bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Australija i Novi Zeland - 24 dana
Šifra aranžmana396255
Datum polaska 13.4.2018
Datum povratka6.5.2018
Boravak 24 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 54.850,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
396255Zagreb13.4.20186.5.201824 dana54850,00

Opis programa

Putovanje Australija, Novi Zeland, Singapur i Dubai avionom - 24 dana

1 .dan, 13.04.: ZAGREB - LONDON - SINGAPUR
Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija, 90 min. prije leta.Podjela putne dokumentacije te prijava na let  za London u 17h50 na liniji OU490. Slijetanje u 19h15 te nastavak leta za Singapur u 21h15 na liniji QF 002 .

2. dan, 14.04.: SINGAPUR
Slijetanje u 17h25. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Na večer, predlažemo "Singapore by night" koja će vam pokazati sve čari Singapura noću (vožnja brodom te večera od morskih plodova). Noćenje.

3. dan, 15.04.: SINGAPUR - MELBOURNE
Doručak, a potom razgled grada: Civic district, Padang, Criket club, povijesna zgrada parlamenta, Vrhovni Sud, Gradska vijećnica.Zaustavit ćete se na Merlion Parku odakle se pruža prekrasan pogled na zaljev u kojem se nalazi poznata mitska statua Merlion (polu lav –polu riba). Zatim ćete posjetiti hram Thian Hock Keng , jedan od najstarijih  budističkih hramova u Singapuru, a potom kratka šetnja Kineskom četvrti, koja je inače i kolonijalno središte grada. Posjetit ćete impresivni Sands Sky Park. Slobodno vrijeme do leta za Melbourne u 19h55 na liniji QF036

4. dan, 16.04.: MELBOURNE
Slijetanje u Melbourne u 05h15.Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela,smještaj i odmor.U poslijepodnevnim satima  razgled u pratnji lokalnog vodiča.Melbourne je  multikulturalni grad  sa  preko 3 milijuna stanovnika..Grad ima prekrasnu arhitekturu, fine restorane i barove, prekrasne vrtove, fascinantnu povijest i veliku raznolikost umjetnosti i kulture i lijepe plaže. Tijekom razgleda  ćete vidjeti najljepše od ovog grada : gradsku vijećnicu Melbourne, Katedralu Sv Pavla, parlament, Flinders Street Station,Trg Federacije, tržnicu Queen Victoria, najveću  tržnicu na otvorenom južne hemisfere,teniski centar, sveučilište.. A pri kraju dana ćete doživjeti jednu od originalnih turističih atrakcija Melbournea- večeru u kolonijalnom tramvaj restoranu-tradicionalni dekor,ukusna hrana,izvrsno australsko vino,i sve to vozeći se gradskim ulicama. Povratak u hotel pješice, noćenje.

5. dan, 17.04.: MELBOURNE – PHILIP ISLAND
Doručak. U 11h30 polazak na izlet, koji počinje posjetom stočnoj farmi, na kojoj dobro funkcionira spoj turizma i uzgoja stoke. Moći ćete se okušati u pucanju bičem i saznati sve o šišanju ovaca. Ručak (2 slijeda) na farmi i  vožnja do Phillip Islanda, koji ima fascinantnu zbirku divljači (tuljane, koale, veliku koloniju malih  pingvina). Vidjet ćete stijene Nobbies, dom za stotine tuljana. Ovdje ćete doživjeti jednu od najljepših atrakcija "paradu pingvina". Pri zalasku sunca, svjedočit ćete čarobnoj procesiji u kojoj se brojni mali pingvini nakon ribolova vraćaju na obalu...

6. dan, 18.04.: MELBOURNE – AYERS ROCK
Doručak te prijevoz na aerodrom. Let za  Ayers Rock u 09h30. Po slijetanju u 12h00, prijevoz do hotela ( smještaj u sobe od 15h00). Potom slijedi  polazak na Kata Tjuta turu,dijela Uluru Nacionalnog parka. To je skupina od 28 'kupola' sedimentnih stijena, najviša ima preko 1.000 metara.Ne zaboravite ponijeti vodu,čvrste cipele, kremu za sunčanje i šešir.Vaš vozač/vodič će vam pojasniti važnost ovog mjesta za Aboridžine.A pri kraju dana ćete  uz kanapee  i čašu vina  promatrati zalazak sunca i doživjeti čaroliju varijacije boja , od narandžaste preko  zagasito crvene do ljubičaste..Večera (2 slijeda), noćenje.

7. dan, 19.04.: AYERS ROCK
Ustajanje prije svitanja kako biste vidjeli jedinstevni izlazak sunca preko najvećeg svjetskog monolita Uluru. Uz topli napitak i kekse doživljaj će biti nezaboravan. Povratak u hotel na doručak nakon čega slijedi obilazak podnožja Uluru.Poznato po imenu "The Rock", ovo mjesto predstavlja sveto tlo za Aboridžine.Vaš vozač/vodič će vas odvesti na nekoliko šetnji  da biste izbliza vidjeli stijene oslikane aboridžinskim crtežima. Na večer predlažemo BBQ večeru u pustinji pod zvijezdama.

