrijednost više:
Prag bez kombinacije s drugim gradovima!

1. dan ZAGREB -   PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do gradskog središta, šetnja Vaclavskim namestima i prvo upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov - Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača -  Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa - Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ( muzej slavnog slikara Muche, Narodni  muzej, Muzej voštanih figura, muzeji Praškoga dvorca, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija), ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“ i u u poznatom češkom pivu, dobrim restoranima i bogatoj turističkoj ponudi. Navečer moguća fakultativna plovidba brodom po Vltavi uz uključenu večeru. Noćenje.

3. dan  PRAG - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u gradsko središte. Slobodno prijepodne za osobne programe, šetnju, kupovinu, ručak ili posjet pivnicama. Odlazak iz Praga u 13 sati. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u EUR/HRK:
datumi polazaka 2023.
17.11.
First Minute cijena 133/1.002,09
Redovna cijena 145/1.092,50

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama  na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Pragu 
• gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
• razgledavanja prema programu
• voditelja putovanja
• troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 33 EUR (248,64 kn)
• boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji hotela oko 2 EUR po osobi i noćenju (informativni iznos, točna informacija u završnom pismu)
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike u Pragu ( informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni):  Praški dvorac 250 CZK, stara gradska vijećnica 250 CZK, Židovska četvrt 500 CZK (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom)
• karte javnog prijevoza u Pragu : pojedinačna karta 30 minuta 30 CZK, pojedinačna karta 90 minuta 40 CZK, dnevna karta 24 sata 120 CZK
• ručak ili večeru u tipičnoj češkoj pivnici u Pragu 25/30 EUR ovisno o ponuđenoj pivnici (doplata na licu mjesta,minimum 15 osoba)
• dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom večerom 30  EUR (doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Popusti: 
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 EUR (113,02 kn)
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  15 EUR (113,02 kn)

Praktične napomene:
Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima.

Prag je glavni i s 1,3 milijuna stanovnika najveći grad Češke te njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke kotline na rijeci Vltavi, lijeva pritoka Labe. Uz stanovnike zabilježene u službenoj statistici, pretpostavlja se da u Pragu živi još oko 300.000 neprijavljenih osoba, tako da se ukupan broj stanovnika penje do 1,5 milijuna. Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město, Josefov i Nové Město (Stari, Josefov/Židovska četvrt i Novi grad) na desnoj obali Vltave. Od 1992. Stari dio Praga uvršten je u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao divan primjer razvoja europskog grada od 11. do 18. stoljeća.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. Na površini od 78.866 km2 živi  10.650.000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Češku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta

Minimalan broj putnika: 40

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
- obročno:
- PBZ Visa Premium: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- Diners: 2-12 rata
- Mastercard ZABA: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)
- ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata (potreban dolazak u poslovnicu)

Napomena: 
za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kn