bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Japan - 11 dana
Šifra aranžmana016272
Datum polaska 10.5.2018
Datum povratka20.5.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 18.895,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
016272Zagreb10.5.201820.5.201811 dana18895,00

Opis programa

Putovanje u Japan avionom - 11 dana

TOKIO - TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO - KANAZAWA - KYOTO - OSAKA - NARA

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan: ISTANBUL - TOKIO
Nastavak putovanja na liniji TK052 u 01:40 sati prema Tokiju. Noćni let s obrocima tijekom leta. Dolazak u Tokio predviđen je u 19:10 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: TOKIO 
Doručak u hotelu. Odlazak u cjelodnevni razgled grada. Obilazak hrama Meiji Jingu koji je izgrađen u čast duša cara Meijija i carice Shoken. Zatim slijedi odlazak u Harajuku, središte moderne i mladenačke kulture specifične samo za Japan, prepune raznih atraktivnih trgovina, barova i restorana. Potpuna suprotnost je sofisticirana ulica Omotesando uz koju se pruža drvored poznatih japanskih zelkova drveća gdje se nalaze moderne galerije i trgovine vodećih svjetskih imena. Odlazak u Asakusu, stari dio Tokija gdje se nalazi Sensoji, jedan od najpopularnijih i najstarijih hramova u Tokiju. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping u ulici Nakamise. Posjet carskoj palači i razgled. Odlazak u hotel i noćenje.

4. dan: TOKIO
Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na Sumo turnir, iskusite japansku kaligrafiju, ceremoniju oblačenja i nošenja kimona, napravite sushi ili jednostavno uživajte u šetnji kroz futuristički Tokio. Noćenje u hotelu.

5. dan: TOKIO - TAKAYAMA - TOKIO
Doručak. Odlazak brzim vlakom u Takayamu s presjedanjem u Nagoyi. Po dolasku, odlazak u šetnju centrom Takayame te posjet tvornici najpoznatijeg japanskog pića sake-a i njegova degustacija. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO - KANAZAWA
Doručak. Odlazak u planinsku regiju u posjet selu Shirakawago koji je već duže vrijeme odsječen od ostatka svijeta, poznat po kućama specifičnog Gassho stila uvrštenih u kulturnu baštinu UNESCO-a. Bez obzira na nestabilnu ekonomsku situaciju, sela Ogimachi, Ainokura i Suganuma su izvanredni primjerci tradicionalnog načina života prilagođenog okolini u kojoj žive. Odlazak u Kanazawu, grad koji je za vrijeme perioda Edo bio sjedište poznatog klana Maeda, drugog najmoćnijeg klana po veličini posjeda i u uzgoju riže. Kanazawa je dobro očuvan grad dvorac te je u prošlosti bio lišen ratnih razaranja i izrastao je u grad velikih kulturnih postignuća. Po dolasku u Kanazawu, slijedi odlazak u centar grada u Muzej Suvremene Umjetnosti 21. Stoljeća fascinantne arhitekture. Odlazak u hotel i noćenje.         

7. dan: KANAZAWA
Doručak. Slobodan dan za samostalan razgled autentičnog japanskog grada Kanazawa ili u dogovoru s pratiteljem putovanja odlazak u šetnju gradom. Noćenje.

8. dan: KANAZAWA - KYOTO - OSAKA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na vožnju brzim vlakom do Kyota u trajanju od otprilike 2 sata. Po dolasku slijedi odlazak u razgled grada. Posjet budističkom hramu Sanjusangendo, najdužoj drvenoj zgradi u Japanu u kojoj je smješten kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Zatim slijedi odlazak prema hramu Kiyomizu, zaštićenoj baštini UNESCO-a kroz koji su prošli milijuni hodočasnika od njegova utemeljenja. Šetnja poznatim ulicama Ninen-zaka i Sannen-zaka u kojima se nalaze razne suvenirnice i trgovine te ćete osjetiti tradicionalnu atmosferu grada, pogotovo kada dođete do područja Gion poznatog kao domu Geisha. Ukoliko imate sreće, možda negdje i sretnete Geishe. Odlazak do hotela. 

9. dan: OSAKA - NARA - OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Posjet Velikom Budhi u Todaiji hramu i hramu Kasuga Taisha te odlazak do Nara Parka gdje ćete imati priliku vidjeti jelene. Povratak u hotel. Noćenje.    

10. dan: OSAKA - NARITA 
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke Narita. Prijava na let TK 053 u 22:30 sati prema  Istanbulu.
 
11. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 04:40 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:20 sati na liniji TK 1053. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:35 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
10.05.2018.
First Minute cijena 18.895
Redovna cijena 19.890
Zrakoplovne pristojbe 3.290

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.680 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul - Tokyo i Narita - Istanbul - Zagreb, svi prijevozi vlakovima prema programu, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 8 noćenja s doručkom, sve izlete i razglede prema programu, uslugu pratitelja putovanja i lokalnih vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, napojnice lokalnim vodičima, putno osiguranje.

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. remena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.