8. dan, 20.04.: AYERS ROCK – ALICE SPRINGS - CAIRNS
Doručak i prijevoz na aerodrom - let za Alice Springs u 10h30. Po slijetanju u 11h15, uz vašeg vozača/vodiča odlazak do "Flying Doctor service" gdje ćete saznati  na koji način funkcionira centar koji pruža pomoć udaljenim naseljima. Posjetit ćete i School of the Air, gdje ćete se upoznati sa obrazovnim sustavom za djecu koja žive na najudaljenijim mjestima i seoskim gospodarstvima.Alice Springs je grad u Australiji, drugi po veličini u teritoriju koji se naziva Sjeverni teritorij. Tu Europljani dolaze 1872. g, kada se aktivira postaja za telegrafsku liniju koja je bila u funkciji 60 godina, a potom je služila kao škola za aboridžinsku djecu. Ručak. Prije prijevoza na aerodrom odlazak na Anzac Hill, odakle se pruža pogled na mjesto. Let za Cairns u 17h45. Slijetanje u 20h20. Smještaj u hotel, noćenje.

9. dan, 21.04.: CAIRNS - KORALJNI GREBEN
Doručak. Odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena (Great Barrier Reef), najvećeg koraljnog grebena na svijetu i najveće žive cjeline na svijetu (oko 344.400 km²). Bit će vam posluženi čaj,kava a tijekom vožnje ćete imati prezentaciju o grebenu i instrukcije o ronjenju. Moći ćete roniti, promatrati koralje iz polu - podmornice sve uz nadzor morskih ronilačkih biologa .Prije povratka u hotel uživat ćete u buffet ručku (piće nije uključeno). A na povratku će vam biti posluženi čaša vina, sir i krekeri. Noćenje.

10.dan, 22.04.: CAIRNS - KURANDA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Kurandu, selo u tropskoj kišnoj prašumi. U odlasku vožnja panoramskim vlakom. Po dolasku u Kuranda station imat ćete nešto slobodnog vremena za posjet tržnici ili šetnju glavnom ulicom sa trgovinama suvenira, obrtništva. Po dolaksu na Rainforest station, prastanovnici Australije će vam prirediti doček uz aboridžinske ratničke plesove, bacanje koplja i bumeranga.. Ručak, a zatim vožnja kroz prašumu kada ćete doživjet svu njenu ljepotu. Tu se međusobno isprepliću planine, slapovi, prirodni bazeni, potoci. Imat ćete priliku vidjeti mnogobrojne životinje od kojih prevladavaju krokodili. Vozeći se žičarom iznad prašume imat ćete predivan pogled na tropsku prašumu koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan, 23.04.: CAIRNS - SYDNEY
Doručak i prijevoz na aerodrom.Let za Sydney u 10h10.Slijetanje u 13h05. Prijevoz do hotela. Smještaj. Poslije podne možete iskoristiti za šetnju u pratnji vašeg vodiča, a na večer odlazak na večeru u obližnji restoran.

12. dan, 24.04.: SYDNEY
Doručak te 4-satni razgled:glazbeni konzervatorij,državna knjižnica,državni parlament, Hyde park vojarna, katedrala posvećena Mariji; King Cross. Nastavljate kroz elitna predgrađa Watsons Bay, Double Bay, Rose Bay, Rushcutters Bay. Krećete na vožnju brodom. Uz buffet ručak, to je savršen način da se opustite i vidite Sydney iz druge perspektive. Plovit ćete pored najpoznatijih dijelova grada (zgrada Opere, čuveni Harbour Bridge, moderne i povijesne zgrade, plaže, uvale). Nakon 1,5 satne plovidbe odlazak do Opere, jedne od najpoznatijih građevina u Sydneyu ali i svijetu. Zbog toga je 2007. godine uvrštena na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Izgradio ju je danski arhitekt u blizini Sydneyskog lučkoga mosta, te zajedno s njim i okolicom daje jednu prekrasnu sliku. Jedna je od najzaposlenijih koncertnih dvorana na svijetu. Povratak u hotel, noćenje.

13. dan, 25.04.: SYDNEY - BLUE MOUNTAINS
Nakon doručka, cjelodnevni izlet u nacionalni park "Blue Mountains" u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja prema Featherdale wildlife parku, gdje ćete vidjeti egzotičn ptice, emue, klokane. Imat ćete priliku družiti se sa koalama. Slijedi vožnja najstrmijim vlakom na svijetu, koji vas spušta do podnožja planine za manje od jedne minute. Nakon šetnje  povratak žičarom uz spektakularan pogled na dolinu. Sa Echo Pointa ćete vidjeti tri sestrinske stijene. Šetnja, a potom ručak s dva slijeda, čašom vina ili piva, kavom / čajem. Povratak u hotel.Noćenje.

14. dan, 26.04.: SYDNEY – AUCKLAND
Let za Auckland u 07h15. Slijetanje u 12h20. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela, smještaj u sobe u 14h30. Slobodno vrijeme do večere možete iskoristiti za šetnju centrom grada, posjet nekom od brojnih kafića.U večernjim satima odlazak do Sky city hotela, gdje ćete uživati u buffet večeri u restoranu Fortuna. Noćenje.

15. dan, 27.04.: AUCKLAND
Doručak, te razgled grada (3,5 h), nazvanog gradom jedara zbog brojnih jedrilica koje se može vidjeti tijekom cijelog dana: most Harbour, selo Parnell (poznato po svojim povijesnim zdanjima, a sada buticima, antikvarijatima, trgovinama i obrtima ), memorial Michael Savage.. Posjet akvarijuma Kelly Tarlton's. Poslijepodne slobodno. Predlažemo neki od fakultativnih izleta (whale&dolphin tour; jet boat adventure; vinsku turu). Večera u hotelu, noćenje.

16. dan, 28.04.: AUCKLAND - MATAMATA - ROTORUA
Doručak i vožnja prema Matamati, gradiću sa oko 7.500 stanovnika-posjet centru Hobitton u kojem su snimane scene iz Gospodara prstenova. Vođena tura u trajanju od 1h20 m.. Buffet ručak,te nastavak vožnje do Rotorue. Po dolasku, smještaj u hotel,noćenje.

17. dan, 29.04.: ROTORUA
Nakon doručka odlazak do Wai-O-Tapu termalnog sela i gejzira Lady Knox. Slijedi razgled parka prirode Rainbow Springs, gdje ćete moći vidjeti i pticu kiwi. Jednosatni posjet Agrodome Sheep Show-u kako biste se upoznali sa životom na farmi. U večernjim satima vožnja do maorskog sela Tamaki  gdje ćete uživati u tradicionalnoj maorskoj 'hangi' večeri i show programu u autentičnom maorskom selu.Noćenje u hotelu.

18. dan, 30.04.: ROTORUA - QUEENSTOWN
Nakon doručka prijevoz na aerodrom. Let za Queenstown. Po slijetanju, razgled grada u pratnji vozača/vodiča. Qeenstown je omiljeno turističko odredište zbog krajolika, okružen veličanstvenim planinama i na obalama kristalno bistrog jezera Wakatipu. Prijevoz u hotel. Večera, noćenje.

19. dan, 01.05.: QEENSTOWN
Doručak. Slobodan dan za opuštanje ili neki od fakultativnih izleta (cjelodnevni izlet Milford Sound; safari tura, vinska tura). Noćenje u hotelu.

20.dan, 02.05.: QUEENSTOWN - HAAST – FOX GLACIER - FRANZ JOSEF
Doručak i polazak prema mjestu Hast (zbog fascinantnog biljnog i životinjskog svijeta, od 1990. god. je dio UNESCO-ve svjetske baštine) na River Eco - safari koji završava sa picnic ručkom na obali rijeke. Nastavak puta prema Franz Josefu. Po dolasku smještaj u sobe, noćenje.

21. dan, 03.05.: FRANZ JOSEF – GREYMOUTH – CHRISTCHURCH
Doručak i polazak prema Greymouthu, najvećem gradu na zapadnoj obali južnog otoka. U njemu su Maori živjeli puno prije nego su ga naselili Europljani. Ručak (2 slijeda) te nastavak puta prema Christchurch-u. Noćenje.

22. dan, 04.05.: CHRISTCHURCH - MELBOURNE-DUBAI
Doručak i razgled. To je najveći grad južnog otoka tipično engleskog duha - osnovan od članova Christ Church Collega iz Oxforda. Prijevoz na aerodrom.Let za Melbourne u 13h30 na liniji QF132, slijetanje u 15h15. Nastavak leta za Dubai u 18h00 na liniji EK405.

23. dan, 05.05.: DUBAI
Slijetanje u 04h50. Prijevoz do hotela, smještaj.Nakon odmora odlazak na razgled grada: plaža Jumeirah (najpoznatije i najluksuznije područje u Dubaiju); Palm Island (umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli), stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra, Burj Al Araba; vožnja uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu; vožnja brodićem „abra“ do četvrti tržnica,poznatih soukova. Poslijepodne slobodno. Noćenje.

24.dan,06.05.: DUBAI -ZAGREB
Let za Zagreb na liniji EK129 u 08h15 / slijetanje u 12h20.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi - minimum 15 putnika: 54.850 kn

Doplata za manji broj putnika: 5.100 kn                                                                                                                                                          

Doplata za jednokrevetnu sobu: 12.900 kn                                           

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi, sve transfere prema programu, 22 noćenja u hotelima 3*i 4* uključujući 2 noćenja zbog ranog dolaska u Melbournu i Dubaiu, obroci prema programu, lokalne vodiče ili vozače/vodiče, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice za mjesta koja se posjećuju prema programu, jamčevina

Cijena ne uključuje: aerodromske pristojbe ( cca 6.100 kn ) - promjenjive do trenutka pisanja aviokarte, fakultativne izletie, napojnice za lokalne vodiče i vozače (plaćaju se na licu mjesta)

Napomene:
* hrvatskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u Singapur i UAE
* Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
* Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za Novi Zeland, ali se prilikom ulaska u zemlju obavlja razgovor s imigracijskim službenicima.